• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

KoronaKert Étterem

2013-08-29 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

A nyár utolsó étteremajánlója következik. Egy-két hete jártunk itt: hirtelen ötlettől vezérelve beültünk ebédelni a Koronakert Étterembe. Ez a hely egyébként különösen nosztalgikus számunkra, ugyanis annak idején itt tartottuk az esküvőnket is, a különteremben. Ez még a bármiféle átgondolt étrend előtti időkben történt, és nagyon ízlett, amit elénk tálaltak. Ráadásul ez az étterem elég közel van hozzánk, ezért most engedtem a fegyelemből: nem néztem meg előre még az étlapot sem a neten, hanem csak beültünk, lesz ami lesz. Így tanultam meg, hogy még az én mindenmentes étrendemmel is spontán beülhetek valahová, valahogy úgyis lesz… 😉

KoronaKert Étterem

Az étlapról első olvasatra egy csésze halászlevet választottam és egy vad ételt, aztán a felszolgálónktól kértem tanácsot, hogy ez mennyire fér össze a glutén- és tejtermékmentes étrendemmel. Azt hiszem, itt ritkábban találkoztak ezzel a kérdéskörrel, mert egy kicsit talán meglepődött, majd nagyon segítőkészen egyeztetett a séffel, hogy mi az, amit Nóri megehet. Végül a halászlé maradt, és egy másik vadétel: szarvas szelet erdei gyümölcsös-citrusos mártással, amihez az eredeti burgonyakrokett köretet egészben főtt burgonyára cseréltük. Korábban talán egyszer ettem szarvashúst, és nem voltak túl megnyerőek az emlékeim, ezért mindenképpen szerettem volna egy újabb esélyt adni a történetnek. Nem bántam meg, az ebédem hihetetlenül finom volt, és pillanatok alatt el is fogyott.

Mikor elvitték a tanyérainkat, a pincérünk lemondó mosollyal mondta, hogy desszertet sajnos nem tud ajánlani. Hát igen, és a cukormentes étrendemről még nem is szóltam… Szerencsére ez nem zavart, mert amúgy sem szoktam ebédre ennél többet enni, és én már tudtam, hogy otthon vár a mindenmentes csokifagyim, csak haza kell tekernünk érte.

KoronaKert Étterem

Hasonló bejegyzések:

Fragola - itt fagyiztunk mindenmentesen

Céklás-savanyúkáposztás kence pirított dióval (glu...

Tavaszváró marinált sütőtökös saláta

Paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuv...

Kategória: Egyéb Címkék: archiv, étteremajánló

Előző bejegyzés « Mogyorókrémes torta
Következő bejegyzés Aszalt szilvás, diós müzliszelet – hozzáadott cukor- és gluténmentesen »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum