Go Back
+ servings
Citromos gluténmentes kuglóf (cukormentes, vegán) |mindenmentes.hu

Citromos gluténmentes kuglóf (cukormentes, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Meglepően szellős cukormentes, gluténmentes kuglóf egy meglepő hozzávalóval! Inzulinrezisztencia-barát, vegán recept - nem csak Húsvétra.
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 1 hour
Össz. idő 1 hour 20 minutes
Étel típusa desszert, kuglóf, sütemény
Mentesség gluténmentes, IR-barát, vegán
Adagok száma 400 g, kb. 10 szelet
Energia tartalom 84 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • Tegyél a sütőbe egy vízzel teli, kisebb hőálló tálat, és kapcsold be légkeveréssel 100 fokra.
  • A kicsi, feles méretű kuglóf formát kend ki olívaolajjal és lisztezd ki pl. barna rizsliszttel.
  • A citrom levét egészítsd ki vízzel 225-ra, majd keverd el benne az élesztőt és az olívaolajat.
  • A száraz hozzávalókat mérd össze egy tálban: barna rizslisz, hajdinaiszt csicseriborsóliszt, tápiókakeményítő, konjac liszt, útifűmaghéj, citromhéj, stevia por, szódabikarbóna, só.
  • A csicserilevet a borkősav hozzáadásával verd kemény habbá robotgéppel.
  • Az élesztős keveréket dogozd össze a lisztekkel, majd óvatosan, kézi habverővel forgasd bele a csicserihabot.
  • A tésztát öntsd a kuglóf formába, majd tedd be a sütőbe: 15 percig hagyd 100 fokon, majd kapcsold át 180 fokra, és miután elérte ezt a hőfokot, süsd még 40 percig.

Megjegyzések

*Csicseriborsó konzerv leve vagy beáztatott és leöblített csicseriborsó főzőleve. (A felesleget fagyaszd le, úgy is működik.)
**Elhagyható - segít keményebb habbá verni a csicserilevet.

Tápérték információ

Adag: 1 szeletKalória: 84kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 2gZsír: 3.5g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!