• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

KoronaKert Étterem

2013-08-29 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

A nyár utolsó étteremajánlója következik. Egy-két hete jártunk itt: hirtelen ötlettől vezérelve beültünk ebédelni a Koronakert Étterembe. Ez a hely egyébként különösen nosztalgikus számunkra, ugyanis annak idején itt tartottuk az esküvőnket is, a különteremben. Ez még a bármiféle átgondolt étrend előtti időkben történt, és nagyon ízlett, amit elénk tálaltak. Ráadásul ez az étterem elég közel van hozzánk, ezért most engedtem a fegyelemből: nem néztem meg előre még az étlapot sem a neten, hanem csak beültünk, lesz ami lesz. Így tanultam meg, hogy még az én mindenmentes étrendemmel is spontán beülhetek valahová, valahogy úgyis lesz… 😉

KoronaKert Étterem

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Az étlapról első olvasatra egy csésze halászlevet választottam és egy vad ételt, aztán a felszolgálónktól kértem tanácsot, hogy ez mennyire fér össze a glutén- és tejtermékmentes étrendemmel. Azt hiszem, itt ritkábban találkoztak ezzel a kérdéskörrel, mert egy kicsit talán meglepődött, majd nagyon segítőkészen egyeztetett a séffel, hogy mi az, amit Nóri megehet. Végül a halászlé maradt, és egy másik vadétel: szarvas szelet erdei gyümölcsös-citrusos mártással, amihez az eredeti burgonyakrokett köretet egészben főtt burgonyára cseréltük. Korábban talán egyszer ettem szarvashúst, és nem voltak túl megnyerőek az emlékeim, ezért mindenképpen szerettem volna egy újabb esélyt adni a történetnek. Nem bántam meg, az ebédem hihetetlenül finom volt, és pillanatok alatt el is fogyott.

Mikor elvitték a tanyérainkat, a pincérünk lemondó mosollyal mondta, hogy desszertet sajnos nem tud ajánlani. Hát igen, és a cukormentes étrendemről még nem is szóltam… Szerencsére ez nem zavart, mert amúgy sem szoktam ebédre ennél többet enni, és én már tudtam, hogy otthon vár a mindenmentes csokifagyim, csak haza kell tekernünk érte.

KoronaKert Étterem

Hasonló bejegyzések:

Fragola - itt fagyiztunk mindenmentesen
Céklás-savanyúkáposztás kence pirított dióval (glu...
Tavaszváró marinált sütőtökös saláta
Paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuv...

Kategória: Egyéb Címkék: archiv, étteremajánló

Előző bejegyzés « Mogyorókrémes torta
Következő bejegyzés Aszalt szilvás, diós müzliszelet – hozzáadott cukor- és gluténmentesen »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum