Go Back
+ servings
A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ) |mindenmentes.hu

A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ)

Szerző: Andrási Nóra
Krémes növényi joghurt mindössze két hozzávalóból, igazi kultúrával, otthon. Teljes értékű növényi étrendnek megfelelő recept.
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 7 hours
Össz. idő 7 hours 5 minutes
Étel típusa joghurt
Mentesség gluténmentes, tementes, TÉNÉ, vegán
Adagok száma 1.2 liter
Energia tartalom 60 kcal

Hozzávalók
 

  • 1,2 literhez:
  • 50 g aprószemű gyöngybab 1/2 adagolópohár
  • 100 g kesudió 2 adagolópohár apríték
  • 1/2 kávéskanál só elhagyható
  • 1 adag joghurt kultúra ez itt

Elkészítés
 

  • A babot, kesut, sót tedd
    növényi tejfőző automatába, töltsd fel 1,2 literre vízzel és indítsd el a magtej készítő programot.
  • Amikor lejárt, hagyd kb. 42 fokosra hűlni a leendő joghurtot! (Inkább legyen pár fokkal melegebb mint hűvösebb, de semmiképpen ne legyen forró!) Ha nem nyitod ki a tejfőzőt, ez akár 6-8 óráig is tarthat, mert dupla falú, tehát ha reggel indítod, délután fogod tudni beoltani.
  • Amikor megfelelő hőmérsékletű a joghurt alap, tedd bele az egy adag joghurt kultúrát, és alaposan turmixold össze (mondjuk a juice programmal).
  • Töltsd az egészet a fermentáló tartályába, tedd be a fermentálóba és állítsd be a joghurt készítő programot 6 órára. (Ne felejtsd el bekapcsolni a hűtést a végére!)
  • Ha nem nyitod ki a tartályt, hűtőben akár két hétig is eláll. Ha mindig tiszta eszközzel nyúlsz bele, akkor is eláll kb. egy hétig.

Megjegyzések

A tápanyag értékek 100 ml joghurtra értendőek.

Tápérték információ

Adag: 100mlKalória: 60kcalSzénhidrát: 5.3gFehérje: 2.4gZsír: 3.7gRost: 1.3g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!