Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A céklapestohoz apró kockákra vágva főzd meg a céklát, majd turmixold össze valamennyi hozzávalóval.
A padlizsángolyókhoz vágd kb. 1 centis kockákra a padlizsánt, hagyd állni pár percig sós vízben.
Egy mély serpenyőben forrósítsd fel a kókuszzsírt, és futtasd meg rajta az apróra vágott fokhagymát és aszalt paradicsomot. Dobd rá a leöblített padlizsánkockákat, és rendszeresen átkeverve süsd addig, amíg megpirulnak. Vedd le a tűzről.
Közben a bolhafűmaghéjat keverd össze a vízzel. Szórd a serpenyőbe a kukoricadarát és a zabpelyhet, az apróra vágott bazsalikomot, a szódabikarbónát és a vízzel elkevert bolhafűmaghéjat (eddigre zselés lesz).
Keverd össze az egészet, és ha már nem forró, sütőpapírral kibélelt tepsibe formálj belőle golyókat és fújd le olajsprayvel. Süsd grill fokozaton 200 fokon, amíg a tetejük kicsit megpirul.
Főzd meg a tésztát a csomagon található utasítás szerint. Forgasd össze a pestoval, tálald a padlizsángolyókkal, ízlés szerint parmezánnal. Jó étvágyat!
Megjegyzések
* Ha nem ehetsz zabot, bármilyen más pehely is megteszi, pl. gluténmentes hajdinapehely. ** Kukoricadara helyett használhatsz barnarizs darát is. *** A CH értékeket köles- vagy quinoa tésztával számoltam (a többinek magasabb a CH-tartalma).