• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Mangós-kurkumás kence (nyers, vegán szendvicskrém)

2014-04-08 Írta: Andrási Nóra 4 hozzászólás

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

A nyers és vegán szendvicskrémekkel ismerkedve nagyon megkedveltem a játékot a színekkel. A hamvaszöld tavaszi kence után szerettem volna valami napsugarasan vidámat a reggeli asztalunkon látni. Tudom, hogy a mangó nem kifejezetten szezonális vagy helyi termelésű gyümölcs, de megláttam, és ahogy a szép élénk színére gondoltam, máris indiai fűszerek illatát éreztem: nem maradhatott ott szegény gyümölcs…

Mangós-kurkumás kence (nyers, vegán szendvicskrém)

Hozzávalók:

100g beáztatott mandula

1 mangó, felkockázva (kb. 300g)

1 lime leve

1 kk. kurkuma

½ kk. fahéj

2 ek. kókuszzsír

kevés (1 kk.) friss koriander

Mangós-kurkumás kence (nyers, vegán szendvicskrém)

Nagyon egyszerű: minden hozzávalót pakolj aprítógépbe és először szakaszosan aprítsd össze, majd folyamatosan mixelve krémesítsd.

Mangós-kurkumás kence (nyers, vegán szendvicskrém)

A végeredmény egy ragyog színű, csípős-édeskés szendvicskrém lett. Z szerint akár palacsintatölteléknek is elmenne, ha egy kicsit édesebb lenne és kevésbé csípős. Részemről elteszem ezt az ötletet a jövőre nézve.

Az egész adag krémben van kb. 50 g CH.

Mangós-kurkumás kence (nyers, vegán szendvicskrém)

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

Mézeskalácsos granola (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, egzotikus, fűszeres, hidegen is, indiai, kence, mandula, nyers, paleo, tízórai, uzsonna

Előző bejegyzés « Tavaszi zöld kence (nyers, vegán szendvicskrém)
Következő bejegyzés Biobolt.e-tar.hu kedvezményes kupon »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Budai Anita mondta

    2025-02-12, 10:24 de.

    Szia!
    A receptben nem látom leírva a gyömbért, de a fotó és a leírásban szereplő „csípős-édeskés” íz arra utal, hogy az is kell bele. Milyen mennyiséget használjak? A mandulát mibe és mennyi időre kell beáztatni?
    Hálásan köszönöm!
    (Nem szoktam kommentelni a receptjeid alá, így most itt tömbösítem: a vöröslencse kenyér rendszeres látogató nálunk és a vöröslencsés palacsintád illetve a kesudiós fokhagyma krémlevesed is zseniális! Hálásan köszönöm a munkád!)

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2025-02-12, 11:37 de.

      Hűha, ez a recept nem egymai darab… 🙂 Egy-két szelet gyömbért ennék bele, és vízbe szoktam áztatni a mandulát.

      Válasz
      • Budai Anita mondta

        2025-02-12, 8:11 du.

        Köszi!
        És mennyit kell áztatni? Egy órát vagy egy éjszakát is akár?

        Válasz
        • Andrási Nóra mondta

          2025-02-13, 11:43 de.

          Minél tovább áztatod, annál krémesebb lesz. Legalább 2 órát mondanék, de ha belefér, legegyszerűbb egész éjjelre… (Nyáron tedd hűtőbe.)

          Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum