Go Back
+ servings
Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ) |mindenmentes.hu

Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Szerző: Andrási Nóra
Gluténmentes, vegán "tojáslepény" podagrafűvel vagy más vadzöldekkel, zöldfűszerekkel. Teljes értékű növényi étrendbe illeszthető recept.
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 10 minutes
Össz. idő 15 minutes
Étel típusa lepény
Mentesség gluténmentes, TÉNÉ, vegán
Adagok száma 2 személyre
Energia tartalom 248 kcal

Hozzávalók
 

  • 125 g csicseriliszt
  • 175 g víz
  • 1 tk. fekete só
  • csipet őrölt kurkuma
  • kb. 50g zöld levél: itt 2/3 podagrafű és 1/3 korianderzöld volt de más leveles zöld vagy zöldfűszer is jó lehet (lásd a bejegyzésben!)

Elkészítés
 

  • A csicserilisztet keverd simára a fekete sóval, kurkumával, vízzel.
  • A leveleket alaposan mosd meg és vágd jó apróra, majd forgasd bele a csicserilisztes masszába.
  • Forró serpenyőben süsd addig, amíg a teteje kezd megszilárdulni, majd fordítsd meg, és süsd készre a másik oldalát is. (Én a sütéshez egy szilikonecsettel átkenem olajjal a serpenyőt.)

Megjegyzések

Ebből az adagból két 20 cm átmérőjű lepényt tudsz sütni, ezzel számoltam a tápérték adatokat is.
Ha nagyon éhes vagy, megsütheted egyben is egy nagy serpenyőben, vagy készülhet evőkanálnyi adagokból kb. 8-10 kisebb lepény, pl. főzelékre feltétnek.

Tápérték információ

Adag: 1 lepényKalória: 248kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 15gZsír: 4.3gRost: 7.3g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!