Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
Vágd apróra a hagymákat, kockára a répát és a karalábét. A krumplit hámozd és negyedeld.
A hagymákat süsd aranyszínűre pár csepp olajon vagy 1-2 evőkanál vízen/zöldségalapleven.
Dobd a hagymákra a füstölt paprikát, és keverd pár másodperig, majd mehet a lábasba a répa, borsó, karalábé, és keverd össze őket.
Öntsd fel kb. félig vízzel, sózd, borsozd ízlés szerint. A krumplit nyomkodd a lábos oldalához, hogy majd könnyen megtaláld.
Fedd le és forrástól számított 25 percig főzd.
Amikor minden megpuhult, vegyél ki két merőkanálnyit a főzelékből, úgy, hogy a krumpli benne legyen, tedd hozzá a megmosott petrezselymet és turmixold össze alaposan. (Figyelj rá, hogy a turmixod bírja-e a forró dolgokat!)
Az összeturmixolt részt öntsd vissza a többihez, keverd össze alaposan, és kész.
(Ha túl híg lett, keverj bele 2 evőkanál darált lenmagot és hagyd állni egy kicsit.)