• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuval (gluténmentes, vegán, IR-barát)

2018-02-22 Írta: Andrási Nóra 2 hozzászólás

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Az előző beluga lencsés salátához hasonlóan újabb vendégrecept következik: ezúttal Nagy Zita, a Zizi kalandjai blog és a Vegán reggeli, Mit eszik a vega gyerek? c. szakácskönyvek szerzője főzött a blogomra, amíg én belerázódok a két kiskuktás főzésbe és fotózásba. 🙂

Nekem is nagyon megtetszett ez a recept, mert azon túl, hogy a padlizsán és a füstöt tofu a kedvenc alapanyagaim közé tartoznak mostanság, igazi vihargyors ételről van szó: látszik, hogy Zizi sem vesztegeti az idejét a konyhában. 🙂

Paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuval (gluténmentes, vegán, IR-barát) |mindenmentes.hu

Füstölt tofu

Korábban szinte sosem ettem tofut, legfeljebb étteremben, itthon csak fermentált szója termékeket fogyasztottunk (miso, szójaszósz), de azért néha tettem vele egy próbát. Sikertelenül. Egészen addig, amíg rá nem találtam az Aldiban erre a füstöt tofura (lásd  fenti képen): annyira finom, hogy alig tudok leállni vele! A történet külön érdekessége, hogy ugyanennek a gyártónak a sima és chilis változata szintén szörnyűnek bizonyult, de ez a füstölt annyira ízlik még a hagyományos ízeket kedvelő, mindenevő nagyinknak is, hogy még ő is meglepődött! Szóval próbáljátok ki. (Nem, ez itt nem a reklám helye.)

Paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuval (gluténmentes, vegán, IR-barát) |mindenmentes.hu

Ez egy annyira egyszerű étel, hogy legközelebb akár egy hétvégi kiránduláson is elkészíthetem… Minden hozzávalója jó szállítható, és a padlizsántól eltekintve egész évben elérhető.

HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuval (gluténmentes, vegán, IR-barát)
 
Nyomtat
Előkészület
10 perc
Főzési idő
10 perc
Össz. idő
20 perc
 
Villámgyors főétel gluténmentes, vegán, IR-étrendhez: 20 perc alatt kész a paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuval.
Szerző: Nagy Zita, zizikalandjai.com
Étel típus: ebéd
Konyha: gluténmentes, vegán
adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 170g quinoa
  • 250 ml paradicsomszósz
  • 250 ml víz
  • 1 db közepes padlizsán, 1x1 cm-es kockákra vágva
  • 2 csomag (360 g) füstölt tofu, 1x1 cm-es kockákra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • ½ evőkanál kókuszolaj
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • frissen őrölt feketebors
Elkészítés
  1. A quinoát tegyük egy lábasba, öntsük fel a paradicsomszósszal és a vízzel. Adjunk hozzá egy teáskanál sót és az oregánót. Főzzük puhára kb. 10 perc alatt, majd tegyük félre.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszolajat, tegyük bele a felkockázott padlizsánt és a tofut és magas lángon pirítsuk meg. Ekkor vegyük takarékra, adjuk hozzá az egy teáskanál sót, a fokhagymát, egy evőkanál vizet és főzzük további 4-5 percig. Ízlés szerint borsozzuk, majd tálaljuk a paradicsomos quinoával.
Tápanyag információ
tálalási adag: 1 adag kalória: 340 kcal zsír: 12 g Szénhidrát: 43 g fehérje: 19 g
3.5.3229

Ha tetszett a recept, kövesd Zita blogját Facebookon és Instagramon!

Hasonló bejegyzések:

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...
Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...
Sós-mogyorós, kakaós jégrém (vegán, TÉNÉ)
Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, ebéd, padlizsán, quinoa, tofu, vacsora

Előző bejegyzés « Mindenmentes lencsesaláta beluga lencséből, kelbimbóval és gránátalmával
Következő bejegyzés Tavaszváró marinált sütőtökös saláta »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. ófi mondta

    2018-02-23, 10:02 de.

    szia Nori, koszi a mai ebedtippet! :o)
    cserebe egy masik: a padlizsant is lehet aszalni (raadasul gyorsan megvan), en karika es kockaformaban is szoktam eltenni, mikor szezonja van a kertben… es a Toled tanult sos vizes aztatassal hozom vissza az eletbe

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2018-02-28, 12:03 du.

      Köszi!

      Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Értékeld a receptet!:  

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend mentor és coach. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás életmód változtató program
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend mentor és coach. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum