• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Mindenmentes brownie: cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, vegán, lowcarb finomság

2014-09-24 Írta: Andrási Nóra 52 hozzászólás

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Ugorjunk a recepthez!

Mindenmentes brownie: második kör. 😉 Volt már egy korábbi kókuszos-cukkinis brownie receptem. Nagy sikere volt – pillanatok alatt elfogyott. Ez is egy lowcarb, cukor- és gluténmentes verzió volt, de szerettem volna elkészíteni a tojásmentes, vegán változatát is. Az eredeti sütemény a kókuszreszelék/liszt miatt egy kicsit szárazabbra sikerült, mint amit egy brownie-tól várnánk. Ez az új változat viszont nagyon finom puha, szaftosan csokis desszert lett.

Kipróbáltam néhány ötletet, amivel a mindenmentes brownie-ban tudnám helyettesíteni a tojást. Az egyik alapanyag, ami bevált, a Rapunzel lenmaglisztje volt. (Azért írok most kivételesen márkanevet is, mert ez sokkal finomabbra őrölt, mint amit házilag, kávédarálóval el tudok érni, vagy a többi hasonló termék, amit ismerek.) Kb. 1 evőkanál lenmagliszthez fokozatosan, kézi habverővel néhány evőkanál vizet keverve zselés, tojás állagú dolgot kaptam: „lenmag-tojás”.

Aztán jött a chia mag. Frissen darálva ebből is egy jó nedvszívképességű, zselésedő „liszt” készíthető. A „chia-tojás” nekem kicsit tojásszerűbbnek hatott a lenmaghoz képest, de egyébként a sütemény mindkettővel működött. Ami miatt mégis szimpatikusabb a chia mag tojás pótlására, hogy a magot könnyű eltartani, és frissen darálhatom, míg az őrölt lenmagliszt könnyebben tönkremegy. Röviden írtam már a chia mag beltartalmi értékeiről az előző bejegyzésemben.

Mindenmentes brownie: cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, vegán recept |mindenmentes.hu

Mindenmentes brownie cukkiniből

A korábbi receptemből megtartottam az egyik hozzávalót, a reszelt cukkinit: textúrát, tartást ad a brownie-nak. Ha esetleg épp nincs szezonja, reszelt almával próbáld meg helyettesíteni: így persze a szénhidrát-tartalmi értékei másképp alakulnak majd, de a sütemény egész évben elérhető marad.

Mindenmentes brownie: cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, vegán, lowcarb finomság

Szerző: Mindenmentes Nóri
Puha, szaftos, csokis finomság cukor, glutén, tejtermékek és tojás nélkül, egy meglepő hozzávalóval!
Kinyomtatom Elküldöm emailben
Előkészítés 20 minutes mins
Főzési idő 40 minutes mins
Össz. idő 1 hour hr
Étel típusa desszert
Mentesség gluténmentes, lowcarb, vegán
Adagok száma 20 szelet
Energia tartalom 160 kcal

Hozzávalók
 

  • 150 g rizsliszt
  • 150 g mandulaliszt vagy darált mandula
  • 2 kk. őrölt kávé
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 csapott ek. chia mag frissen darálva
  • 200 g étcsokoládé*
  • 3 ek. kókuszzsír
  • 100 g növényi tej szója-, vagy mandulatejjel számoltam
  • 1/2 kk. stevia por
  • 1 kk. almaecet
  • 1 kk. vaníliakivonat
  • 1 közepes cukkini hámozva apróra reszelve (500g reszelve)**
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!

Elkészítés
 

  • Kávédarálóval daráld finomra a chia magot. Egy keverőtálban adj hozzá kb. 6 ek. langyos vizet: óvatosan, kanalanként, kézi habverővel folyamatosan kevergetve, amíg egy zselés, nyers tojásfehérjére emlékeztető állagú dolgot kapsz. Tedd félre.
  • Egy kisebb edényben mérd össze a csokoládét, kókuszzsírt, növényi tejet és langyosítsd addig, amíg a csokoládé megolvad. Ekkor mehet bele a stevia por, almaecet és a vaníliakivonat
  • A cukkinit hámozd meg és reszeld le, majd add a "chia-tojáshoz". Keverd össze, és öntsd nyakon a csokoládés keverékkel. Itt arra érdemes odafigyelni, hogy ha a cukkini nagyon hideg, a csokis keverék pedig nem elég meleg, akkor a hideg cukkini kicsaphatja a kókuszzsírt - ez sem gond, csak kicsit nehezebb lesz összekeverni.
  • A szilárd hozzávalókat keverd össze egy mélyebb tálban. Öntsd hozzá a folyékony hozzávalókat is, majd jól dolgozd össze: egy jól kenhető, de nem túl híg masszát kell kapnod. Simítsd sütőpapírral bélelt formába, és süsd légkeveréssel 180 fokon tűpróbáig, azaz kb. 40 percig.

Megjegyzések

*81% kakaótartalmú étcsokoládét használtam (22g CH/100g). Ha valamiért nem tudsz vagy nem akarsz kész csokoládét használni, helyettesítheted 4 ek. kókuszzsírral és 3-4 ek. kakaóporral is.
**A cukkini mennyisége azért fontos, mert ha túl sok kerül a tésztába, akkor a végeredmény túl nedves, a chia maggal együtt "zselés" lesz.

Tápérték információ

Kalória: 160kcalSzénhidrát: 11g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!

A mindenmentes brownie sütéshez egy feles méretű tepsit használtam. (A sütőbe illeszkedő tepsi fele.) Kör alakúra is lehet persze sütni, torta alapnak: szerintem 26 cm-es tortaforma illene hozzá.

Ez a rettentően csokis, mindenmentes brownie kb. 3 napig tartható el hűtés nélkül, frissen tartó fólia alatt. A teljes tepsi sütemény összesen 200g szénhidrátot tartalmaz, ez kb. 11g CH/szelet. És nem, nem sült cukkini ízű. 🙂 Aki nem hiszi, járjon utána… 😉

Megsütitek?

Mindenmentes brownie: cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, vegán, lowcarb finomság

Hasonló bejegyzések:

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

Mindenmentes répatorta (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Mindenmentes epertorta (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Olajmentes majonéz (tojásmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: archiv, chia, csokoládé, cukkini, desszert, torta, ünnepelünk

Előző bejegyzés « Chia puding mákkal és gránátalmával – villámgyorsan, főzés nélkül
Következő bejegyzés Az én történetem »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Lucus mondta

    2014-09-24, 8:05 du.

    Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni! 🙂

    Válasz
  2. Névtelen mondta

    2014-10-13, 8:25 du.

    Szia! Chia magot ki lehet hagyni ?

    Válasz
  3. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-10-13, 8:28 du.

    Szia,
    Kihagyni nem lehet, mert ez benne a tojás. Finomra őrölt lenmagliszttel helyettesítheted, ahogy írtam is (pl. Rapunzel féle).
    Üdv, Nóri

    Válasz
  4. DiXi86 mondta

    2014-10-18, 10:06 de.

    Szia Nóri! A 1/2 kk stevia mennyi por állagú édesítőnek (xilit/kókuszvirágcukor) felel meg (rizstejben feloldanám) ? Esetleg rizs szirupom van még itthon, de az megváltoztatná az állagot, nem? Glutén érzékeny, cukorbeteg vendégeim érkeznek. Köszönöm! Timi

    Válasz
  5. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-10-18, 10:11 de.

    Szia Timi,
    Ha cukorbeteg vendégeid jönnek, akkor szerintem ne használj kókuszvirág cukrot, sem rizsszirupot.
    A xilit is megváltoztatja a sütemény állagát, mert folyadékokban oldódik és vizet köt meg. Fogas kérdés, mivel nem szoktam xilittel sütni, de 1/2 kk. stevia por kb. 100-150g xilitnek felelhet meg. Ha biztosra akarsz menni ezzel a sütivel, akkor használj inkább folyékony édesítőszert, bár a felsorolt édesítők alapján ez nem lesz szimpatikus. 🙂
    Az előző cukkinis brownie (linkelve a bejegyzés elején) jobban tűri az arányok tologatását, ha esetleg ez nem sikerül jól, próbáld meg azt.

    Válasz
  6. Névtelen mondta

    2014-11-04, 1:23 du.

    Szia Nóri! Szerinted reszelt almával működne ez a finomság? Cukkinivel már csináltam nagyon szuper lett,de manapság igen borsos lett az ára.Köszönöm:Gitta

    Válasz
  7. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-11-04, 1:25 du.

    Szia Gitta,
    Még én sem próbáltam almával, de szerintem működnie kellene, (ezt írtam a bejegyzésben is). 🙂 Annyi lesz a változás, hogy almával több lesz benne a CH – nem tudom, számolod-e.
    Ha kipróbálod, írd meg, hogy sikerült!
    Üdv, Nóri

    Válasz
  8. Enikő mondta

    2015-01-09, 9:35 du.

    Szia! Rizslisztet helyettesíthetem kukorica, köles vagy esetleg kókusz liszttel? A lányom a glutén mellett a rizsre is érzékeny.
    Köszi a segítséget!
    És gratulálok a kislányotokhoz! 🙂

    Válasz
  9. Mindenmentes Nóri mondta

    2015-01-09, 9:37 du.

    Szia,
    Ezek közül a kukorica jár legközelebb a rizsliszthez.
    Köszönjük! 🙂

    Válasz
  10. Emese Veronika Kiss mondta

    2015-01-20, 1:52 du.

    Szia Nóri! A chia mag helyett utifűmaghéjat használhatok? És ha ez jó helyettesítésre, akkor hogy alkalmazzam? Köszönöm a választ! Egyébként nagyon jó receptjeid vannak! Nem válogatsz belőle össze egy könyvre valót? 🙂 Emese

    Válasz
  11. Mindenmentes Nóri mondta

    2015-01-20, 1:55 du.

    Szia!
    A bolhafűmaghéjban nem vagyok biztos, pl. 2 csapott ek. lenmagliszttel biztosan működne. Próbaként útifűmaghéjból is ennyit használnék.
    Köszi a biztatást, ha ez így megy tovább, én leszek az első gasztroblogger, akit az olvasói beszélnek rá a könyvkiadásra… 😀

    Válasz
  12. Szabina mondta

    2015-05-03, 4:53 du.

    Kedves Nóri!

    Már 2012 óta olvasom a blogodat és azóta is imádom!
    Nekünk nincs semmiféle ételallergiánk/ érzékenységünk (annak idején egy diéta miatt keresgettem a neten és találtam rá az oldaladra) mégis mostanában már szinte 100%-ban csak a te receptjeidet használom. Minket az egészséges élet/étkezés motivál. Nagyon szeretjük a receptjeidet. Kevés van, amit még nem próbáltam ki. 🙂
    Amiért most írok ide, az Emese kommentje miatt van.
    A párommal már mi is régóta beszéljük, hogy milyen jó lenne, ha lenne ilyen mindenmentes receptkönyved is.
    Mi őszintén reméljük, hogy így lesz. Sőt, én már alig várom! 🙂
    További szép napot neked!
    És köszönöm ezeket a fantasztikus ételeket!

    Válasz
  13. Névtelen mondta

    2015-05-07, 7:09 du.

    Sziasztok!
    Nekem a télen méregdrága cukkini helyett a cékla jutott eszembe (L.F. blogján található egy szuperjó céklás-csokis recept, innen az ötlet), ez szerinted jó opció lehet, Nóri? Nem tudom, hogy egy ilyen változatban mekkora lenne a CH illetve a GI hogy alakul így…
    Üdv: Zsófi

    Válasz
  14. Mindenmentes Nóri mondta

    2015-05-07, 7:13 du.

    Szia,
    A főtt cékla közepes (64) GI és 3g helyett 10g CH van benne/100g. Ebben a receptben szerintem elég sok a cukkini, és a cékla lehet, hogy érezhető lenne.

    Válasz
  15. szaberka mondta

    2015-06-20, 9:10 du.

    Szia Nóri! Megsütöttem, nagyon finom lett! Tojásmentességre nem kell törekednem, ezért a tojáspótlót 3 kisebb tojással pótoltam, és mandula helyett mogyoró került bele, ami karakteresebb ízt adott neki, olyan lett, mint a mogyorós csoki. Nyilván mandulával is kipróbálom majd. Köszönöm a receptet 🙂

    Válasz
  16. pancsy mondta

    2016-01-24, 9:20 de.

    Szia! Sima rizsliszt kell a recepthez, vagy barna rizsliszttel is működik? Köszönöm

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-01-25, 12:11 de.

      Szia,
      szerintem működnie kell barna rizsliszttel is, nem olyan nagy a különbség.

      Válasz
  17. Niki mondta

    2016-01-27, 6:57 du.

    Szia Nóri! A mandula helyett mit használhatok? Sajnos érzékeny vagyok rá! Köszönöm!

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-01-27, 10:14 du.

      Szia,
      Próbáld darált napraforgómaggal. Ha más olajos magvak mehetnek, dió is jó lehet.

      Válasz
  18. Eszter mondta

    2016-02-15, 11:31 de.

    Kedves Nóri!

    A stevia port helyettesíthetem eritrittel, ha igen, abból mennyit kellene használnom?
    A mandulát allergia miatt nekem is mellőznöm kell, én dióval fogom pótolni.
    Az almaecet elhagyható?

    Válaszodat előre is köszönöm! 🙂

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-02-16, 12:14 de.

      Szia,
      a stevia -> eritrit nem olyan egyszerű, mert az eritrit eltolja a nedves és száraz hozzávalók arányát, szóval túl nedves lehet a tészta, és nem tudom, hogy mennyi kellene, sosem sütöttem eritrittel…
      Az almaecetet elhagyhatod, de kell helyette valami savas dolog (citromlé, akármi), különben a szódabikarbóna magányos lesz. 🙂

      Válasz
  19. Zsuzsi mondta

    2016-02-26, 1:01 de.

    Kedves Nóri!
    Holnap sütöm a browniekat, érkeznek glutén érzékeny és tej+tojás érzékeny vendégek is, így keveredtem ide. Azt szeretném kérdezni, hogy a kókuszzsír mennyiségeket szilárd vagy folyós állapotban kell érteni, és ha szilárd, akkor mennyire púpos kanalrol van szó?
    Köszönöm szépen!
    Zsuzsi

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-02-26, 1:12 de.

      Kedves Zsuzsi,
      Úgy szoktam mérni, hogy ígyis-úgyis annyi legyen: csapott ek., ha szilárd, és sima ek., ha folyékony. 🙂

      Válasz
      • Zsuzsi mondta

        2016-02-26, 11:37 du.

        Köszönöm!

        Válasz
  20. Anna mondta

    2016-05-24, 1:29 du.

    Szia Nori! Az orolt kavet ki lehet hagyni vagy helyettesiteni karob vagy kakao porral? Mi nem kavezunk, igy nincs itthon es a suti kisgyerekeknek lesz. Koszi

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-05-24, 9:27 du.

      Szia, ki is hagyhatod.

      Válasz
  21. budai valéria mondta

    2016-08-04, 2:37 du.

    szia nekem is tetszik csak az almaecetre allergiás vagyok mit lehet helyette;

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-08-05, 11:29 du.

      Citromlé?

      Válasz
  22. Anita mondta

    2016-08-14, 1:27 du.

    Fantasztikus recept Nóri, köszönjük! Tényleg nem lehetett kiérezni a cukkinit! 🙂

    Válasz
  23. Fruzsi mondta

    2016-08-17, 7:56 de.

    5 stars
    Köszi ezt a receptet. Elkészítettem és nagyon finom lett. 🙂

    Válasz
  24. Moni mondta

    2016-11-04, 10:12 du.

    A parom nem vevo annyira a reform kajakra, igy eddig csak vagyakozva neztem ezt a receptet. Ma viszont adodott alkalom, mert frissen diagnosztizalt IRes baratnomhoz mentem vendegsegbe, es ezt a sutit vittem. Oriasi sikere volt. Mondtak, hogy ilyet sussek gyakran! 🙂
    Nalam is vissza-tojasositva keszult, mert chia magom lett volna ugyan, de daralom epp nem ….
    Ezek utan meg fogom sutni csak a magam kedvere is, mert szuper volt.
    Koszi a receptet. Amit meg kiemelnek, hogy nagyon konnyu volt elkesziteni, A cukkini reszeles volt az egyetlen macera.

    Válasz
  25. Anita mondta

    2017-02-15, 6:56 du.

    Most először próbálkoztam „alternatív” lisztekkel, eddig tönköly, zab és rizs liszt volt csak jelen a kamrában. Régóta figyelem a blog receptjeit,és ma jött el az alkalom, hogy ezt a sütit kipróbáljam.
    A tészta összeállításánál vettem észre, hogy a hűtőben lévő cukkini nem lesz elegendő, ezért almával pótoltam. A chia mag helyett 2 közepes tojás ment bele, és a tej is csak sima laktózmentes volt. A kávé nálam kimaradt (nem éreztem szükségét), a csoki pedig 85%-os volt.24cm-es torta formában sütöttem, az állaga és az íze is tökéletes lett! Talán még jobban ízlett, mint a „hagyományos” verzió!
    Köszönöm a receptet, biztos hogy még sokszor el fogom készíteni!

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2017-02-18, 11:19 de.

      Örülök a sikernek, köszönöm, hogy megírtad!

      Válasz
  26. Kata mondta

    2017-03-14, 10:37 du.

    4 stars
    Szia Nóri!
    Meg tudnád nekem írni hogy mekkora pontosan a feles tepsi mérete? 🙂 nagyon köszi!

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2017-03-19, 11:08 de.

      Kb. 34 x 25 cm 🙂

      Válasz
  27. Szabina mondta

    2017-04-03, 9:47 de.

    Szia Nóri!

    A könyvből sütöttem meg ezt a receptet, reméltem, hogy itt is fent van, hogy hozzá tudjak szólni. Isteni ez a brownie, nem tudtam mire számítsak, elképzelésem sem volt, de az egész annyira különleges. A mandula miatt a végén lehet egy enyhe marcipános ízt érezni, ami teljesen függővé teszi az embert 🙂 Ismét csak annyit mondhatok, köszönjük! 🙂

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2017-04-04, 1:21 du.

      🙂

      Válasz
  28. Kata mondta

    2018-01-15, 4:03 du.

    5 stars
    Kedves Nori, elkészítettem és nagyon finom lett. Az állaga zseniális. Én az első falatnál kiéreztem a zukkinit nagyom enyhén, de a második falattól csak a finom csokis krémesség volt. Viszont kimaradt az ecet, a sutésnél vettem észre. Az mit csinál a tesztával?

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2018-01-24, 1:10 du.

      Örülök, hogy ízlett! A idősebb cukkinik jobban érződnek, meg ezek a téliek is… Az ecet a szódabikarbóna mellé kell, hogy szellősebb legyen a süti. 🙂

      Válasz
    • Birkás Kata mondta

      2018-05-08, 8:42 du.

      5 stars
      Kedves Nóri!
      Erre, és még sok más izgalmas receptedhez kapcsolódik kérdésem: kiválthatom-e a mandula lisztet gesztenye liszttel (vagy mással)? Nem ehetek mandulát 🙁
      Köszönöm.

      Válasz
      • Mindenmentes Nóri mondta

        2018-05-09, 8:40 de.

        Szia,
        földimandula- vagy hajdinaliszttel próbáld szerintem.

        Válasz
  29. Napsugár mondta

    2018-11-13, 2:29 du.

    Kedves Nóri!

    Lehet, hogy ez egy nagyon buta kérdés, de úgy gondoltam, itt nyugodtan feltehetem.. 🙂
    Még csak kb 1 hete próbálom követni a mindenmentes életet, orvosi tanács alapján. 🙂
    Eléggé mindenmentes, szóval lehet, hogy még elő fogok fordulni itt mindenféle buta kérdéseimmel…
    Szóval most csak azt szeretném megtudni, hogy a kókuszolaj ugyanaz mint a kókuszzsír? Mert kókuszolajat már beszereztem, de kókuszzsírt sehol nem találok, és nem tudom, hogy én vagyok a hibás, vagy tényleg ugyanaz lehet? 🙂
    Vagy, ha nem is ugyanaz, helyettesíteni lehet vele?

    Nagyon szépen köszönöm előre is a választ! 🙂

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2018-11-13, 8:45 du.

      Szia,
      a kettő ugyanaz. Az alapján mondjuk olajnak vagy zsírnak, hogy szobahőn folyékony-e, és a kókuszzsír/olaj olvadáspontja 24 fok, ezért kinek hogy sikerült… 🙂

      Válasz
      • Napsugár mondta

        2018-11-16, 4:14 du.

        Köszönöm szépen! 🙂
        Következő kérdésem, hogy a mandulalisztet nem lehet mással helyettesíteni? Mondjuk zabliszttel? 🙂

        Válasz
        • Mindenmentes Nóri mondta

          2018-11-18, 12:33 du.

          Ha már magliszt, inkább darált dióval vagy földimandulával próbálnám. (Utóbbi nevével ellentétben nem mag.)

          Válasz
  30. Somlai Ildikó mondta

    2021-05-21, 1:04 du.

    Kedves Nóri!
    Most kezdeném készíteni a cukkinis browniet, de már rögtön az elején elakadtam.
    1 közepes cukkini vagy 500 g. Melyiket válasszam, mert nekem 3 db közepes lesz héjatlanul kb fél kg.
    Itt van a mérlegen, de nem tudok ide fotót küldeni.
    Köszönöm, ha válaszolsz, bár szerintem addig elkezdem. Először egyet teszek bele, aztán ha túl sürü lesz, még a kettőt belerakom, vagy nem is tudom. Talán kitapasztalom…

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2021-05-25, 2:11 du.

      Kedves Ildikó,
      sajnos egy héten egyszer-kétszer válaszolom meg a kommenteket… 500g-t javasoltam volna ebben az esetben. Nyári cukkinire gondoltam. 🙂

      Válasz
  31. Ildi mondta

    2021-08-20, 2:40 du.

    5 stars
    Kipróbáltam és nagyon finom, az egész családnak ízlik pedig csak én vagyok mentes étrenden. Sokszor elkészítettük már, most ki is írtam magamnak a receptet. 🙂
    Nagyon köszönöm ezt a receptet is, szuper! A könyvek is megvannak! 🙂

    Válasz
  32. Eszter mondta

    2022-08-14, 5:58 du.

    Kedves Nóri,
    Lehet valahogy „téné-síteni” ezt a receptet? Nagyon szeretjük, csak jó lenne valahogy kevesebb kókuszzsírral, de csak úgy kihagyni sem merem..
    Köszönöm:)

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-08-15, 1:09 du.

      A 200g étcsoki és a kókuszzsír helyett mondjuk 50g magvajat és 150g datolyát tennék bele, és akkor stevia sem kell. Vagy ha steviásan szeretnéd, akkor a datolya helyett almát. Hát valahogy így… 🙂

      Válasz
  33. Ági mondta

    2024-08-06, 3:30 du.

    Kedves Nóri!

    Nagyon koszonom én is a receptjeit!Szeretnélek megkerdezni,hogy Stevia cseppből mennyit tegyek a sütibe?Nekem az van itthon.
    Köszönöm szépen!
    ÁGI

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2024-08-16, 6:05 de.

      Kedves Ági,
      ahány csepp, annyiféle adagolás, ezt innen nem fogom tudni megjósolni…
      Nézd meg a címkéjét, hátha találsz raja útmutatást!
      N.

      Válasz
4.80 from 5 votes

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.