• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Kéksajtos, diós csirke

2012-05-29 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Ez a gyors ebéd/vacsora jó példa arra, amikor egy receptet tovább tart leírni, mint elkészíteni… 🙂

Kéksajtos, diós csirke

Hozzávalók 4 adaghoz:500g csirkemellfilé

50g dió
50g kéksajt
100ml főzőtejszín
1 ek. kókuszzsír
1 ek. citromlé
só

A kéksajt lehet roquefort vagy gorgonzola is, én Lidl-ben vásárolt dolce gorgonzolával készítettem.

Elkészítés:
1. A diót durva darabokra vágom, majd teflonserpenyőben magas fokozaton megpirítom. Az illatából szoktam tudni, hogy meddig pirul és mikor kell már levenni, mielőtt megég. A diót félreteszem egy kis tálba, a serpenyőt konyharuhával kitörlöm, alacsonyabb fokozaton felteszem benne melegedni a kókuszzsírt.
2. Megmosom és felkockázom a csirkemellet, sózom, meglocsolom a citromlével.
3. A kókuszzsíron megsütöm a csirkemellet, közben felkockázom a sajtot.
4. Ha a hús kezd aranybarnára pirulni, ráöntöm a főzőtejszínt és hozzákeverem a sajtot. Ha ezek összeolvadtak, akkor belekeverem a diót is. Egyszer összeforr, és kész is!

A mártásban a dióból származó, kb. 5g CH van, ez gyakorlatilag elhanyagolható. Én 4 ebédet csomagoltam belőle, és ehhez 250g barna rizst pároltam. Először a rizst érdemes feltenni főni, mire kész lesz (kb. 20 perc) elkészül a csirke is. Aki nem gluténmentesen eszik, olasz tésztával is főzheti, azzal is jól megy.

Kéksajtos, diós csirke

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...

Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes, tojásmentes Címkék: 30 perc, archiv, csirke, ebéd, húsétel, vacsora

Előző bejegyzés « Dobozoljunk
Következő bejegyzés Gombás cukkinis leves provence-i fűszerekkel »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum