Go Back
+ servings
Paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuval (gluténmentes, vegán, IR-barát) |mindenmentes.hu

Paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuval (gluténmentes, vegán, IR-barát)

Szerző: Nagy Zita, zizikalandjai.com
Villámgyors főétel gluténmentes, vegán, IR-étrendhez: 20 perc alatt kész a paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuval.
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 10 minutes
Össz. idő 20 minutes
Étel típusa ebéd
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 4 adag
Energia tartalom 340 kcal

Hozzávalók
 

  • 170 g quinoa
  • 250 ml paradicsomszósz
  • 250 ml víz
  • 1 db közepes padlizsán 1x1 cm-es kockákra vágva
  • 2 csomag 360 g füstölt tofu, 1x1 cm-es kockákra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1/2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés
 

  • A quinoát tegyük egy lábasba, öntsük fel a paradicsomszósszal és a vízzel. Adjunk hozzá egy teáskanál sót és az oregánót. Főzzük puhára kb. 10 perc alatt, majd tegyük félre.
  • Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszolajat, tegyük bele a felkockázott padlizsánt és a tofut és magas lángon pirítsuk meg. Ekkor vegyük takarékra, adjuk hozzá az egy teáskanál sót, a fokhagymát, egy evőkanál vizet és főzzük további 4-5 percig. Ízlés szerint borsozzuk, majd tálaljuk a paradicsomos quinoával.

Tápérték információ

Adag: 1 adagKalória: 340kcalSzénhidrát: 43gFehérje: 19gZsír: 12g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!