ezek a mennyiségek 1,3 literes tejfőzőhöz szólnak!
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!
Elkészítés
A babot áztasd be éjszakára.
Másnap a babot, kesudiót és a sót tedd növényi tejfőzőbe*** (1,3 literesbe) és töltsd fel vízzel a MIN jelzésig, és indíts el egy tejfőző programot (száraz magból/gabonából, ha van olyan).
Amikor lejárt, hagyd a krémsajt alapot kézmelegre hűlni a tejfőzőben.
Amikor kihűlt, tedd bele a kultúrákat, és indítsd el a juice programot.
Öntsd át a fermentáló tartályába (csak öntsd, ne kapard le az oldalát!), és indítsd el a Kimchi/Rice wine programot 8 órára, a végén hűtéssel.
Megjegyzések
* Ha nem használsz sót, nyilván itt sem kell. Nekem valahogy ez a krémsajt jobban kívánja a sót - ekkora mennyiséghez általában max. 1/2 teás kanállal szoktam tenni, és ide kell a csapott egész.** Feta kultúra helyett használhatsz gyúrtsajt kultúrát is, és ha egyik sincs otthon, akkor 1/2 kapszula krémsajt kultúra is jó lesz.*** Ha nincs tejfőződ és fermentálód, lapozz feljebb: a "Villanykancsóval vagy anélkül" részben leírtam, hogyan tudod elkészíteni.