Go Back
+ servings
Vegán kolbászrém (gluténmentes, vegán) | mindenmentes.hu

Vegán kolbászkrém (gluténmentes)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Húsmentes, vegán kolbászkrém. Rakott ételekbe is szuper opció - "vegán kolbász".
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 10 minutes
Össz. idő 30 minutes
Étel típusa kence, szendvicskrém
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 4 személyre (egy bögrényi, kb. 8 szelet kenyérhez)
Energia tartalom 380 kcal

Hozzávalók
 

  • 1 konzerv vörösbab bolti vagy házi*
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 ek. olívaolaj vag kókuszzsír**
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. paprikakrém "Anna" vagy "Pista"
  • 1 kk. őrölt paprika
  • 1 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 1/2 kk. fokhagyma por
  • 1/2 kk. őrölt kömény
  • 1 kk. római kömény
  • 2 kk. folyékony füst***

Elkészítés
 

  • Vágd apróra a vöröshagymát és kezdd el sütni az olajon.
  • Közben a fűszereket keverd össze egy kis tálban (mindent a bab kivételével) - így egyszerűbb lesz egy mozdulattal beleborítani a serpenyőbe.
  • Amikor a hagyma üveges, add hozzá a fűszeres keveréket, és forrósítsd fel, amíg jó illata lesz.
  • Tedd a serpenyőbe a leszűrt babot is, jól keverd át. Ha szárazabb kencét szeretnél, vagy "kolbászmorzsa" lesz pl. paprikás krumpliba, akkor süsd egy kicsit tovább.
  • Tedd az egészet aprítógépbe és turmixold ízlés szerint "morzsásra" vagy krémesre. (Ha nincs aprítód, villával is össze tudod törni.)

Megjegyzések

* Amikor időm engedi, beáztatok és másnap puhára főzök 500g vörösbabot, majd 4 részletben befőttes üvegben dunsztolom vagy beteszem a fagyasztóba. Ebből egy adag kb. megfelel egy bolti konzervnek.
** Ha olajmentesen szeretnéd készíteni, zsiradék helyett használhatsz néhány evőkanál zöldségalaplevet vagy akár vizet is.
*** Ha nincs folyékony füstöd, használhatsz füstölt paprikát a sima őrölt paprika helyett. (Nem lesz ugyanolyan füstös, de azért finom így is.)

Tápérték információ

Adag: 1 adagKalória: 380kcalSzénhidrát: 74gFehérje: 28gZsír: 2.5g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!