• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

ZÖLDborsófőzelék

2012-11-28 Írta: Andrási Nóra 5 hozzászólás

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Gondolom, hogy mindenki tudja, hogyan kell zöldborsófőzeléket főzni, csak azt szeretném megosztani Veletek, hogyan lehet egyszerűen, diétásan sűríteni.

ZÖLDborsófőzelék

Szóval, 4 adag főzelékhez végy

1kg zöldborsót (mirelit)

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

1-2 fej vöröshagymát

1 ek. keményítőt/kukoricalisztet/rizslisztet
1 ek. apróra vágott petrezselymet

sót ízlés szerint

2 ek. kókuszzsírt…

… lássunk hozzá

1. A vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk üvegesre a kókuszzsíron.

2. Adjuk hozzá a zöldborsót (ha mirelit, nem kell kifagyasztani), és pároljuk, néha megkeverve, amíg összeráncosodnak a szemek.

3. Ekkor öntsünk hozzá annyi vizet, ami kb. 1-2 centivel marad a borsó szintje alatt.

4. Ha megpuhult, 2 merőkanálnyit vegyünk ki egy külön tálba, és turmixoljuk össze a petrezselyemmel és a keményítővel/liszttel.

5. A turmixolt részt keverjük bele a főzelékbe, és készen is vagyunk.

Ha hagymás rántásra emlékeztetően szeretném sűríteni, üvegesre párolok egy kisebb hagymát egy kevés kókuszzsíron, majd hozzáadok 1kk. pirospaprikát, még forrón megkeverem, és ezt is hozzáturmixolom a keményítős részhez.

Ebből a mostaniból a pirospaprika kimaradt, így lett szép zöld. Négyfelé tálalva 37g CH/tányér. Mi tavaszi tekercsekkel ettük: 2db tekerccsel 55g CH volt.

ZÖLDborsófőzelék

Hasonló bejegyzések:

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...
Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...
Sós-mogyorós, kakaós jégrém (vegán, TÉNÉ)
Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, ebéd, főzelék, vacsora

Előző bejegyzés « Lila vitaminturmix
Következő bejegyzés Mindenmentes, teljes kiőrlésű házi kenyér (gluténmentes, tojásmentes, szójamentes) »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Névtelen mondta

    2013-08-15, 1:03 du.

    Tegnap így csináltam a borsófőzeléket, és nagyon finom lett!
    Köszi a receptet, még biztosan mást is kipróbálok 🙂

    Válasz
  2. Névtelen mondta

    2015-01-06, 11:55 de.

    Én csirkehuslevessel kevertem el a keményitőt és evvel főztem még 5-7 percig

    Válasz
  3. kata molnar mondta

    2015-09-15, 9:55 du.

    Én egyszerűen kiveszek egy merőkanálnyit belőle amit turmixolok és visszaöntöm, így önmagával sűrítem, ezt teszem minden más főzeléknél is.

    Válasz
  4. Zsuzska mondta

    2019-09-16, 8:11 de.

    Ez sima zöldbrosó, hol van belőle a főzelék része? 😀

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-09-16, 8:31 du.

      😀

      Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum