Go Back
+ servings
Céklás-savanyúkáposztás kence pirított dióval (gluténmentes, vegán, IR-barát) |mindenmentes.hu

Céklás-savanyúkáposztás kence pirított dióval

Szerző: Lipták Nóri
Élénkítően színes télbúcsúztató kence céklával, savanyú káposztával és dióval. Gluténmentes, vegán, IR-barát recept.
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 5 minutes
Össz. idő 10 minutes
Étel típusa kence
Mentesség gluténmntes, IR-barát, vegán
Adagok száma 6 adag

Hozzávalók
 

  • 5 dkg kisebb fej lilahagyma félbevágva, vékonyra karikázva
  • 1 csapott tk. só
  • 1 ek. almaecet
  • 25 dkg savanyú káposzta összevágva
  • 25 dkg sült vagy főtt cékla kockára vágva
  • 3 ek. olívaolaj
  • 5 dkg pirított dió durvára vágva

Elkészítés
 

  • Besózzuk és ecetezzük a hagymát, és állni hagyjuk 10-15 percet (ettől szelídebb lesz a hagyma íze).
  • Összekeverjük - a diót leszámítva - a többi hozzávalóval, és botmixerrel olyan krémesre/darabosra mixeljük, amilyenre szeretnénk.
  • Belekeverjük a pirított, durvára vágott diót, és már ehetjük is.

Megjegyzések

Ha egy éjszakára hagyjuk a hűtőben összeérni, akkor a hagyma utóhatásai még inkább szelídülnek.
Dió helyett használhatunk más pirított magot pl. tökmagot, olívaolaj helyett pedig akár tökmagolajat is.

Tápérték információ

Adag: 1 adagSzénhidrát: 7.4g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!