• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Gyors csirke tikka masala

2012-08-04 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Szeretjük az indiai ételeket is, bizony. Egyszer születésnapra kaptunk egy kupont indiai étterembe, hát amit ott ettünk, az valami fenomenális volt. És persze „kissé” fűszeres is. Csak erős gyomrúaknak…

Gyors csirke tikka masala

Hozzávalók 4 adag ebédhez:

500g csirkemellfilé
250ml natúr joghurt
2 ek. olívaolaj
3 nagy gerezd átpréselt fokhagyma
1 kk. őrölt kömény
1/2 kk. őrölt gyömbér
1/2 kk. chillipor vagy cayenne bors
1 kk. currypor
1 kk. tikka masala fűszerkeverék
1 fej vöröshagyma
3 nagy paradicsom
100ml főzőtejszín
250g előgőzölt barna rizs

Ha épp nincs otthon tikka masala fűszerkeverék (keleti boltokban kapható), akkor ajánlom a Kotányi Bombay masala keverékét, én ezzel szoktam készíteni, pl. Sparban is kapható.

Így készülünk Indiába:
1. Előző este bepácoljuk a csirkét. A joghurthoz hozzákeverjük az olívaolajat, majd a fokhagymát és a fűszereket. Ebben pácoljuk a megtisztított, felkockázott csirkemellet, ha lehet, egy éjszakát.
2. A rizst sós vízben feltesszük főni.
3. Forró serpenyőben kisütjük a pácolt csirkehúst. Ha kész, kivesszük a serpenyőből. Közben felaprítjuk a vöröshagymát, felkockázzuk a paradicsomot.
4. A csirke után visszamaradt zsiradékon megpároljuk a hagymát, paradicsomot, a pác fűszereivel ízesítjük. Ha összeforrt, beletesszük a tejszínt, a csirkét és összemelegítjük. (Hozzákeverhetjük a maradék fűszeres joghurtot is, akkor bővebb lesz a mártás és egy kicsit savanykásabb.)
Ugye, hogy hamar ment…?

Vigyázzatok vele, mert jó fűszeres étel, kellemesen átmelegítheti az embert. 50g CH/adag ebédre.

Gyors csirke tikka masala

Hasonló bejegyzések:

Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Fokhagymakrémleves (tejmentes, vegán, TÉNÉ)

Finomfőzelék (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Olajmentes majonéz (tojásmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes, tojásmentes Címkék: archiv, csirke, ebéd, fűszeres, indiai, keleties

Előző bejegyzés « Gyümölcsös túrós zablepénykék
Következő bejegyzés Könnyű nyári zöldségleves »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Nea mondta

    2014-02-23, 10:50 de.

    Kedves Nóri!
    Nálam is elkészült, nagyon ízlett a családnak, gyakori vendég lesz az asztalunkon. Köszönöm a receptet!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum