• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Tehéntej helyett 2. – Házi kókusztej

2012-11-23 Írta: Andrási Nóra 59 hozzászólás

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

A szürke novemberi idő beálltával a konyhában egzotikusabb vizekre evezünk. A házi készítésű növényi tejek sorában a kókusz a második: ehhez tényleg bárkinek könnyű hozzájutni és még olcsóbb is lehet a bolti tehéntejnél. (Apropó, diétázni sokba kerül.) Nem meglepő módon határozottan kókusz ízű, szóval kókusz-rajongóknak kötelező, de aki nem szereti a kókuszos dolgokat, annak lehet, hogy nem ez lesz a kedvence. Az íz erőssége egyébként függ a készítés módjától is (lásd később).

Tehéntej helyett 2. - Házi kókusztej

Az itt leírt arányokkal a hígabb, dobozos (nem konzerv) állagú kókusztejet lehet elkészíteni. Majd kísérletezek még a sűrűbbik verzióval is, egyelőre arra nem nagyon volt szükségem. Kevesebb vízzel készítve biztosan ez is sűrűbb lesz, de nem annyira sűrű és krémes, mint a bolti, mert az általában xantán gumi hozzáadásával készül. Ez elég nehezen hozzáférhető alapanyag lenne, ráadásul sokan érzékenyek erre is, szóval én inkább nem kísérletezek vele.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Hozzávalók:

100g kókuszreszelék

800ml víz
csipet só

1 ek. nyírfacukor/xilit

Az elkészítés: nagyon hasonló a mandulatejéhez,

1. Egy éjszakára, de legalább 4-6 órára áztassuk be 400ml vízbe a kókuszreszeléket. Itt tudjuk szabályozni a kókusztej minőségét: ha forró, de nem forrásban lévő vizet használunk, és/vagy jó sokáig hagyjuk állni (akár egész éjjel), akkor erősebb kókusz íze lesz, a forró vízzel pedig több zsír oldódik ki, így zsírosabb is.
2013.02.12. Ha hosszú ideig áztatjátok, tegyétek hűtőbe a keveréket, akár a mandulatejnél!

2. Öntsük turmixgépbe a keveréket és a másik 400ml vízzel öblítsük utána az edény faláról az utolsó kókuszpelyheket is.

Tehéntej helyett 2. - Házi kókusztej

3. A só és nyírfacukor hozzáadása után turmixoljuk összesen 2-3 percig a keveréket, majd szűrjük le egy megfelelő textillel a mandulatejnél leírt módon. Kész!

Tehéntej helyett 2. - Házi kókusztej

Ebből kb. 7,5dl kókusztej lesz. Nagyon finom csak úgy, magában is, de főzhetünk is vele (pl. ilyet), vagy készíthetünk belőle egy egzotikusabb ízvilágú tejes kávét.

Nyírfacukorral édesítve kb. 2,5g CH/100ml. Ha édesítőszerrel készülne, akkor csak kb. 1,2g CH/100ml lenne.

Tehéntej helyett 2. - Házi kókusztej

Hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll, tovább nem próbáltam. Stabilizálószerek híján szét fog elegyedni, és mivel a kókuszzsír olvadáspontja 24 fok körül van, a zsír a tetején ki is fog válni. Ezért nem lehet majd olyan egyszerűen összekeverni, mint a mandulatejet, előbb meg kell melegíteni (mikróban, meleg vízbe állítva).

A kókusztejet nem lehet felhabosítani a kávékhoz, de érdemes megkóstolnotok vele, ilyet nem isztok kávézóban, az biztos! 🙂

Ez az a növényi tej, ami otthon készítve olcsóbb is lehet a bolti tehéntejnél: nekem 160 Ft/l-re jött ki. Garantáltan laktóz- és tejfehérjementes.

Ezzel a módszerrel egyébként szinte bármilyen gabona- vagy dióféléből lehet tejet készíteni: bioboltban a polcon is láttam pl. dobozos mogyoró-, és kölestejet is.

Már előre látom, hogy nyáron milyen jól fog esni pohár hideg kókusztej. Addig fűszerekkel vagy kávéval, melegen iszom.

Tehéntej helyett 2. - Házi kókusztej

Hasonló bejegyzések:

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...
Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...
Sós-mogyorós, kakaós jégrém (vegán, TÉNÉ)
Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, hűsítő, ital, keleties, növényi tej, thai

Előző bejegyzés « Fűszeres-mustáros csirkemáj rozmaringos burgonyával
Következő bejegyzés Lila vitaminturmix »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. mimimo mondta

    2012-11-23, 12:42 du.

    Szia Nóri! Egy ideje követlek, és nagyon bírom ezt a kísérletezést. Vicces, hogy épp ma posztoltam én is a kókusztejről 🙂 Kicsit másképp, de ugyanarról 🙂 További jó munkát! Üdvözöl, mimimo ///// http://idotetrisz.blogspot.hu/2012/11/kokusztej-hazilag-kokuszpuding-sutve.html

    Válasz
  2. Mindenmentes Nóri mondta

    2012-11-23, 1:23 du.

    Szia mimimo!
    Köszi a hozzászólást és a linket, érdekes ötletelős blogot írtok! Még fogok nézelődni. 🙂
    Minden jókat,
    Nóri

    Válasz
  3. dr.Eszter mondta

    2012-11-24, 1:13 du.

    Nekem ez túl kókusz ízű. Amikor megtudtam, hogy laktóz érzékeny vagyok, akkor végigpróbáltam a növényi tejeket. Azon voltam nagyon meglepődve, hogy Londonban a boltban járva simán lehetett kapni kókusz, szója, mogyoró, mandula, rizs és normál tejet kb ugyanolyan árban. Én a rizstejre szavazok, olyannal nem fogsz kísérletezni?
    Másik kérdés: Min szűröd át? Mert nekem mindig kissé "zaccos" marad… 🙁

    Válasz
  4. Mindenmentes Nóri mondta

    2012-11-24, 9:59 du.

    Hát igen, ez elég kókusz ízű, még az enyhe változat is, a kávé vele kissé egzotikus. 😀
    Én is azt vettem észre, hogy külföldön (Ny-Európában) nagyobb eséllyel tudok enni valamit csak úgy, a boltból, és igen, nem is kerül többe a "normál" élelmiszereknél, de a "normál" élelmiszerek sokkal drágábbak, mint nálunk. Herbaházban van egész sor növényi tej a biorészlegen. Rizs, köles, zab nekem azért nem jó, mert azokban 7-10g CH/100ml van, és az nekem sok, ha még enni is szeretnék valamit mellé. Szójatejet azért már sokfelé lehet kapni, meg zabtejet is, pl. Interspar, bio szójatej pedig az Aldiban is van.
    Jelenleg konyhainak kinevezett textilzsebkendőn szűröm át (mindig kimosom, kivasalom), de ezek elég hamar elszakadnak, nem bírják a gyűrődést. Még nem találtam meg a tökéletes megoldást, sajtruhát még próbálnék, de nem tudom, hol lehet kapni – fel is került a kívánságlistámra. Én mindig jól felkeverem, mielőtt kiöntöm, és részemről ennyi.

    Válasz
  5. dóri mondta

    2013-05-15, 12:35 du.

    Köszönöm a receptet!

    Válasz
  6. Mindenmentes Nóri mondta

    2013-05-15, 12:37 du.

    🙂

    Válasz
  7. ancsa mondta

    2013-08-21, 7:23 du.

    Kókusztejet már többször készítettem, igaz én valódi kókuszt használok de most először akartam frappuccinot készíteni, hála a jegeskávés recepteknek. Elfelejtettem a kókusz áldott jó tulajdonságát, jéggel összeturmixolva szinte tejszínhab lett belőle de ízre eléggé kókuszzsírra hajazott. Szóval ezentúl a kókusztejet inkább csak öntöm a kávéhoz de nagyon finom, nálunk heti háromszor van tejkészítés, ebből kétszer kókusz, egyszer mandula.

    Válasz
  8. Mindenmentes Nóri mondta

    2013-08-21, 7:24 du.

    Ez ám a szorgalom, még nálunk is csak heti 1-2 alkalommal készül mandulatej. 🙂

    Válasz
  9. Balint Viktoria mondta

    2013-10-02, 7:16 du.

    Hello Nóri! Az lenne az én kérdésem h vettem egy konzerves kokusztejet de ez nem folyékony hanem krém állagu! Most vettem ilyet először ezért tudatlan vagyok! Akkor ebből nem is lehet ivásra alkalmas kokusztejet csinálni? Kiváncsian várom a válaszod! Előre is koszonom Bea

    Válasz
  10. Mindenmentes Nóri mondta

    2013-10-02, 7:21 du.

    Szia Bea,
    A konzerv kókusztej sokkal zsírosabb és sűrűbb, mint a papírdobozos, és inkább az utóbbi iható. Ha a konzerv tetejéről lekanalazod a "kókusztejszínt", akkor azt fel tudod verni habbá is, ami alatta van, talán inkább iható, bár én a konzervessel főzni szoktam, mondjuk ilyet: http://www.mindenmentes.hu/2012/05/kokuszos-currys-csirke/
    Remélem, azért jól sikerül az első találkozásotok a kókusztejjel 🙂
    N.

    Válasz
  11. Edit Molnár mondta

    2013-11-15, 7:16 du.

    Nóri!Szűrésre szerintem nagyon jó a textil(tetra) pelenka 🙂

    Válasz
  12. Mindenmentes Nóri mondta

    2013-11-15, 7:17 du.

    Köszi, Edit, ez bizony valóban így van: egy kedves olvasóm már ajánlotta pár hónapja, és azóta én is csak textilpelenkával szűrök. 🙂

    Válasz
  13. Névtelen mondta

    2014-07-27, 7:43 du.

    Szia!

    Egy gyors kérdés botmixerrel helyettesíthetjük a turmixgépet?

    Válasz
  14. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-07-27, 7:44 du.

    Szia,
    A kókusztejnél még talán, de a többi tejnél biztosan nem. Itt is az működik, ha egy magas keverőpohárban dolgozol, és a közepén tartod a botmixert: szinte ugyanaz, mint egy turmixgép.

    Válasz
  15. Névtelen mondta

    2014-07-28, 8:24 du.

    Szia!

    Köszi a választ, akkor azt hiszem beszerzek egy turmix gépet 🙂

    Válasz
  16. Névtelen mondta

    2014-08-09, 7:36 du.

    Szia Nóri!
    Nagyon tetszik a blogod. Egy olyan kérdésem lenne, hogy nekem a kókusztej 3 nap után megsavanyodott a hűtőben. Van ötleted mi lehetett a gond? Előre is köszi a segítséget.
    üdv
    Csilla

    Válasz
  17. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-08-09, 7:38 du.

    Szia,
    Velem akkor történt ilyen, amikor az áztatáshoz kint hagytam a konyhapulton a kókuszt. Mióta hűtőben áztatom, azóta nem volt gond.
    Remélem, ez segít.
    Nóri

    Válasz
  18. Névtelen mondta

    2014-10-06, 7:23 de.

    Szia!
    Most csináltam elöször kókusztejet házilag, meg inni is most ittam életemben először ilyet. Igy nincsen összehasonlítási alapom, nem tudom hogy ilyennek kell e lennie, de én érzek valami fura utóízt a végén, de nem ilyen kókusz íz. nem tudom mi lehet ez. Kókuszreszelékböl -nem kéndioxidos- csináltam forralt vizben áztatva 2 órát majd átturmixoltam és szürtem, passzíroztam. Lehet hogy sose fog igy nekem izleni ez vagy elrontottam valamit? Köszi elöre is

    Válasz
  19. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-10-06, 7:25 de.

    Szia,
    Szerintem nem rontottál el semmit. Még próbáld ki hidegen is (amíg ázik, tartsd hűtőben), úgy egy picit más, hátha jobban ízlik.

    Válasz
  20. Kanga mondta

    2014-10-10, 7:38 du.

    Szia, beáztattam, de a 400 mili vizet nagyon gyorsan beszívta. Utántöltsek, vagy ragaszkodjak a recepthez (400/400 mili)? köszi

    Válasz
  21. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-10-10, 7:39 du.

    Szia,
    Hm… szerintem tölthetsz még rá, de lehet, hogy azt is felszívja. A lényeg, hogy maradjon még annyi hely a turmixgépben, hogy bele tudd öblíteni az edényt.

    Válasz
  22. Kanga mondta

    2014-10-11, 4:53 de.

    Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    Válasz
  23. Kanga mondta

    2014-10-11, 6:19 de.

    Az előző közben tárgytalanná vált 🙂 szóval nekem a botmixeres verzió nem jött be, annál kisebbre nem tudja szedni a kókuszt mint amekkora. Viszont azt találtam ki, hogy ha előre megőrölöm kávédarálóban, akkor talán úgy is müködik. Most mindenesetre van négy dl kókusztej és ugyanennyi ázott kókusz :)))

    Válasz
  24. Kanga mondta

    2014-10-13, 8:29 du.

    Jelentem, sikerült a terv, annyira, hogy szűrni sem kellett, teljesen feloldódott a kókusz a vízben. Nem raktam bele sót (elfelejtettem) édesítőt se, mert így is nagyon finom! 🙂

    Válasz
  25. M. Nógrád Megyéből mondta

    2015-03-29, 8:44 de.

    Drága Nóri! Üdvözlet ismét a köreinkben! 🙂
    Még tavaly boldogan vettem egy kisebb vödörnyi kókusztejport. Ekkor az szerepelt rajta, hogy "Összetevők: kókusztejpor". Isteni vele a kávé, habos és egzotikus. Egy kis cukormentes Monin karamell sziruppal igazi mennyei örömök ebben a mindenmentes világban! Amikor elfogyott, rendeltem három vödörrel, gondoltam spórolok a házhozszállítási egység-költségen. Azonban az új szállítmányon igy szerepel: "Összetevők: kókusztejpor, cukorészter". Ugyanaz a termék, csak közben eszükbe jutott, hogy cukrot is tartalmaz!??

    Tudnál segíteni, hogy mi az a cukorészter és mit jelent a napi CH bevitelnél? Előre is hálásan köszönöm.

    M. Nógrád Megyéből

    Válasz
  26. Mindenmentes Nóri mondta

    2015-03-29, 8:46 de.

    Kedves M.! 🙂
    A cukorészterek zsírsavak cukorral képzett vegyületei. A lényeg, hogy itt szerintem a kókusztejpor csomósodását gátolják, oldódását segítik vele. Nem szép dolog, hogy nincs tápanyag összetétel info a dobozon, de cukorészterből nagyon kevés szükséges a kívánt hatáshoz, azt mondanám, ne számolj vele.
    Kellemes kávézást!

    Válasz
  27. Névtelen mondta

    2015-04-01, 9:11 du.

    Szia Nóri!:)
    Peti vagyok kezdő kókusztejkészítő 🙂 és tegnap előtt csináltam kókusztejet forrázással, lebotmixereztem aminek semmi értelme nem volt mert nem aprította fel, ahogy látom másnak sem de még próbálkozom… 🙂 a problémám az hogy a kész tejet üvegbe töltöttem és betettem a hűtőbe de reggelre a kókuszzsír kicsapódott a tetejére anélkül nem túl jó az íze és állaga viszont nem akart feloldódni csak kicsit, így az a kérdésem, hogy fogyasztás előtt mindig fel kell e melegítenem?Utána a konyhába hagytam de mára megsavanyodott úgy érzem.. 🙂 Várom válaszod! 🙂

    Válasz
  28. Mindenmentes Nóri mondta

    2015-04-01, 9:15 du.

    Szia Peti,
    Üdv a klubban! 🙂
    Szerintem csak nagy teljesítményű mixer tudná felaprítani a kókuszt (pl. Vitamix), amiket mi használunk, csak jól összekeverik, de ez is valami.
    Szobahőn életre kelnek a nyers dolgok, tartsd hűtőben. Én olyan üvegben tartottam, amibe bele tudtam nyúlni egy kanállal, így összetörtem a tetején a kókuszzsírt, és minden csészébe jutott egy kevés. Én kávéhoz ittam, úgyhogy a csészényi adagokat megmelegítettem. A kókuszzsír egyébként 24 fokon olvad, tehát nem kell kifejezetten meleg legyen a tej.

    Válasz
  29. avkf mondta

    2015-10-06, 8:32 de.

    A textil pelenka is nagyon jó, de én mézszűrővel szűröm a rizstejet ,meg a gyümölcs leveket amiket készítek. Tartós, könnyű tisztán tartani.

    Válasz
  30. Mindenmentes Nóri mondta

    2015-10-06, 8:32 de.

    Köszi, ezt még nem hallottam.

    Válasz
  31. Julcsa mondta

    2016-02-15, 7:56 du.

    Szia Nóri! Azt szeretném megkérdezni, milyen megoldást tudsz, amivel házi kókusztejből tortakrémet tudok készíteni? Magtejkészítőm van, így talán ha több kókuszzsírt adok alapanyagként főzés előtt, az jó ötlet lehet? Zselatinnal próbálkoztam, de 2 dkg nem volt elég, túl híg lett. Például egy madártejes tortát szeretnék csinálni, ahhoz hogy fognál neki a krémnek? Esetleg nyílgyökérliszt, de azzal sem lesz elég sűrű. Cocomasból biztosan könnyebb, de jó lenne, ha a házi kókusztejből is valahogy me lehetne oldani. Köszi előre is! 🙂

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-02-16, 12:19 de.

      Szia,
      Hát igen, a cocomas sokkal sűrűbb, és még plusz stabilizátor is van benne… Tápióka keményítővel és zsír hozzáadásával próbálkoznék. Ha ez nem oldja meg, kísérleti csodafegyver a csicseriborsólé: 1-2 ek. stabilizálhat.

      Válasz
      • Julcsa mondta

        2016-02-16, 11:22 de.

        Szia!
        Jé, erről még nem is hallottam. Bár követem a paleo étrendet, 1-2 ek nem hiszem, hogy olyan főbenjáró bűn lenne – nálam beleférne. Hogyan készíted el?
        Vagy esetleg a szentjánoskenyérmag liszt? Még ezen gondolkodom – a nyílgyökér/tápióka mellett.
        Köszönet! 🙂

        Válasz
  32. M Nógrád Megyéből mondta

    2016-04-26, 9:41 de.

    Drága Nóri!
    Kókusztejporral iszom a kávémat. Egyszer felfedeztem ezt a finom tejport és nagyon bevált. Kb két éve vettem az elsőt, akkor a felsorolt összetevője csupán kókusz volt. Eltelt egy kis idő, majd megjelent az összetevői között a „cukorészter” fogalom. Ezt az anyagot még Te véleményezted nekem kb egy éve. Most elfogyott a készletem és láss csodát, ha most rendelek, már maltodextrin is van benne a cukorészteren felül. Ugyanarról a termékről van szó, ugyanolyan csomagolásban. Véleményed szerint rontott a maltodextrin a dolgon? S ha igen, milyen anyag közé kell beszámítani és gőzöm sincs hogy milyen mennyiséget, mert az nincs feltüntetve. Talán CH, de annak most is ugyanaz a mennyisége, mint a korábban vásárolt terméknek, azaz 20 gr 100 gr termékben. Vagy nem tüntették fel korábban a maltodextrint, vagy megosztotta a helyet valamivel a 20 gr. szénhidráton belül? Köszönöm előre is. (Mielőtt elküldtem a levelet még egyszer megnéztem, hogy ne írjak valótlant és látom, hogy már „Nátriumkazeinát” is van benne. Lassan visszatérhetünk a tejszínre.:)))))

    Válasz
  33. Csilla mondta

    2016-06-01, 8:11 de.

    Szia Nóri!
    Most próbáltam ki a receptet, nekem a szénhidrát számolásával lenne kérdésem. A kókuszban a zacskó alapján 24gCh volt, egy kanál gyümölcscukrot tettem bele, ami 15gCh. Ha ezt mind beleszámolom, akkor 5,4gCh/100g-ra jön ki, de még ha cukor nélkül lenne is 3,3 lenne az eredmény. A kókuszból minden Ch belekerül vajon a tejbe? Vagy hogy működik ez? Esetleg a megmaradt kókuszt mérjem le és annyival kevesebbel számoljak? Köszönöm előre is!

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-06-02, 1:12 du.

      Szia,
      én ez összes CH-t bele szoktam számolni a tejbe, biztos, ami biztos. Visszamérni nem tudod, mert megszívja magát vízzel.
      A kókusz CH-értékével megfogtál, mert tutira emlékeztem, hogy 10g/100g, erre most látom, hogy 24g CH/100g… Pedig emlékszem, hogy ezt anno a csomagolásról néztem le. A különbség egyébként pont a kókusz rost tartalma, itt meg tudod nézni (lehet, hogy ezt régebben nem számolták bele?). Ha 24g/100g-mal számolok, akkor 8dl tej 3g CH/100ml körül jön ki édesítés nélkül.

      Válasz
  34. NK mondta

    2016-06-07, 2:37 du.

    és az hogy van, hogy ha utána a vizes kókuszreszeléket sütőben kiszárítom, ledarálom, és lisztnek felhasználom? Mennyi lesz annak a ch-ja? (Merthogy ugye a ch „belemegy” a kókusztejbe, tehát elvileg nem sok… vagy hogy van ez?) köszi

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-06-07, 10:39 du.

      Így van, ezzel a logikával én az így készült lisztet nem számolnám… Jól nyomon követni úgysem lehet házi eszközökkel, két helyre számolni ugyanazt pedig nem ésszerű.

      Válasz
      • NK mondta

        2016-06-08, 10:32 de.

        Szuper, koszi!

        Válasz
      • NK mondta

        2016-10-17, 11:24 de.

        Ujabb kerdes merult fel 🙂 ugyanezen az alapon, ha pl. befottet teszek el, es megfozom a gyumolcsot, akkor a leveben lesz ch vagy marad a gyumolcsben? Koszi

        Válasz
        • Mindenmentes Nóri mondta

          2016-10-17, 8:51 du.

          Objektiven nézve nyilván meg fog oszlani valamennyire, de hogy mennyire, azt otthon nem fogod tudni mérni. Én a helyedben itt is csak az egyik helyre számolnám, különben csak a saját dolgod nehezíted. Én a gyümölcsbe számolnám…

          Válasz
          • NK mondta

            2016-10-19, 2:38 du.

            Ok, koszi. Nyilvan nem akarom neheziteni a sajat dolgomat, csak ennyi volt a kerdes, hogy akkor a levet ihatom pl kulon, szamolas nelkul is. Koszi 😉

          • Mindenmentes Nóri mondta

            2016-10-20, 9:57 du.

            Azért óvatosan, mert gyümölcs -> gyors, szóval gyors „időben”, pl. uzsonnára, és egyszerre max. egy pohárral. 🙂

  35. Rebeka mondta

    2016-06-11, 9:05 du.

    Kedves Nóri!

    A segítségedet szeretném kérni, ugyanis én szerintem nem jól számolok… Akárhogy számolgattam nekem a cukor és édesítő nélküli kókusztej 2,8 g Ch/100 ml jött ki, de lehet elszúrtam.valamit.

    Más bejegyzéseidnél láttam számolás „levezetést ” de itt nem és nem értem hogy jött ki a kb 1,2 g Ch/100ml.

    Ha megtennéd, hogy leírod, nagyon hálás lennék. 🙂

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-06-12, 10:34 du.

      Szia Rebeka,
      feljebb Csilla kérdezte ugyanezt, olvasd el ott a választ.

      Válasz
  36. M. Nógrád Megyéből mondta

    2016-06-18, 10:30 de.

    Drága Nóri!

    Ezerrel várjuk a könyvedet!

    Tudnál segíteni, hogy mit rontott a „nátriumkazeinát” a kedvenc kókusztejporomon? A legutóbbi tételben már ez is benne van!!!! Valami azt súgja, hogy ennek a szernek köze van a tejhez, de akkor meg miért tejpótló ez a kókusztejpor?

    Köszönöm, köszönöm!

    Márti Nógrádból

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-06-19, 10:21 du.

      Kedves Márti,
      ez sajnos nagyon szomorú… és egészen értelmetlen: tejfehérjét tenni egy tejhelyettesítő termékbe… Hjajj. Sajnos így már nem tejmentes, nem is értem a koncepciót, ha volt egyáltalán… :\

      Válasz
  37. Zsófi mondta

    2016-06-29, 7:48 du.

    Kedves Nóri,
    A kifacsart kókuszmaradványt szoktad valahogy hasznosítani vagy kuka?
    Köszi a választ,
    Zsófi

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-06-29, 11:42 du.

      Szia,
      nekem nincs hozzá türelmem, de mások szokták. 🙂 Én répás kuglófot sütöttem anno ilyen maradékokkal.

      Válasz
  38. H. Timi mondta

    2016-10-28, 8:49 de.

    Kedves Nóri!
    A neylon harisnya szűrésre megfelelő lehet?
    A másik kérdésem: Párom csak kén-dioxidos kókuszreszeléket tudott hozni. Mennyire befolyásolja ez?

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-10-28, 9:52 du.

      Szia,
      nekem kicsit fura tölet, de más olvasóm is írta már, hogy ilyet használ. 🙂
      Nem befolyásolja, ha nem vagy érzékeny a kén-dioxidra és nem ragaszkodsz a bio kókuszhoz, akkor teljesen jó!

      Válasz
  39. Emy mondta

    2017-02-17, 8:52 du.

    Szia!Maradék kókuszreszelék meddig áll el hűtőben?? Vagy fagyasztani lehet??

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2017-02-18, 11:41 de.

      Szia,
      pár napot mondanék, fagyasztani biztosan lehet.

      Válasz
  40. Dóri mondta

    2020-04-02, 5:02 du.

    Szia Nóri! Te milyen kókuszreszeléket használsz?

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2020-04-03, 10:50 de.

      Szia,
      szoktam venni Biorganik biot is, de ha elfogy, veszek az Aldiban is, nem csinálok belőle ügyet. Nem ragaszkodom a nagyon zsíroshoz, ha erre gondoltál.

      Válasz
      • Dóri mondta

        2020-04-03, 2:39 du.

        Köszönöm, a gyors válaszod!
        Inkább az érdekelt, milyen kezeletlen kókuszreszeléket találtál!? Megnézem a Lidlben!

        Válasz
        • Andrási Nóra mondta

          2020-04-04, 8:16 de.

          Ja vagy úgy… Szerintem az nem lesz kezeletlen.

          Válasz
          • Andrási Nóra mondta

            2020-04-05, 1:28 du.

            Megnéztem, a Biorganik bio kókusz reszelékén nincs feltüntetve semmi, csak kókusz.

  41. Dominika mondta

    2022-05-12, 7:30 du.

    Kipróbáltam, nagyon bejött. Én eddig csak hidegen áztattam, szoktam nele vaníliaport rakni, isteni! Fahéjdarabot is raktam a kész tejbe, kicsit érezni, nekem úgy is ízlett. A délelőtti kávémban szoktam inni, édesítő nélkül készítem, felforralom szűrés után és műanyag shakerben tárolom.
    Köszönöm a receptet!
    Ui.: nálam „keksz” lett a szárazanyagból

    Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum