Go Back
+ servings

Mézeskalács latte - növényi tej alap, házilag

Szerző: Mindenmentes Nóri
Mézeskalács ízesítésű növényi tej ital kávéhoz, vagy csak úgy.
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 40 minutes
Össz. idő 45 minutes
Étel típusa növényi tej ital
Mentesség tejmentes, vegán
Adagok száma 12 1,3 L
Energia tartalom 50 kcal

Hozzávalók
 

  • 1 1/2 mérőpohár kesudió 75g
  • 1/2 mérőpohár jázmin rizs 25g
  • 1/2 kk. stevia por
  • 1/2 kk. himalájai só
  • 1 kk. mézeskalács fűszer
  • a mézeskalács fűszerhez:
  • 2 ek. őrölt fahéj
  • 1 ek. őrölt szegfűszeg
  • 1 egész csillagánizs
  • 1/2 kk. őrölt gyömbér
  • 1/2 kk. őrölt kardamom
  • 1/4 kk. szerecsendió
  • a tetejére szórásnak:
  • 2 db száraz mézetlen kalács
  • 1/4 kk. őrölt szerecsendió

Elkészítés
 

  • Kávé/fűszerdarálóban őröld össze a hozzávalókat. Pár darab mázzal be sem vont mézeskalácsot kint hagytam néhány napra a konyhapulton és kávédarálóban összeőröltem morzsásra kevés szerecsendióval a szóráshoz.
  • A tej elkészítéséhez tegyél minden hozzávalót növényi tejkészítő automatába, töltsd fel a MAX jelzésig és indítsd el a gabonatej/száraz programot. Szűrd le.
  • Melegíts meg egy bögrényit a tej-alapból, főzz bele egy finom kávét, a tetejét díszítsd kókuszkrémből felvert "tejszínhabbal", és mindenmentes mézeskalács-szórással (lásd hozzávalóknál).

Megjegyzések

Az én növényi tejkészítőm 1,3 L-es. Ha ettől eltérő térfogatú készüléket használsz, használj arányosan több vagy kevesebb hozzávalót!

Tápérték információ

Adag: 100gKalória: 50kcalSzénhidrát: 5g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!