Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra alul-felül sütéssel.
A kölest öblítsd le, és tedd főni másfélszeres mennyiségű vízzel és egy csipet sóval. Ha felforrt, állítsd alacsony fokozatra a tűzhelyet, fedd le és kb. 10-15 perc alatt főzd puhára.
A tésztához a liszteket a sóval tedd aprítógépbe, majd mérd hozzá az olajat, vizet, add hozzá az almaecetet is. Néhány pulzálással dolgozd össze a géppel, majd kézzel formálj belőle gombócot.
Béleld ki a tésztával a sütőformát. Én a forma aljába sütőpapírt is teszek, az oldalára nem. Olajozott kézzel nyomkodd szét a gombócot, mint a gyurmát, amíg mindenhol egyenletesen vékony és jó magas pereme lesz. Süsd a tésztát 15 percig.
A töltelékhez a párolt kölest törd össze egy villával. Keverd bele a citromlevet, stevia port, vanília kivonatot, kókuszzsírt is.
A csicseriléből pár csepp almaecettel verj kemény habot, majd forgasd bele a kölestúróba.
A tölteléket tedd a torta alapba, és tedd be a sütőbe újabb 20 percre, hogy a töltelék is összesüljön. Amikor kiveszed, a közepe még lehet egy kicsit lágy. Mire kihűl, megszilárdul, és szeletelhető lesz.
Megjegyzések
* A köles-, hajdina liszteket egész magokból, kávédarálóval őrlöm.** A stevia és a citromlé mennyiségét nehéz szemre eltalálni: kezdd kevesebbel, és kóstolgasd, amíg az ízlésednek éppen megfelel!