Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A kesut és a babot áztasd be éjszakára (lehet egy edényben is).
Másnap öblítsd le őket, és a sóval együtt (ha használsz) tedd növényi tejfőző automatába. Töltsd fel a MIN (1,1 liter) jelzésig, és indítsd el a növényi tej száraz magból/gabonából programot.
Amikor lejárt, nyisd ki és várd meg, amíg kézmelegre hűl. Ekkor tedd bele a kultúrákat is, és indítsd el a juice programot.
A leendő tejfölödet töltsd a fermentáló tartályába, és indítsd el a rizsbor programot 12 órára. Ne felejtsd el bekapcsolni a hűtést a végére!
Frissen is finom lesz, de ha egy éjszakát áll a hűtőben, akkor még jobban összeérnek az ízek.
Megjegyzések
Ez a recept 1,3 literes tejfőzővel készült - így pont belefér a fermentáló tartályába. Ha ennél kisebb vagy nagyobb automatád van, akkor vagy kevesebb tejföl készül egyszerre, vagy a maradék tejföl alapot tedd el a hűtőbe, és érleld második körben.Mennyiségek a többi tejfőzőhöz: 0,9 litereshez: 65 g bab és 80g kesu (MAX jelzésig) 1,8 litereshez: 130g bab és 165 g kesu (MAX jelzésig)