Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
Tedd a növényi tejkészítő automatába a tej hozzávalóit (köles, kesudió, só), töltsd fel vízzel a MIN jelzésig és indítsd el a gabonatej/száraz programot. (kb. 40 perc)
Tedd félre, és várd meg, amíg 30-35 fokosra hűl. (Konyhai hőmérőt használtam hozzá.) Tedd bele a kultúrát is, és indítsd el a készüléken a "juice" - pár perces turmixoló programot.
Hagyd az automatában fermentálódni 8-10-12 órára. Én nem éreztem jelentős különbséget, de idővel egyre "kefiresebb" lesz.
Ha elkészült, tedd be a hűtőbe és pár óra múlva fogyasztásra kész!
Megjegyzések
Az én növényi tejkészítőm 1,3 L-es. Ha ettől eltérő térfogatú készüléket használsz, használj arányosan több vagy kevesebb hozzávalót!** A kapszula tartalmát négyfelé osztottam, a másik 3 részt alufóliába csomagolva a fagyasztóban tartom. (Lezárt a dobozban, a többi kapszulával.) A kész kefir hűtőben egy hétig biztosan eláll, tovább nem próbáltam.***Az agavé szirup azért szükséges, hogy a benne lévő cukrok tápanyagot adjanak az erjesztést végző baktériumoknak.