• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt

2012-11-20 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Mikor legutóbb voltam „A Lányokkal” az egyik plázás csilli-villi moziban, bizony szembesülnöm kellett vele, hogy a büfében semmi általam emberi fogyasztásra alkalmas dolgot nem lehet kapni az ásványvízen kívül. Ha nagyon összeszorítom a fogam, akkor van még light kóla. Mikor megtudtam, hogy földi(!)mogyoróból is csak bundázottat lehet kapni, akkor kitört belőlem egy kisebb ördögi kacaj… Sebaj.

Zével a múlt héten egy művészmoziba mentünk, ott lehet kapni rendes, bundázatlan magokat, de mivel bőven betankoltunk itthonra az akciós mandulából, gondoltam, készítek itthon filmes nasit.

Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt

Hozzávalók 2 személyre:

140g mandula (a bolti zacsisban 70g van)
1 ek. olívaolaj
1 kk. só

Egy pillanat műve az egész:
A mandulákat elterítettem a kedvenc kis 20 centis palacsintasütőmben, meglocsoltam az olajjal és rászórtam a sót.

Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt

A 12 fokozatú tűzhelyen 7-esre kapcsoltam a főzőlapot, és jól összekevertem a serpenyő tartalmát egy falapáttal. Az illata alapján pirítottam, de a színe is árulkodik: ha jól megbarnult, akkor jó.

Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt

Egyébként isteni illata van. Én egy kicsit bőkezűbben bántam az olajjal, de elég lett volna 1 ek. is, így le kellett itatnom a felesleget:

Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt

Hát ennyi, kókuszzsírban is lehet pirítani, nekem olívával jobban ízlik. A kedvenc filmes nasim, de emellett vendégvárónak, étvágygerjesztőnek is egyszerű, de nagyszerű ötlet. Szénhidráttartalma csak a mandulából származik, 9,5g CH/100g, ez 6,5g CH/adag. Jó mozizást!

Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt

 

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...

Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, mandula

Előző bejegyzés « Mindenmentes házi csokoládéfagylalt: cukor, tojás, tej, tejtermékek és szója nélkül
Következő bejegyzés Fűszeres-mustáros csirkemáj rozmaringos burgonyával »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum