Mindenmentes zsemle: gluténmentes, gabonamentes, csökkentett szénhidrát tartalmú, élesztőmentes, mégis puha, szaftos zsemlék kb. 20 perc alatt a sütőben.
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A bolhafűmaghéjat áztasd be a vízbe. Csak 1-2 percet kell álljon, hogy megduzzadjon, de ne legyen az egész pohár vízből zselé. Ha mégis így lett, kevés vízzel lazítsd majd a tésztát.
Először a földimandula lisztet mérd egy keverőtálba és alaposan nyomkodd szét benne a csomókat. Mindig nagy gubancok vannak benne, és ezek a zsemlében is így maradhatnak.
Mérd a tálba a többi szilárd hozzávalót is lisztek, szódabikarbóna.
Tedd a bolhafűmaghéjas vízbe a sót, almaecetet, olívaolajat is.
A folyékony hozzávalókat alaposan keverd össze a szilárdakkal. Ha már összeállt, akkor bánj vele óvatosan: a buborékok most keletkeztek a szódabikarbóna és almaecet nyomán, a túl sok gyúrástól megszökhetnek.
Sütőpapírral kibélelt tepsire formázz a tésztából hat helyes gombócot, és süsd 180 fokon, alul-felül sütéssel 25 percig.
Megjegyzések
* 1ek. szezám- vagy lenmag kávédarálóban picit megdarálva.A kókuszliszten nem szerepeltek pontos tápérték adatok, így azt nem tudtam beleszámolni az értékekbe.