Go Back
+ servings
Granola kehely (gluténmentes, tejmentes, vegán) |mindenmentes.hu

Zabpelyhes granola

Szerző: Mindenmentes Nóri
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Össz. idő 30 minutes
Étel típusa reggeli, tízórai, uzsonna
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 6 adag
Energia tartalom 347 kcal

Hozzávalók
 

  • 160 g apró szemű zabpehely*
  • 110 g mandula durvára vágva
  • 40 g tökmag
  • 50 g étcsokoládé min. 70%-os
  • 65 g napraforgómag
  • 40 g kókuszreszelék
  • 2 ek. hántolt kendermag
  • 1/2 kk.
  • 80 ml agavé szirup*
  • 4 ek. kókuszzsír olvasztva
  • házi tejmentes joghurt a rétegzéshez

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  • Egy nagyobb tálban dolgozzuk össze a szilrád hozzávalókat (a csokoládé kivételével), majd keverjük hozzá a folyékonyakat és alaposan keverjük össze.
  • Egyenletesen kenjük szét a tepsiben. Süssük 6-8 percig, keverjük át egy fakanállal, és süssük újabb 8-10 percig, amíg aranybarna lesz.
  • Ha kihűlt, keverjük bele a kész granolába az apróra vágott étcsokoládét is.
  • (A granola kehelyhez rétegezzünk egymásra néhány kanál joghurtot - granolát - joghurtot.)

Megjegyzések

* Zabpehely helyett használhatsz hajdinapelyhet is, ha a gluténmentes zab sem fér bele a gluténmentes étrendedbe.
** Zizi juharszirupot használt, én cseréltem agavéra, mivel ez az egyetlen szirup, amit (ritkán és keveset) használok.
A tápanyag információt a kötet szerint tüntettem fel.

Tápérték információ

Adag: 1 adagKalória: 347kcalSzénhidrát: 24g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!