• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Mindenmentes mokkatorta (cukor-, glutén-, tej-, tojás-, olajos mag mentes, vegán)

2019-03-20 Írta: Andrási Nóra 58 hozzászólás

Ugorjunk a recepthez!

Újra születésnapot ünnepeltünk, méghozzá az enyémet – megint bölcsebb lettem egy évvel. 🙂 Születésnapokra évek óta csupa csoki tortát sütök (az eredeti recept tojásmentes változatát az első Mindenmentes kötetből). Most ugyanezt szerettem volna előadni olajos magvak nélkül. És gondoltam, hogy ha már úgyis hozzányúlok a recepthez, akkor változtatok a krémen is, így lett mokkatorta.

Mindenmentes mokkatorta (cukor-, tej-, glutén-, tojás-, olajos mag mentes és vegán) |mindenmentes.hu

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Mindenmentes mokkatorta

A nagymamám sütött nekem régen mokkatortát: kakaós piskótával, vajas, kotyogós kávés krémmel. Már gyerekként is nagyon szerettem a kávé ízét. 🙂 (Ez a torta most koffeinmentesen készült a gyerekek miatt.) Hogy ez a mindenmentes változat lett-e olyan jó, mint a nagyié? Bevallom hősiesen, hogy szerintem még finomabb is lett. Olyannyira, hogy a fotókon szereplő torta nem az eredeti darab, azt nem sikerült lencsevégre kapni… 😀 A nagymamám jól sütött, de ez a piskóta sokkal kakaósabb, a krém sokkal csokisabb és kávésabb lett. Nyamm!

A receptben szereplő krém mennyisége egyébként kicsit sok ehhez a piskótához, de hát ugye van igény a „maradék” krémre a habverőn, a lábosban és a spatulán is! 😀

Mindenmentes piskóta

A mentes piskóta sütés minden lépcsőjét végigjártam már: sütöttem teljes kiőrlésű liszttel, édesítőszerrel, aztán gluténmentesen, de tojással, majd tojásmentesen dióval vagy mandulával, most pedig ez a legújabb mentes, olajos mag (dió, mogyoró) mentes változat. 🙂 Eleinte komoly kihívásnak éltem meg, már nem izgulok miatta.

Az édesítéshez való viszonyom is átalakulóban van, mióta teljes értékű növényi táplálkozást követünk (pont egy éve az egész család!), ezt a tortát datolya sziruppal édesítettem, de leírom a steviás édesítési lehetőséget is (ez is kipróbált, tuti), és a tápanyag-tartalmat is ezzel tüntettem fel – aki számolja a szénhidrát-tartalmat, az úgyis steviával süti szívesebben.

Mindenmentes mokkatorta (cukor-, tej-, glutén-, tojás-, olajos mag mentes és vegán) |mindenmentes.hu

A torta díszítési és fotózási képességeim hagynak kívánnivalót maguk után, kérlek, nézzétek el nekem. 🙂 Az egész tortával egyébként kb. fél óra munka van (plusz sütés, hűlés)! Nem is ragozom tovább, itt a nagyon egyszerű recept:

Mindenmentes mokkatorta (cukor-, tej-, glutén-, tojás-, olajos mag mentes és vegán) |mindenmentes.hu

Mindenmentes mokkatorta (cukor-, glutén-, tej-, tojás-, olajos mag mentes, vegán)

Szerző: Mindenmentes Nóri
Mindenmentes mokkatorta: a nagymamám receptje cukor, tej, tojás, glutén és mogyorófélék nélkül. Fél óra alatt munkával elkészül.
Kinyomtatom Elküldöm emailben
Előkészítés 30 minutes mins
Főzési idő 15 minutes mins
Össz. idő 45 minutes mins
Étel típusa torta
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 8 szelet (20 cm-es formához)
Energia tartalom 166 kcal

Hozzávalók
 

  • a piskótához:

  • 60 g gluténmentes zabpehely liszt*
  • 40 g hajdinaliszt*
  • 30 g tápióka keményítő
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 1 kk. szódabikarbóna

  • 200 g párolt almakocka
  • 4 ek. datolya szirup 60g vagy 1/4 kk. stevia por
  • 3 ek. olívaolaj**
  • 2 ek. víz
  • 2 kk. almaecet

  • a krémhez:

  • 150 g növényi tej
  • 2 koffeinmentes eszpresszó 80 ml
  • 100 g étcsoki min. 70%-os
  • 1 ek. tápióka keményítő
  • 4 ek. datolya szirup 60g vagy 1/4 kk. stevia por
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!

Elkészítés
 

  • (A párolt almakockához másfél kisebb almát felkockáztam és megpároltam.)
  • Melegítsd elő a sütőt alul-felül sütéssel 180 fokra.
  • A piskótához a szilárd hozzávalókat tedd egy tálba: a zabpehely- és hajdinalisztet, tápióka keményítőt, kakaóport, szódabikarbónát (steviát is, ha azt használsz).
  • Tedd egy turmixgépbe az almakockákat a piskóta folyékony hozzávalóival: olívaolaj, datolyaszirup( (ha azzal édesítesz), víz, almaecet. Turmixold simára.
  • Gyors mozdulatokkal keverd össze a szilárd és a folyékony részt: ne kevergesd túl sokáig, hogy ne űzd ki a buborékokat.
  • Tedd a formába és süsd 15 percig.
  • Közben készítsd el a krémet: minden hozzávalóját tedd egy edénybe, lassú tűzön melegítsd és közben kevergesd, amíg a csoki elolvad és a krém besűrűsödik. (Hígabb puding állaga lesz, kihűlve lesz kenhető.)
  • A krém szilárdsága függ a csoki kakaó tartalmától - ha nem elég szilárd, félsz, hogy lefolyik, tedd hűtőbe.
  • Vágd ketté a piskótát, töltsd meg és vond be a krémmel. Kész!

Megjegyzések

* A liszteket kávédarálóban daráltam.
** Ha szeretnéd olajmentesen sütni, akkor használj két púpos evőkanál magvajat, de így már nem lesz olajos mag mentes.
A megadott mennyiségek egy 20 cm-es formára vonatkoznak, 8 szelethez!
A steviás változat tápanyag tartalmát tüntettem fel. A cukor tartalom az étcsokiból származik, a recept hozzáadott cukor mentes.

Tápérték információ

Adag: 1 szeletKalória: 166kcalSzénhidrát: 18gFehérje: 3.2gZsír: 9.2gCukor: 3.5g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Amit az étrend-kiegészítők minőségéről mindenkinek...

Óvatosan az étrend-kiegészítőkkel...

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes, tejmentes, Teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ), tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: csokoládé, desszert, kávé, TÉNÉ, torta, ünnepelünk

Előző bejegyzés « Mindenmentes zabos cipó (gluténmentes, rizsmentes, olajmentes, vegán)
Következő bejegyzés Hulladékmentes bevásárlás, gluténmentesen? »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Czéhmester z mondta

    2019-03-20, 6:34 du.

    A zablisztet lehet valamivel helyettesíteni?

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-03-21, 1:39 du.

      Szerintem pl. köles liszt is jó lenne.

      Válasz
      • rec mondta

        2022-03-29, 11:32 du.

        És gesztenyeliszt esetleg? Vagy esetleg 100gr hajdinaliszt- vagy akkor nem áll össze a tészta, ha csak azzal készül?

        Válasz
      • rec mondta

        2022-03-29, 11:44 du.

        Látom, hogy lejjebb ajánlottad a mandulalisztet hajdinaliszt helyett– gondolom, ha a zablisztet helyettesítem vele, akkor inkább olyan arány lenne jó, hogy 60gr hajdinaliszt, 40gr. mandulaliszt, igaz?

        Válasz
        • Andrási Nóra mondta

          2022-03-30, 9:00 de.

          Igen, szerintem jó lenne, de így kevesebb folyadék (alma) fog kelleni… És persze ez csak elmélet, ki kell próbálni. 🙂

          Válasz
          • rec mondta

            2022-03-30, 2:27 du.

            Köszönöm a választ! Almát se ehetek, úgyhogy megpróbálkozom körtével/mangóval+ őrölt lenmaggal:)

          • rec mondta

            2022-04-13, 1:07 de.

            Megsütöttem ma, tettem bele 60 gr hajdinalisztet, 40 gr mandulaőrleményt, és még annyit változtattam a recepten, hogy alma helyett körtét tettem bele, 175 grammot plusz egy kanál lenmagot, a többit úgy csináltam, ahogy írtad. Finom lett nagyon, és nem lett porhanyós se a tészta, puha lett, viszont nem emelkedett fel kb. egyáltalán, úgyhogy nem tudtam elvágni, hanem a tetejére kentem a krémet (vagyis öntöttem, mert picit futósra sikerült, legközelebb talán egy picit több keményítőt teszek bele, másfél kanállal az egy kanál helyett, vagy magasabb kakaótartalmú csokit-most 70%-ossal csináltam). Következő alkalommal majd dupla adagot csinálok, hátha azt el tudom vágni ketté. Köszönöm még egyszer a receptet! Eddig sárgabarackszirupot, őrölt datolyát vagy juharszirupot használtam édesítésre, de a datolyaszirupnak nagyon jó állaga van és elég édes, nem is hiányzott a torta tésztájából a cukor egyáltalán.

    • Ildikó mondta

      2019-06-06, 2:16 du.

      Szia Nóri!

      Lenne egy kérdésem. Létezik olyan étcsoki ami nyomokban sem tartalmaz tejet és tojást? Eddig csak olyat találtam ami nyomokban vagy egyiket vagy másikat tartalmazhatja.

      Köszönettel,

      Válasz
      • Mindenmentes Nóri mondta

        2019-06-07, 9:06 de.

        Szia
        sajnos én sem tudom biztosan, hogy melyik, de tuti van ilyen. Tejmentes FB csoportban érdemes megkérdezni, egyébként úgy emlékszem, hogy a Wavel étcsoki ilyen, de nem 100%.

        Válasz
  2. Virág mondta

    2019-03-21, 8:40 de.

    5 stars
    Kedves Nóri!

    Alma helyett mit ajánlasz? (Banán sem opció.)

    Köszönöm!

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-03-21, 1:40 du.

      Hű. Megpróbálnám kb. 150 ml növényi tejben elkevert 3 ek. darált lenmaggal. Erre nem vállalok garanciát.

      Válasz
      • Viki mondta

        2019-04-19, 11:42 de.

        5 stars
        Kipróbáltuk így, köszönet nagyon a receptért!! Egy kissé morzsálódós lett, de nagyon finom esetleg több lenmaggal jobban összeállna? Úgyis meg KELL sütnöm még egyszer, akkora sikere lett

        Válasz
    • rec mondta

      2022-03-29, 11:33 du.

      Én érett körtével vagy mangóval próbálnám meg.

      Válasz
  3. ViZi mondta

    2019-03-21, 9:31 de.

    5 stars
    Szia Nóri!
    Isten éltessen sokáig!
    Az almakocka párolva 200 g vagy nyersen ennyi az alma? Nagyon tetszik, hogy ilyen egyszerű a recept, ha odajutok, mindenképp kipróbálom!

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-03-21, 1:41 du.

      Nyersen volt ennyi, de nem sokat változik a tömege.

      Válasz
    • Mata Anita mondta

      2020-01-22, 12:48 du.

      Szia! Küldenél fotót a koffeinmentes eszpresszóról?
      Nemtudom hogy néz ki milyet kell venni a tortához én ugyanis soha nem kávézok.

      Válasz
      • Andrási Nóra mondta

        2020-01-22, 1:05 du.

        Szia,
        Akkor szerintem ne bonyolítsd az életed! 🙂 Vegyél bármilyen koffeinmentes instant kávét és készíts azzal kávét, vagy használj helyette növényi tejet és akkor „csak” csokis lesz.

        Válasz
  4. ViZi mondta

    2019-03-21, 9:32 de.

    Még egy kérdés: a tápióka keményítő helyett lehetne rizslisztet használni? Az az egy összetevő, amit nem tartok.

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-03-21, 1:41 du.

      Keményítővel szerintem szellősebb lesz, de szétesni azért rizsliszttel se kellene neki.

      Válasz
  5. Czipus mondta

    2019-03-21, 11:37 de.

    Isten éltessen sokáig! 🙂
    Elég nyálcsorgatós recept lett… párolt alma helyett szerinted jó lehet 100%-os almaszósz is?
    Köszi 🙂

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-03-21, 1:42 du.

      Köszi! 🙂
      Igen, de abból lehet, hogy kevesebb is elég, mint 200g, mert vizet szoktak adni az almához, amikor befőzik, itt meg csak alma van.

      Válasz
      • Czipus mondta

        2019-03-25, 11:37 de.

        Jelentem: megsütöttem 🙂
        Pontosan egy kis üveg (190 g) DM-es almaszószt vett fel a tészta masszája, így lett tökéletes. Kicsit bénáztam a kettévágásnál, mert nem vagyok expert gluténmentes sütésben és nem tudtam, hogy ezek a tészták ilyen omlósak, de nagyjából sikerült 🙂 A férjem nyavalygott a stevia mellékíze miatt, így legközelebb szirupozok. Merthogy minden bizonnyal lesz legközelebb…. idejét sem tudom mikor ettem utoljára ennyire bűnösen krémes állagú és bűnösen csokis sütit. Köszönöm, hogy megosztottad a receptet! 🙂

        Válasz
        • Gina mondta

          2023-01-08, 2:34 du.

          Szia Nóri,

          Hajdinalisztet lehet teljes mértékben zabpehely liszttel helyettesíteni? Így valószínűleg kicsit több folyadék kellene?

          Köszi!

          Válasz
          • Andrási Nóra mondta

            2023-01-10, 10:16 du.

            Pont így! Én tennék mellé rizst is, picit szárítja…

  6. Viki mondta

    2019-03-21, 5:31 du.

    Isten éltessen sokáig!
    Szuper vagy, hogy válaszolsz a helyettesítős kérdésekre! Sajnos más gasztrobloggerek elég gorombán tudnak csak reagálni hasonlókra 🙁
    Nagyon tetszik a recept, az alma miatt azt hittem, nem készíthetem el (fruktóz malabszorpcióm is van), de a lenmagos verzióban már számomra is jó lesz 😀

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-03-24, 1:52 du.

      Köszi! 🙂

      Válasz
  7. Diána mondta

    2019-03-24, 10:30 de.

    Én megpróbálom citromlével. A lányom elesztő allergiás. Sajnos nem fogyaszhat ecetet.

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-03-24, 1:51 du.

      A kettő helyettesíthető egymással. Tuti, hogy úgy is jó lesz.

      Válasz
  8. Gyula mondta

    2019-03-25, 2:58 de.

    A hajdinaliszt mivel helyettesíthető? Utálom az ízét. Félő,h.datokyaszirup se fog izleni,mert a datolyat is utálom. Az helyettesíthető? Köszönöm.
    Tök jó,h.megirod a ch ,kcal stb.mennyiseget!
    Tipp: ha megírod, melyik recept mennyibe kerül, előnyben leszel másokhoz képest.

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-03-25, 8:59 de.

      Frissen alig érződik a hajdina íze, kevés csicseriborsó vagy zabliszttel lehetne helyettesíteni, vagy mandula, földimandula lisztekkel.
      Datolya helyett már írtam a steviát…
      Az árak folyamatosan változnak, úgyhogy sok hűhó… 😉

      Válasz
  9. Szűcs Eszter mondta

    2019-03-28, 9:19 du.

    5 stars
    Kedves Nóri! Nagyon örülök ennek a receptnek. Én a kávét szeretném kihagyni. Anélkül is megáll a krém? Esetleg tegyek bele helyette pl. rizstejet? És ha nekem nem annyira fontos a szénhidrát tartalom, a szirup és a stevia helyett használhatök mondjuk mézet? Mennyi az átváltás közöttük? Előre is köszönöm, Eszter

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-03-29, 1:29 du.

      Hagyd ki a kávét, nem kell helyette más. Szirup helyett lehet ugyanannyi mézet is.

      Válasz
  10. Horkay Klára mondta

    2019-04-01, 11:49 du.

    5 stars
    Kedves Nóri!Nagyon sok, boldog születésnapot kivánva szeretettel köszöntelek és egyúttal köszönöma sok ötletes receptet is!Horkay Klári

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-04-02, 7:58 de.

      Köszönöm! 🙂

      Válasz
  11. Judit mondta

    2019-05-22, 7:22 de.

    5 stars
    Szia Nóri!

    Nekem agar-agar van itthon, szerinted azzal is működik? Illetve abból mennyit tennél bele?

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-05-22, 2:23 du.

      Szia,
      Igen, 1 csapott kávéskanállal, és jó magas kakaótartalmú legyen a csoki!

      Válasz
      • Judit mondta

        2019-05-23, 9:50 de.

        5 stars
        Köszi szèpen. Imádom a blogodat.

        Válasz
        • Mindenmentes Nóri mondta

          2019-05-24, 7:26 du.

          <3

          Válasz
  12. Kata mondta

    2019-07-02, 5:31 du.

    5 stars
    Szia Nóri!

    Kiprobáltam, stevia por helyett mézet raktam bele, de igy is zsenialis lett 🙂
    Imadom a receptjeidet !

    Szep napot!
    Kata

    Válasz
  13. Júlia mondta

    2019-08-02, 2:44 du.

    Szia Nóri, a tápióka keményítő helyett használhatok kukoricakeményítőt?

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-08-02, 2:54 du.

      Inkább nyílgyökérliszt lenne jó, de valszeg az is jó lesz. Írd meg, milyen lett!

      Válasz
  14. Kállai Alexandra mondta

    2019-10-26, 2:42 du.

    3 stars
    Szia Nóri!
    A torta maga nagyon finom lett, de nekem rendkívül morzsálódott. Már ketté vágni is nehezen tudtam, aztán mikor megmozdítottam a két tortalapot szétporladt a kezeim között.
    A krém jó lett.
    Mindent a recept szerint csináltam, datolyasziruppal.
    Nem értem mi történhetett. Nekem ez így csalódás volt. Még jó hogy nem vendégeknek sütöttem, csak magunknak a párommal, mert rém kellemetlen lett volna egy pohárkrémet kínálni torta helyett.
    Az íze tényleg nagyon finom volt, kár hogy a piskóta rendetlenkedett.
    Mindent a recepted szerint csináltam, nem tudod esetleg mégis mi történhetett?

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-10-28, 11:51 de.

      Hű. Azt mondanám, kevés volt benne a nedvesség, talán az alma volt kevésbé leves fajta? Tutit nem tudok mondani, mert datolyasziruppal sütötted, ami meg ugye hozzáad nedvességet… Szóval nem értem. 🙁

      Válasz
  15. Tóth-Szabó Edina mondta

    2019-12-02, 3:16 du.

    5 stars
    Kedves Nóri!
    Köszönöm a receptet nagyon klassz lett, pedig én írtó béna vagyok a sütéshez 🙂
    Munkahelyre vittem. Nálunk szokás, hogy a szülinapos visz süteményt. Mindig sajnáltam azokat, akik akár egészségügyi akár tudatos megfontolásbol nem ehetnek bizonyos összetevőket. 2 hétig vadásztam egy receptet,ami ránézésre ehető, nem túl nehéz megsütni és mindenki ehet belőle.
    Örülök, hogy ezt választottam, nagy sikere volt :))

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-12-03, 11:17 de.

      <3

      Válasz
  16. Ági mondta

    2019-12-10, 9:37 de.

    Kedves Nóri! Nagyon jó az oldalad, gratulálok hozzá. Nem rég derült ki, hogy kb. 40 dolgot nem ehetek és persze minden „alap”dolog benne volt. Így akadtam rád és nagyon sokat segített a helyettesítésben és átvészelésben!
    Na de a kérdésem az lenne, hogy kölest és zabot sem fogyaszthatok. Szerinted a zabpelyhet lehet rizslissztel helyettesíteni? Vagy érdemesebb csak hajdinát használni az alap sütésénél?
    Köszi előre is!

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-12-10, 11:40 de.

      Szia,
      szerintem használj csak hajdinát, vagy helyette darált mandulát vagy diót, ha azt ehetsz.

      Válasz
  17. Makra Andrea mondta

    2020-01-27, 11:13 de.

    5 stars
    Kedves Nóri!

    Megsütöttem a tortát és a glutén-, tej-, tojás-, magérzékeny fiamnak (2éves) nagyon ízlett. Annyi, hogy kicsit morzsalékos lett; esetleg van ötleted, hogy miért?
    Azt szeretném még kérdezni, hogy te az almát hozzá héjastul párolod-e.
    Valamint használhatok-e lenmagot az útifűmaghéj helyett, mert sajnos most nem tudok megfelelőt beszerezni.
    Nagyon köszönöm előre is a válaszodat!
    Szép napot!
    Andi

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2020-01-27, 12:15 du.

      Kedves Andi,
      szerintem az alma nedvességtartalmától függően lesz morzsalékos vagy sem. Sokat sütöm, néha nekem is szárazabb, néha morzsásabb.
      Igen, héjastul.
      Ebben nincs útifűmaghéj. 🙂

      Válasz
  18. Mónika mondta

    2020-07-04, 10:04 du.

    4 stars
    Szia Nóri,
    Megsütöttem én is, a problémám az lett vele, hogy nagyon sűrű lett a tészta masszája amikor összekevertem a nedves-száraz összetevőket, gyanús is lett nekem, hogy nem olyan piskóta tészta állaga van. Olvasgattam a kommenteket, úgy látom kevesek lehettek a nedves összetevők? Az alma esetleg? Annyit változtattam, hogy a hajdinaliszt helyett, kókuszlisztet tettem bele. Olyan keksz jellege lett a tésztának, nem tudott feljönni mint a piskótatészta. A krém finom lett, illetve egy kis konyakba áztatott meggyel még megspékeltem 🙂

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2020-07-07, 1:31 du.

      Szia Mónika,
      a kókuszliszt minden nedvességet beszív… Nem csoda, ha így száraz lett. 😉 Hát figyi, keksz alappal meg a krémmel, meggyel tuti pohárdesszertet rittyentettem volna belőle… 😀

      Válasz
  19. Kata mondta

    2020-08-29, 6:55 de.

    5 stars
    Hát ez szuper lett! Kicsit varialtam a lisztekkel mert nem volt itthon elég zabpehely, rizsliszttel pótoltam ki, teljesen jól jött ki így is. A krém mesés lett. Az külön dicséretet érdemel, hogy fél ora alatt kész van.

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2020-08-29, 2:58 du.

      <3

      Válasz
  20. Selényi Judit mondta

    2020-10-02, 5:50 de.

    5 stars
    Megsütöttem és nagyon jó lett, köszönöm!

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2020-10-05, 1:42 du.

      Boldogság! 🙂

      Válasz
  21. Eszter mondta

    2023-05-18, 11:35 du.

    Szia Nóri!
    Nekem valahogy nem akar Megemelkedni semennyire a piskóta? Ez normális? Vagy ne is várjak nagyobb emelkedést tőle? Így nagyon nehéz kettévágni. Kicsivel több vizet tettem bele mert 2 evokanalnyival képtelen vagyok osszekeverni,ettől is lehet?
    Valamint hogy tudnam az etcsokit kivaltani szted? úgy értem pl Kokuszzsir +kakaopor +datolya vajon milyen arányban?
    Köszönöm szépen előre is a segítséged

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2023-05-19, 8:39 de.

      Szia Eszter,
      nem emelkedik meg annyira, mint egy tojásos piskóta, úgy emlékszem, kb. másfélszeresére nő. Lehet, hogy a több víz sem használt neki – nekem simán viszi ennyivel a turmix és a botmixer is. Te mit használtál? A 100g étcsokit 50g kakaó, 20g kókuszzsír és 30g datolyával (pasztával) próbálnám kiváltani, de ezt most találtam ki, sosem próbáltam, szóval kísérletnek fogd fel…
      Sok sikert!

      Válasz
  22. Zsuzsa mondta

    2025-02-15, 11:16 du.

    5 stars
    Kedves Nóri!
    Elkészítettem a tortát, nagy sikere volt. A recepten változtattam kicsit, mert csak zabpehely lisztet használtam (hajdina helyett is), bio kukoricaliszt keményítőt (a tápióka helyett), nem tettem bele kávét, és az ecetet citromlével helyettesítettem, a többi hozzávaló maradt, és datolya sziruppal édesítettem. Egy kisebb, téglalap alakú, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütöttem meg. A sütit középen hosszában kettévágtam, egyik fél lapot megkentem a csokikrémmel, és tettem még rá apróra vágott körtét is, majd ráfektettem a másik fél lapot. A tetejére, oldalára rákentem a maradék krémet. Nagyon jól megkötött, és jól lehetett szeletelni, és nagyon finom.. (csak volt, mert gyorsan elfogyott.) Köszönöm szépen a receptedet, nagyon jó ötleteket adtál.

    Válasz
4.80 from 15 votes

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.