• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Zsályás bundában sült csirkemell (szénhidrátszegény, gluténmentes)

2013-02-23 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Azóta is szeretjük a bundázott dolgokat, hogy gluténmentesen és szénhidrátszegényen eszünk. Inkább azért kerül ilyesmi ritkábban az asztalunkra, mert hét közben nincs türelmem bundázgatni, bár ez az ebéd elég gyorsan elkészült.

Nemrégiben rendet raktam a fűszeres polcomon, és felfedeztem egy csomag bontott, szárított zsályalevelet. Gondoltam, jobb lesz hamar a zacskó végére érni, mert különben csak elveszíti az aromáját. Így lett a zsályás-bundás csirkemell, és valószínűleg később ismételve is lesz, mert sikere volt.

Zsályás bundában sült csirkemell (szénhidrátszegény, gluténmentes)

Korábban is sütöttem már rántott dolgokat, először diós halat, aztán mogyorós halat, és most ezt a mandulás csirkét. A mogyoró íze elég erősen érezhető volt, de a dió az kifejezetten „csak” rántott ízű lett, és nekem ez a mandula is nagyon tetszett.

Amit nem követtem el ezen a téren, az a tojásmentes panír, de mint tudjuk, ami késik, az jön.


Hozzávalók 4 ebédhez:
500g csirkemell
100g darált mandula

1,5 ek. szárított zsályalevél

só, bors

1 tojás

kevés kókuszzsír a sütéshez

1 kg burgonya, héjában főzve

kevés majonéz, só, bors

Természetesen tetszőleges körettel főzhetitek, nálunk héjában főtt, majonézes krumpli volt a menü. A majonézt ezúttal rendkívül lusta módon, a tubusból kentem a szeletelt krumplira, de hétköznap volt, és siettem, ezzel együtt is finom volt.

0. A burgonyát megmossuk és főni tesszük.

1. A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, hogy jól át lehessen sütni. Sózzuk, borsozzuk

2. A darált mandulát összekeverjük kevés sóval, borssal, és a zsályalevelekkel.

3. A csirkemellszeleteket megforgatjuk a tojásban, majd a zsályás mandulában, és a kókuszzsíron aranyszínűre sütjük. A hőfokra érdemes odafigyelni, hogy ne legyen túl magas, mert megéghet a mandula (bár a diónál jobban bírja a meleget), ha meg túl alacsony, nem sül át a hús. Én a 12 fokozatból 5-6 körül szoktam használni ilyen esetben a tűzhelyet.

4. A főtt krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 ek. majonézzel összekeverjük.

Hogy milyen íze van a zsályás bundának? Engem a kecskesajtra emlékeztet, az pedig jó, mert a kecskesajtot nagyon szeretem… Az 1 kg krumpliban elvileg éppen 200g szénhidrát van, de valamennyi mindig lehullik, miközben meghámozom, így szerintem a mandulában lévő 10g CH-val együtt tekinthető éppen 200g CH-nak, ami 50g CH/ebéd. Megkóstoljátok?

Zsályás bundában sült csirkemell (szénhidrátszegény, gluténmentes)

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...

Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes Címkék: 30 perc, archiv, bundázott, csirke, ebéd, fűszeres, húsétel, mandula

Előző bejegyzés « Pizza házilag: gluténmentes, teljes kiőrlésű pizzatészta
Következő bejegyzés Vendégposzt ajánló »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Névtelen mondta

    2013-08-23, 6:12 du.

    Ez is nagyon finom lett, a páromnak is ízlett!
    Köszönöm,
    Bella.

    Válasz
  2. Mindenmentes Nóri mondta

    2013-08-25, 9:22 du.

    😉

    Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum