• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt

2012-11-20 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Mikor legutóbb voltam „A Lányokkal” az egyik plázás csilli-villi moziban, bizony szembesülnöm kellett vele, hogy a büfében semmi általam emberi fogyasztásra alkalmas dolgot nem lehet kapni az ásványvízen kívül. Ha nagyon összeszorítom a fogam, akkor van még light kóla. Mikor megtudtam, hogy földi(!)mogyoróból is csak bundázottat lehet kapni, akkor kitört belőlem egy kisebb ördögi kacaj… Sebaj.

Zével a múlt héten egy művészmoziba mentünk, ott lehet kapni rendes, bundázatlan magokat, de mivel bőven betankoltunk itthonra az akciós mandulából, gondoltam, készítek itthon filmes nasit.

Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Hozzávalók 2 személyre:

140g mandula (a bolti zacsisban 70g van)
1 ek. olívaolaj
1 kk. só

Egy pillanat műve az egész:
A mandulákat elterítettem a kedvenc kis 20 centis palacsintasütőmben, meglocsoltam az olajjal és rászórtam a sót.

Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt

A 12 fokozatú tűzhelyen 7-esre kapcsoltam a főzőlapot, és jól összekevertem a serpenyő tartalmát egy falapáttal. Az illata alapján pirítottam, de a színe is árulkodik: ha jól megbarnult, akkor jó.

Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt

Egyébként isteni illata van. Én egy kicsit bőkezűbben bántam az olajjal, de elég lett volna 1 ek. is, így le kellett itatnom a felesleget:

Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt

Hát ennyi, kókuszzsírban is lehet pirítani, nekem olívával jobban ízlik. A kedvenc filmes nasim, de emellett vendégvárónak, étvágygerjesztőnek is egyszerű, de nagyszerű ötlet. Szénhidráttartalma csak a mandulából származik, 9,5g CH/100g, ez 6,5g CH/adag. Jó mozizást!

Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt

 

Hasonló bejegyzések:

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...
Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...
Sós-mogyorós, kakaós jégrém (vegán, TÉNÉ)
Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, mandula

Előző bejegyzés « Mindenmentes házi csokoládéfagylalt: cukor, tojás, tej, tejtermékek és szója nélkül
Következő bejegyzés Fűszeres-mustáros csirkemáj rozmaringos burgonyával »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum