Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A babot, kesut, sót tedd növényi tejfőző automatába, töltsd fel 1,2 literre vízzel és indítsd el a magtej készítő programot.
Amikor lejárt, hagyd kb. 42 fokosra hűlni a leendő joghurtot! (Inkább legyen pár fokkal melegebb mint hűvösebb, de semmiképpen ne legyen forró!) Ha nem nyitod ki a tejfőzőt, ez akár 6-8 óráig is tarthat, mert dupla falú, tehát ha reggel indítod, délután fogod tudni beoltani.
Amikor megfelelő hőmérsékletű a joghurt alap, tedd bele az egy adag joghurt kultúrát, és alaposan turmixold össze (mondjuk a juice programmal).
Töltsd az egészet a fermentáló tartályába, tedd be a fermentálóba és állítsd be a joghurt készítő programot 6 órára. (Ne felejtsd el bekapcsolni a hűtést a végére!)
Ha nem nyitod ki a tartályt, hűtőben akár két hétig is eláll. Ha mindig tiszta eszközzel nyúlsz bele, akkor is eláll kb. egy hétig.