• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Cukkínifőzelék egy kicsit másképp

2012-06-15 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Még maradt két nagyobbacska cukkini a hűtőben, szemeztünk egymással, hogy na most mi legyen? Eszembe jutott a tökfőzelék, amit nem szeretek, és hogy cukkiniből minden tökös étel finomabb… Gondoltam, teszek egy próbát. Majd meglepő gondolataim támadtak, hogy mit is tegyek még a fazékba. Ez lett belőle: almás cukkinifőzelék egy csipetnyi citrommal és mentával. Friss, nyárias.

Cukkínifőzelék egy kicsit másképp

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Hozzávalók 2 személyre:

3 nagyobb cukkíni (kb. 750g)
1 alma (kb. 200g)
1/4 citrom reszelt héja
2 mentalevél
1 kk. keményítő
2 ek. főzőtejszín
1 ek. kókuszzsír
só

Így készült:
1. A cukkiniket, almát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2. A kókuszzsíron közepes fokozaton megdinszteljük, közben sózzuk. Megvárjuk, amíg levet ereszt, majd -ha szükséges- öntünk rá még egy kevés vizet, hogy kb. a zöldségek 2/3-áig érjen. 5-10 percig pároljuk.
3. Közben forró víz alatt jó alaposan megsúroljuk a citromot és lereszeljük a héjának kb. negyedét. Apróra vágjuk a mentaleveleket.
4. A keményítőt simára keverjük a tejszínnel és egy kanál forró lével, majd a keveréket hozzáadjuk a főzelékhez.
5. Még egyszer összeforraljuk a citrommal, mentával, és kész is,

A teljes adagban van 52g CH, így 26g CH/adag. Még bőven belefér valami finom feltét vagy desszert is.

Cukkínifőzelék egy kicsit másképp

Hasonló bejegyzések:

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...
Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...
Sós-mogyorós, kakaós jégrém (vegán, TÉNÉ)
Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tojásmentes, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, cukkini, ebéd, főzelék, vacsora

Előző bejegyzés « Joghurtos kapros cukkínileves
Következő bejegyzés Kókuszos brownie cukkínivel »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum