Go Back
+ servings
Céklapesto: pesto egy kicsit másképp, olasz ízvilágú fűszeres padlizsángolyókkal - gluténmentes, tejmentes, vegán tésztaétel. |mindenmentes.hu

Céklapestos tészta padlizsángolyókkal

Szerző: Mindenmentes Nóri
Céklapesto: pesto egy kicsit másképp, olasz ízvilágú fűszeres padlizsángolyókkal - gluténmentes, tejmentes, vegán tésztaétel.
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Össz. idő 40 minutes
Étel típusa tészta
Mentesség gluténmentes, olasz, vegán
Adagok száma 4 adag
Energia tartalom 430 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A céklapestohoz apró kockákra vágva főzd meg a céklát, majd turmixold össze valamennyi hozzávalóval.
  • A padlizsángolyókhoz vágd kb. 1 centis kockákra a padlizsánt, hagyd állni pár percig sós vízben.
  • Egy mély serpenyőben forrósítsd fel a kókuszzsírt, és futtasd meg rajta az apróra vágott fokhagymát és aszalt paradicsomot. Dobd rá a leöblített padlizsánkockákat, és rendszeresen átkeverve süsd addig, amíg megpirulnak. Vedd le a tűzről.
  • Közben a bolhafűmaghéjat keverd össze a vízzel. Szórd a serpenyőbe a kukoricadarát és a zabpelyhet, az apróra vágott bazsalikomot, a szódabikarbónát és a vízzel elkevert bolhafűmaghéjat (eddigre zselés lesz).
  • Keverd össze az egészet, és ha már nem forró, sütőpapírral kibélelt tepsibe formálj belőle golyókat és fújd le olajsprayvel. Süsd grill fokozaton 200 fokon, amíg a tetejük kicsit megpirul.
  • Főzd meg a tésztát a csomagon található utasítás szerint. Forgasd össze a pestoval, tálald a padlizsángolyókkal, ízlés szerint parmezánnal. Jó étvágyat!

Megjegyzések

* Ha nem ehetsz zabot, bármilyen más pehely is megteszi, pl. gluténmentes hajdinapehely.
** Kukoricadara helyett használhatsz barnarizs darát is.
*** A CH értékeket köles- vagy quinoa tésztával számoltam (a többinek magasabb a CH-tartalma).

Tápérték információ

Adag: 1 adagKalória: 430kcalSzénhidrát: 50g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!