• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Spenót paprikás tükörtojással

2012-03-06 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

A spenót az utóbbi időben az egyik kedvenc főzelékemmé vált: pillanatok alatt megvan, finom, a szénhidráttartalma pedig rendkívül alacsony (2g/100g). Sokféle feltéttel ismerem, nekünk tükörtojással hagyományos, ami így paprikában megsütve még finomabb és szebb is.

Spenót paprikás tükörtojással

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Hozzávalók 4 ebéd-adaghoz:

900g mirelit spenót
1 ek. graham/teljes kiőrlésű/tönköly liszt
kevés olaj
1 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
1 szép nagy kaliforniai paprika
4 tojás

Elkészítés:
1. Mikróban olvasszuk ki a spenótot.
2. Kevés olajon futtassuk meg az összetört fokhagymát, majd adjuk hozzá a lisztet.
3. Ha kissé megpirult, tegyük az edénybe a kiolvadt spenótot, sózzuk, borsozzuk.
4. Ha felfőtt, keverjük hozzá a tejszínt, főzzük még néhány percig, és kész is.
5. Közben a paprikából vágjunk 4 szép szeletet, egy teflonserpenyőben kezdjük el melegíteni. Ha elég forró, üssük a paprikakarikákba a tojásokat. Érdemes letakarni egy fedővel vagy fröccsenésgátló hálóval, hogy a tojások teteje is időben átsüljön.

Így az összes szénhidrát-tartalom 36g, azaz 9g CH/adag, így bőven belefér még az ebédünkbe egy szelet kenyér a főzelék mellé, egy kis leves, vagy zabpalacsinta, stb.

Spenót paprikás tükörtojással

Hasonló bejegyzések:

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...
Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...
Sós-mogyorós, kakaós jégrém (vegán, TÉNÉ)
Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, szójamentes, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, ebéd, főzelék

Előző bejegyzés « Kéksajtos-körtés-diós saláta
Következő bejegyzés Juhtúrós-pórés-csirkés penne »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum