• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Garnélás rántotta chilivel és friss korianderrel

2013-06-15 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Most egy olyan recept következik, ami nem különösebben mindenmentes, egyszerűen csak finom. Néhány héttel ezelőtt kaptam egyik kedves olvasómtól egy jó adag házi termesztésű őrölt chilit. Gyorsan meg szerettem volna kóstolni, így körülnéztem itthon, hogy mégis mit tudnék gyorsan összeütni egy kis chilivel. Találtam is a fagyasztóban egy zacskó garnélarákot, így ez a gyors, egyszerű vacsora lett az eredmény. Mi szeretünk hetente egyszer-kétszer tojást vacsorázni, és jelenleg ez a legkedvencebb változatunk: az elmúlt hetekben többször is elkészítettem.

Garnélás rántotta chilivel és friss korianderrel

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Hozzávalók 2 személyre:
125g mirelit garnélarák (fél zacskó/doboz)
5 tojás
1 fej vöröshagyma
1 kk. chili
1 ek. apróra vágott, friss koriander
só, bors
1-2 ek. kókuszzsír

0. A garnélákat langyos vízbe teszem, hogy gyorsan kiolvadjanak.
1. A vöröshagymát felaprítom, kevés kókuszzsíron üvegesre párolom.
2. Közben kb. centis darabokra vágom a garnélákat, felverem a tojásokat, és felaprítom a koriandert.
3. Amikor a hagyma már üveges, a serpenyőt félrehúzom a tűzhelyről, hozzákeverem a chilit, majd a garnélát és a koriandert. Néhányszor átkeverve, kb. 3 percig sütöm a garnélákat.
4. A serpenyőbe öntöm a sózott, borsozott, felvert tojásokat, és készre sütöm. Pirított mindenmentes kenyérrel, friss paradicsommal tálalom.

Pár perc összeütni ezt a finom vacsorát, és mégis valami különlegeset tehetünk az asztalra. A fűszerek minőségére érdemes odafigyelni, ez a házi chili egészen más aromájú, mint amit eddig megszoktam, pedig így is volt már itthon három különböző féle…
Jó étvágyat! 🙂

Garnélás rántotta chilivel és friss korianderrel

Hasonló bejegyzések:

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...
Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...
Sós-mogyorós, kakaós jégrém (vegán, TÉNÉ)
Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes Címkék: 30 perc, archiv, fűszeres, tengeri herkentyű, vacsora

Előző bejegyzés « Minestrone leves
Következő bejegyzés Galette complète, avagy sós hajdinapalacsinta és az 57. VKF! »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum