A csicseriborsót áztasd be egy éjszakára, és másnap főzd puhára 90 perc alatt.
A répát, krumplit és a hagymát vád apró kockákra.
Egy nagyobb leveses fazékban pár evőkanál vizen párold puhára a hagymát. Ha letapadna, tegyél még alá kevés vizet.
Amikor a hagyma áttetsző, dobd rá a répát és krumplit, keverd át, majd öntsd fel a csicseriborsóval (főzőlével együtt).
Engedd fel még annyi vízzel, hogy a zöldségek éppen csak kikukucskáljanak belőle. (Igen, ez így nagyon sűrűnek tűnik, bízz bennem...)
Mehet bele a só és a levesfűszer, majd forrald fel, fedd le és alacsony fokozaton főzd 40 percig.
Az utolsó pár percben vegyél ki két merőkanállal a levesből, add hozzá a teljesértékfölt, citromlevet, citromhéjat. Ezt turmixold simára, majd öntsd vissza a leveshez és forrald össze.
Szórd a tetejére a tárkonyt, fedd le és kapcsold le a tűzhelyet. Kész!