Go Back
+ servings
Tejmentes joghurtitl házilag - eggyes-mákos |mindenmentes.hu

Meggyes-mákos joghurtital (tejmentes, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Meggyes-mákos ízű, tejmentes joghurtital házilag: házi növény tejből, igazi joghurtkultúrával.
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 12 hours
Össz. idő 12 hours 10 minutes
Étel típusa joghurtital
Mentesség tejmentes, vegán
Adagok száma 6 pohár
Energia tartalom 105 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A kölest és a mákot áztasd be bő vízbe egy éjszakára. Erre azért van szükség, mert az apró, kemény mákszemeket a tejkészítő nem tudja elég laposan szétturmixolni.
  • Másnap öntsd le az áztatóvizet és a meggyel, sóval együtt tedd a növényi tejkészítő automatába. Töltsd fel vízzel a MAX jelzésig és indítsd el a növényi tej száraz magokból programot. (Igen, tudom, hogy áztattuk a magokat, de ez a program alaposabb, így én mindig ezt használom.)
  • Szűrni nem szükséges.
  • Amikor a tej kb. 45 fokosra hűlt, tedd bele a joghurt kultúrát is és kevertesd össze alaposan a juice programmal (2-3 perc).
  • A leendő joghurt italt tedd 8-12 órára joghurt készítőbe, majd a hűtőbe pár órára és már kész is.

Megjegyzések

Egy pohár joghurtital 130 mg kalciumot tartalmaz.
Az elkészítés módja (turmixolás) és a gyümölcs tartalom miatt ez az ital gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.
A kész joghurtital hűtőben 3-5 napig biztosan eláll, de egyre sűrűbb lesz, így első nap még tényleg ital, később egy kis vízzel összekeverve lehet újra kortyolhatóvá tenni.

Tápérték információ

Adag: 1 pohárKalória: 105kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 3.2gZsír: 4.9g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!