Adagok száma 4személyre (egy bögrényi, kb. 8 szelet kenyérhez)
Energia tartalom 380kcal
Hozzávalók
1konzerv vörösbabbolti vagy házi*
1nagy fej vöröshagyma
1-2ek. olívaolaj vag kókuszzsír**
3ek. paradicsompüré
1ek. paprikakrém"Anna" vagy "Pista"
1kk. őrölt paprika
1kk. provence-i fűszerkeverék
1/2kk. fokhagyma por
1/2kk. őrölt kömény
1kk. római kömény
2kk. folyékony füst***
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
Vágd apróra a vöröshagymát és kezdd el sütni az olajon.
Közben a fűszereket keverd össze egy kis tálban (mindent a bab kivételével) - így egyszerűbb lesz egy mozdulattal beleborítani a serpenyőbe.
Amikor a hagyma üveges, add hozzá a fűszeres keveréket, és forrósítsd fel, amíg jó illata lesz.
Tedd a serpenyőbe a leszűrt babot is, jól keverd át. Ha szárazabb kencét szeretnél, vagy "kolbászmorzsa" lesz pl. paprikás krumpliba, akkor süsd egy kicsit tovább.
Tedd az egészet aprítógépbe és turmixold ízlés szerint "morzsásra" vagy krémesre. (Ha nincs aprítód, villával is össze tudod törni.)
Megjegyzések
* Amikor időm engedi, beáztatok és másnap puhára főzök 500g vörösbabot, majd 4 részletben befőttes üvegben dunsztolom vagy beteszem a fagyasztóba. Ebből egy adag kb. megfelel egy bolti konzervnek.** Ha olajmentesen szeretnéd készíteni, zsiradék helyett használhatsz néhány evőkanál zöldségalaplevet vagy akár vizet is.*** Ha nincs folyékony füstöd, használhatsz füstölt paprikát a sima őrölt paprika helyett. (Nem lesz ugyanolyan füstös, de azért finom így is.)