• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Joghurtos kapros cukkínileves

2012-06-13 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

A „főzzünk levest abból, ami itthon van” c. sorozat újabb epizódja következik. A napokban szép cukkinit láttam, így vettem belőle egy jó adagot, hogy új dolgokat próbáljak ki. Így született ez a leves.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Hozzávalók:
1 szép nagy cukkíni (400g)
1 kis pohár joghurt
1 ek. kókuszzsír
1 kk. vágott kapor
só

Így készül: (gyorsan)
1. A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, majd kb. 1×1 centis kockákra daraboljuk.
2. Közepesen meleg lábasban a kókuszzsíron megdinszteljük a cukkinit. Nem kell agyonpárolni, mert akkor szét fog főni. Én addig pirítottam, amíg a kockák sarkain látszott, hogy átsültek, de a belseje még nyers volt. Ez 1-2 perc.
3. Felengedjük 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, felforraljuk és 5-10 percig főzzük.
4. A joghurtot elkeverjük egy merőkanál forró levessel majd hozzákeverjük az egészhez. Miután lekapcsoljuk a tűzhelyet, rászórjuk a kaprot. Kész is!

A cukkini és a joghurt együttese miatt édeskés-savanykás ez a leves. Friss kaporral szerintem behűtve is finom lehet, mi langyosan ettük. A teljes leves szénhidráttartalma kb. 25g, és legalább 4 tányérra elég, így ilyen kis mennyiséget a diétázóknak sem kell beleszámolni a napi szénhidrát-bevitelbe.

Joghurtos kapros cukkínileves

Hasonló bejegyzések:

Tárkonyos csicseri-raguleves (TÉNÉ)
"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...
Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...
Sós-mogyorós, kakaós jégrém (vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tojásmentes, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, cukkini, ebéd, hidegen is, leves, vacsora

Előző bejegyzés « Csőben sült cukkíni fenyőmaggal
Következő bejegyzés Cukkínifőzelék egy kicsit másképp »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum