Go Back
+ servings
Növényi krémsajt házilag (vegán, TÉNÉ) |mindenmentes.hu

Növényi krémsajt házilag (vegán, TÉNÉ)

Szerző: Andrási Nóra
"Igazi" vegán krémsajt, mindössze 2 hozzávalóval, teljes értékű növényi étrendhez is.
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 8 hours
Össz. idő 8 hours 5 minutes
Étel típusa krémsajt
Mentesség teljes értékű növényi étrend, vegán
Adagok száma 1.1 l
Energia tartalom 106 kcal

Hozzávalók
 

Elkészítés
 

  • A babot áztasd be éjszakára.
  • Másnap a babot, kesudiót és a sót tedd növényi tejfőzőbe*** (1,3 literesbe) és töltsd fel vízzel a MIN jelzésig, és indíts el egy tejfőző programot (száraz magból/gabonából, ha van olyan).
  • Amikor lejárt, hagyd a krémsajt alapot kézmelegre hűlni a tejfőzőben.
  • Amikor kihűlt, tedd bele a kultúrákat, és indítsd el a juice programot.
  • Öntsd át a fermentáló tartályába (csak öntsd, ne kapard le az oldalát!), és indítsd el a Kimchi/Rice wine programot 8 órára, a végén hűtéssel.

Megjegyzések

* Ha nem használsz sót, nyilván itt sem kell. Nekem valahogy ez a krémsajt jobban kívánja a sót - ekkora mennyiséghez általában max. 1/2 teás kanállal szoktam tenni, és ide kell a csapott egész.
** Feta kultúra helyett használhatsz gyúrtsajt kultúrát is, és ha egyik sincs otthon, akkor 1/2 kapszula krémsajt kultúra is jó lesz.
*** Ha nincs tejfőződ és fermentálód, lapozz feljebb: a "Villanykancsóval vagy anélkül" részben leírtam, hogyan tudod elkészíteni.

Tápérték információ

Adag: 100mlKalória: 106kcalSzénhidrát: 9.9gFehérje: 4.6gZsír: 6gRost: 1.8g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!