• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Balzsamos epersaláta pisztáciával

2014-04-14 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Biztosan láttátok a friss epret a piacon. Tudom, hogy ez még nem hazai, de piros volt, friss és illatos, úgyhogy rögtön lecsaptam egy szép adagra. Szombaton desszertnek ettük, pár csepp lime-lével összeforgatva, de vasárnap … Vasárnap valami bekattant, hogy márpedig én eperrel és pisztáciával salátát fogok készíteni: édeskés, savanykás, árnyalatnyit sós.

Balzsamos epersaláta pisztáciával

Hozzávalók 2 személyre:

kb. 20 dkg vegyes saláta levél keverék (rukkola, cékla, bébispenót, madársaláta)

kb. 15 dkg eper, megtisztítva, negyedelve

2 ek. sótlan, pörkölt pisztácia, tisztítva

1/2 kk. modenai balzsamecet

az öntethez:

1 kk. méz

1 ek. lime lé

1-2 kk. olivaolaj

Balzsamos epersaláta pisztáciával

  1. Az epret forgasd össze egy pár csepp balzsamecettel: ez a lépés azért fontos, mert a balzsamecet kiemeli az eper ízét anélkül, hogy bármennyire is „ecetes” vagy savanykás lenne a végeredmény.
  2. A salátaleveleket mosd még és rendezd el két salátás tálban.
  3. Az öntet hozzávalóit keverd össze egy kis tálban vagy pohárban.
  4. Rendezd el a marinált eperszeleteket és a pisztáciát a salátaágyon, locsold meg az öntettel, és kész is!
Balzsamos epersaláta pisztáciával

Mennyei saláta, előételnek is, vagy csak úgy, ha egy kis zöldre vágysz.

A hagyományokra való tekintettel összeszámoltam, hogy ebben kb. 10g CH/tál lehet, de a zöldek miatt én nem számolgatnám.

Balzsamos epersaláta pisztáciával

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

Mézeskalácsos granola (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, ebéd, eper, hidegen is, nyers, saláta, uzsonna, vacsora

Előző bejegyzés « Biobolt.e-tar.hu kedvezményes kupon
Következő bejegyzés Kakaós kuglóf mindenmentesen (cukor-, glutén-, tejtermék-, tojásmentes, vegán) »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum