Go Back
+ servings
Citromos ivójoghurt (tejmentes, vegán) |mindenmentes.hu

Citromos joghurt ital (tejmentes, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Így készíthetsz frissítő joghurt italt növényi alapanyagokból, otthon!
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 8 hours
Össz. idő 8 hours 5 minutes
Étel típusa ital
Mentesség tejmentes, vegán
Adagok száma 1.2 l
Energia tartalom 73 kcal

Hozzávalók
 

  • 50 g blansírozott mandula vagy kesudió
  • 25 g jázmin rizs 25g fehér jázmin rizs
  • 1/2 tk. agar-agar por
  • 1/2 tk. elhagyható
  • 1 citrom leve *
  • 1/4 citrom héja kezeletlen!!
  • 1 ek. agavé szirup vagy más édesítő ízlés szerint**
  • 1 adag tasakos joghurt kultúra

Elkészítés
 

  • A mandulát/kesudiót, rizst, agar-agar port, (sót,) édesítőt tedd növényi tejkészítő automatába, töltsd fel a MAX jelzésig, és indítsd el a magtej száraz magokból programot.
  • Amikor elkészült, szűrd le az italt (kesudiósat nem muszáj szűrni).
  • Amikor 40-42 fokosra hűlt, töltsd vissza a tejkészítőbe és tedd bele az édesítőt és a joghurt kultúrát, majd indítsd el a "juice" programot.
  • Töltsd a leendő joghurtot a fermentáló készülék tartályába, és indítsd el a joghurt programot! (40-42 fok, 8 óra)
  • Amikor elkészült, turmixold bele a citrom levet és - héjat, majd hűtsd be!

Megjegyzések

* Én nagyon szeretem a savanyú dolgokat, szóval biztos, ami tuti, részletekben add hozzá a citromlevet, és kóstolgasd, hogy neked hogy ízlik!
** Olyan édesítőt válassz, amit le tudnak bontani a baktériumok: cukoralkoholok (xilit, eritrit) nem játszanak, és pl. a datolya sziruptól rózsaszín lesz a joghurt...

Tápérték információ

Adag: 100mlKalória: 73kcalSzénhidrát: 7.8gFehérje: 2gZsír: 4.1gCukor: 2.8g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!