Go Back
+ servings
Mindenmentes mézeskalács (gluténmentes, vegán, TÉNÉ) |mindenmentes.hu

Mindenmentes mézeskalács II. (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Szerző: Andrási Nóra
Mindenmentes mézeskalács: tej-, tojás-, gluténmentes, vegán, TÉNÉ változat, 8 hozzávalóval, egyetlen tálban.
Előkészítés 1 hour 10 minutes
Főzési idő 8 minutes
Össz. idő 1 hour 18 minutes
Étel típusa desszert
Mentesség gluténmentes, TÉNÉ, vegán
Adagok száma 700 g
Energia tartalom 322 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A sütőt melegítsd elő alul-felül sütéssel 180 fokra.
  • Egy nagyobb tálban keverd össze a liszteket, a darált lenmagot, a fűszereket és a szódabikarbónát.
  • A közepébe készíts egy kis krátert, és tedd bele a magvajat, növényi tejet, datolya szirupot.
  • Gyúrd össze alaposan és egy órát pihentesd a konyhapulton.
  • Vékonyan lisztezett felületen nyújtsd fél centi vastagra, és szaggasd.
  • Süsd 8 percig, majd hagyd kihűlni.
  • Tárolhatod zárt dobozban, és puha marad, vagy szabad levegőn hagyhatod, és akkor pár nap alatt keményebb lesz (dísznek szerencsésebb).

Megjegyzések

* Ha nem szereted az erős fűszerezést, elég 1/2 kk. is.
** Az a datolyaszirup, amit hozzávalóknál linkeltem (Rapunzel), teljes értékű, mert egész datolyából és vízből készül. Ha nem tudsz/akarsz ilyet venni, készíthetsz otthon is: puha/vízbe áztatott datolyát turmixolj simára annyi vízzel, amennyivel éppen sikerül (minél kevesebbel).
Ízesítheted még vanília kivonattal, bio narancs reszelt héjával is.
Díszítésnek használhatsz magokat (csicserilével tudod felragasztani), vagy tojásmentes mázat az előző receptből.
8 napig tároltam eddig a legtovább, tehát eddig biztosan eltartható.

Tápérték információ

Adag: 100gKalória: 322kcalSzénhidrát: 50gFehérje: 11gZsír: 11gRost: 8.6gCukor: 15g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!