Go Back
+ servings
Finomfőzelék (gluténmentes, vegán, TÉNÉ) |mindenmentes.hu

Finomfőzelék (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Szerző: Andrási Nóra
Finomfőzelék - az egyik legfinomabb főzelék egyszerű hozzávalókból. Gluténmentes, vegán, teljes értékű növényi étrendbe illő recept.
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 40 minutes
Össz. idő 50 minutes
Étel típusa főzelék
Mentesség gluténmentes, TÉNÉ, vegán
Adagok száma 4 tányér
Energia tartalom 153 kcal

Hozzávalók
 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk. füstölt paprika elhagyható, én nagyon szeretem
  • 2-3 répa 300 g
  • 1 nagy vagy 2 kicsi karalábé 300 g
  • 450 g zöldborsó lehet mirelit is
  • 1 közepes krumpli
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • bors ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Vágd apróra a hagymákat, kockára a répát és a karalábét. A krumplit hámozd és negyedeld.
  • A hagymákat süsd aranyszínűre pár csepp olajon vagy 1-2 evőkanál vízen/zöldségalapleven.
  • Dobd a hagymákra a füstölt paprikát, és keverd pár másodperig, majd mehet a lábasba a répa, borsó, karalábé, és keverd össze őket.
  • Öntsd fel kb. félig vízzel, sózd, borsozd ízlés szerint. A krumplit nyomkodd a lábos oldalához, hogy majd könnyen megtaláld.
  • Fedd le és forrástól számított 25 percig főzd.
  • Amikor minden megpuhult, vegyél ki két merőkanálnyit a főzelékből, úgy, hogy a krumpli benne legyen, tedd hozzá a megmosott petrezselymet és turmixold össze alaposan. (Figyelj rá, hogy a turmixod bírja-e a forró dolgokat!)
  • Az összeturmixolt részt öntsd vissza a többihez, keverd össze alaposan, és kész.
  • (Ha túl híg lett, keverj bele 2 evőkanál darált lenmagot és hagyd állni egy kicsit.)

Tápérték információ

Adag: 1tányérKalória: 153kcalSzénhidrát: 31gFehérje: 8.2gZsír: 0.7gRost: 11g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!