Go Back
+ servings
Tejmentes kefir házilag valódi kefir kultúrával #tejmentes #vegán #mindenmentes \mindenmentes.hu

Kefir házilag, növényi tejből, kefir kultúrával

Szerző: Mindenmentes Nóri
Tejmentes, vegán növényi kefir házilag készült növényi tejből
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 12 hours
Össz. idő 12 hours 20 minutes
Étel típusa házi finomság
Mentesség tejmentes, vegán
Adagok száma 1.3 l / 6 pohár
Energia tartalom 107 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • Tedd a növényi tejkészítő automatába a tej hozzávalóit (köles, kesudió, só), töltsd fel vízzel a MIN jelzésig és indítsd el a gabonatej/száraz programot. (kb. 40 perc)
  • Tedd félre, és várd meg, amíg 30-35 fokosra hűl. (Konyhai hőmérőt használtam hozzá.) Tedd bele a kultúrát is, és indítsd el a készüléken a "juice" - pár perces turmixoló programot.
  • Hagyd az automatában fermentálódni 8-10-12 órára. Én nem éreztem jelentős különbséget, de idővel egyre "kefiresebb" lesz.
  • Ha elkészült, tedd be a hűtőbe és pár óra múlva fogyasztásra kész!

Megjegyzések

Az én növényi tejkészítőm 1,3 L-es. Ha ettől eltérő térfogatú készüléket használsz, használj arányosan több vagy kevesebb hozzávalót!
** A kapszula tartalmát négyfelé osztottam, a másik 3 részt alufóliába csomagolva a fagyasztóban tartom. (Lezárt a dobozban, a többi kapszulával.)
A kész kefir hűtőben egy hétig biztosan eláll, tovább nem próbáltam.
***Az agavé szirup azért szükséges, hogy a benne lévő cukrok tápanyagot adjanak az erjesztést végző baktériumoknak.

Tápérték információ

Adag: 1pohárKalória: 107kcalSzénhidrát: 10.5g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!