Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
Vágd apróra a vöröshagymát és kezdd el sütni az olajon.
Közben a fűszereket keverd össze egy kis tálban (mindent a bab kivételével) - így egyszerűbb lesz egy mozdulattal beleborítani a serpenyőbe.
Amikor a hagyma üveges, add hozzá a fűszeres keveréket, és forrósítsd fel, amíg jó illata lesz.
Tedd a serpenyőbe a leszűrt babot is, jól keverd át. Ha szárazabb kencét szeretnél, vagy "kolbászmorzsa" lesz pl. paprikás krumpliba, akkor süsd egy kicsit tovább.
Tedd az egészet aprítógépbe és turmixold ízlés szerint "morzsásra" vagy krémesre. (Ha nincs aprítód, villával is össze tudod törni.)
Megjegyzések
* Amikor időm engedi, beáztatok és másnap puhára főzök 500g vörösbabot, majd 4 részletben befőttes üvegben dunsztolom vagy beteszem a fagyasztóba. Ebből egy adag kb. megfelel egy bolti konzervnek.** Ha olajmentesen szeretnéd készíteni, zsiradék helyett használhatsz néhány evőkanál zöldségalaplevet vagy akár vizet is.*** Ha nincs folyékony füstöd, használhatsz füstölt paprikát a sima őrölt paprika helyett. (Nem lesz ugyanolyan füstös, de azért finom így is.)