• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Olaszos vegán szendvicskrém

2013-04-24 Írta: Andrási Nóra 4 hozzászólás

2019. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Az utóbbi napokban meglegyintett a kora nyár szele, mégpedig egészen konkrétan, ugyanis már teljes két napja biciklivel tekerek a munkahelyemre, így a napi 2×30 perc hajlobogás garantált. Igaz, hogy az esték még hűvösek, mi a hétvégéket már szinte egész nap a teraszon töltjük és alig várjuk, hogy leporolhassuk a grillt. Ebben a gyönyörű napsütésben pedig eszembe jutott az igazi, napérlelte paradicsom, a friss bazsalikom illata… Gondoltam egyet, és a tavaszi túrókrém után, itt a következő, a paradicsomos-bazsalikomos, garantáltan túrómentes, vegán szendvicskrém.

Olaszos vegán szendvicskrém


Mindenmentes könyvek 20% kedveménnyel!

Hozzávalók
1 adag mandulatejből maradt mandula, vagy 10 dkg vízbe áztatott mandula
3 olajban eltett aszalt paradicsom
1-2 ek. friss, aprított bazsalikomlevél
kb. 3-4 ek. olívaolaj
só, bors

HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:

E-mail *

Adatkezelési tájékoztató

Az adatkezelési tájékoztatót *
megismertem és elfogadom.

Olajban eltett paradicsomot nagyobb boltokban, bioboltokban, és a piacon is lehet kapni. Friss bazsalikomot jó nagy csokorral szoktam venni, a leveleket lefagyasztom, így sokáig friss marad.

1. A paradicsomot aprítógépbe teszem az olívaolajjal, sóval, borssal, bazsalikommal, pépesítem. 

2. Részletekben hozzákeverem a mandulát, kóstolom, még ízesítem, ha kell, és kész is. (Ha nem mandulatej maradékból, hanem egész mandulából készíted, akkor a beáztatott mandulát előbb aprítsd fel vagy turmixold pépesre egy kis vízzel.)
3. Érdemes éjszakára a hűtőben hagyni, hogy összeálljon, így a mandula felszívja a zsíradékot, az ízeket, és krémes, jól kenhető lesz.

Mindenmentes hozzávalók akár 5-10% kedvezménnyel

Egymás után többször is készítettem, ugye nálunk szinte mindig van tejkészítésből maradt mandula, és mindig elég hamar elfogyott. A számolgatás ma elmarad, mivel a mandulatejbe már beleszámoltam, amit lehetett. Na ki kér ilyet reggelire?

Olaszos vegán szendvicskrém

Hasonló bejegyzések:

Vegán lazac répából
Teljesértékűföl (teljes értékű növényi tejföl)
Kókuszgolyó (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
Banánfagyi: útmutató a legegyszerűbb mentes házi f...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, kence, mandula, nyers, olasz, reggeli, uzsonna

Előző bejegyzés « Tökmagos pogácsa
Következő bejegyzés Gofri 2. – Belga waffel mindenmentesen (cukor-, glutén-, tejmentes-, lowcarb gofri szteviával) »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Névtelen mondta

    2014-04-07, 6:28 du.

    Ha beédesíted a mandulatejet, nem lesz rossz egy sós ízű pástétomban, hogy az alap kicsit édeskés? Ezen agyalok, különben holnap ilyet fogok csinálni diótej maradékból (én azt tudtam venni most olcsón).
    Köszi a választ!
    ViZi

    Válasz
  2. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-04-07, 6:29 du.

    Szia,
    én nagyon pici édeskét, kb. 1 kk. nyírfacukrot szoktam tenni az egész adag tejbe. A visszamaradt mandularoston nem lehet érezni.

    Válasz
  3. Lia mondta

    2020-05-03, 10:17 du.

    Nekem sajnos ezekkel az alapanyokkal nem sikerült. Több olajat tettem hozzá, és növényi joghurtot, hogy ehető legyen. Most látványra úgy néz ki, mint egy körözött. A képet nézve, korántsem ilyen fehér. Nem tudom, hogy mit csináltam rosszul.

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2020-05-04, 2:03 du.

      Szia Lia,
      sajnálom, hogy nem hozta a vártat, bár a körözött sem hangzik rosszul! A fotón lévő mandula maradékból készült tejfőzés után.

      Válasz

Vélemény, hozzászólás? Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recepteket kreáló gasztroblog-, szakácskönyv szerző és kétgyermekes anya. Hosszú utat jártam be a 160g CH IR diétától a teljes értékű növényi étrendig. Többet rólam és az oldalról.

Mindenmentes könyvek 20% kedveménnyel!
Friss hajtás életmód változtató program

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recepteket kreáló gasztroblog-, szakácskönyv szerző és édesanya: hosszú utat jártam be a 160g CH IR étrendtől a teljes értékű növényi táplálkozásig. Többet rólam.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2021 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum