• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Kakaós kuglóf mindenmentesen (cukor-, glutén-, tejtermék-, tojásmentes, vegán)

2014-04-17 Írta: Andrási Nóra 42 hozzászólás

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Ezt itt a Nyuszi hozza… 🙂 Van már a blogon mindenmentes kuglóf recept, de arra gondoltam, hogy Húsvétra összeütök egy másfélét: kevesebb zöldséggel, több kakaóval. Amolyan alap receptetnek szántam, ami tetszés szerint gazdagítható még pl. mogyorófélékkel vagy aszalt gyümölcsökkel, kinek hogy. Nálunk a házi kajszilekvár volt a befutó.

Gluténmentes vegán kakaós kuglóf

Nem adta könnyen magát: mivel már volt előzménye a történetnek, azt hittem, sima ügy lesz – erre hatodszorra lett az igazi. Persze sebaj, igazából a többi is finom volt, csak az első sikerült kissé félre… Néhány hete ilyesmit viszünk tízóraira. 🙂

Kakaós kuglóf mindenmentesen (cukor-, glutén-, tejtermék-, tojásmentes, vegán)

Z ma reggel fotózta ezeket a képeket, pizsamában: olyan friss minden, hogy még szinte langyos. Nekem nagyon tetszenek, úgyhogy ebben a bejegyzésben kicsit több lesz a szokásosnál.

Facebookon már megosztottam, de szólok itt is, hogy ezen a linken (a menüsorban is elérhető) fel lehet iratkozni a mindenmentes blog frissítésire, hogy emailben értesülhess minden újdonságról. Nehogy kimaradjon egy-egy bejegyzés. 🙂

Vissza a kuglófhoz.

Kakaós kuglóf mindenmentesen (cukor-, glutén-, tejtermék-, tojásmentes, vegán)

Hozzávalók 18 cm-es kuglóf formához:
100g köles(liszt)
100g barna rizsliszt
50g hajdina (liszt)
20g lenmagliszt*

2 ek. kakaópor
csipet só
1kk. szódabikarbóna

50g kókuszzsír
2 ek. olívaolaj
100g cukornak megfelelő folyékony édesítőszer vagy 1/2 kk. stevia por
1 kk. házi vaníliakivonat
200 ml rizstej
50 ml víz
1 kisebb alma (150-200g)
1/2 kk. almaecet

* Úgy gondolom, hogy a lenmagliszt minősége itt nem mindegy. Nemrég fedeztem fel a Rapunzel lenmaglisztjét: sokkal finomabb őrlésű, mint a többi, amit ismerek, vagy amennyire kávédarálóban meg tudnám őrölni a lenmagot. Szóval ha nem is feltétlenül Rapunzel, de nagyon finom szemcséjű, és ne olajtalanított legyen.

A kölest, hajdinát én kávédarálón szoktam „lisztté” őrölni. Így nem kell gluténmentes malomban őrölt után járkálnom: egyszerűbb és olcsóbb is.

Kakaós kuglóf mindenmentesen (cukor-, glutén-, tejtermék-, tojásmentes, vegán)

  1. A kuglóf formát kend ki vékonyan kókuszzsírral, és lisztezd körbe rizsliszttel. A sütőt melegítsd elő 160 fokra.
  2. Az almát hámozd meg, vágd kockákra és párold meg az 50 ml vízben.
  3. A liszteket egy tálban keverd össze a kakaóval, szódabikarbónával és egy csipet sóval.
  4. Ha az alma megpuhult, tedd egy mérőpohárba, és kevés rizstejjel turmixold pépesre. Keverd bele a kókuszzsírt: meg fog olvadni a melegtől. Jöhet a többi folyadék: olívaolaj, vaníliakivonat, ecet, édesítő/stevia.
  5. 2-3 részletben keverd hozzá a folyékony keveréket a lisztekhez, simítsd a tésztát a kuglóf formába és süsd 160 fokon tűpróbáig (kb. 30-40 perc).

Kakaós kuglóf mindenmentesen (cukor-, glutén-, tejtermék-, tojásmentes, vegán)

Ilyen egyszerű kuglófot sütni cukor, tej, tojás, és liszt nélkül. 🙂

Ez a sütemény amolyan omlós, puha kuglóf: ha sikerül jól eltalálni a szódabikarbóna-ecet arányt, még szép szellős is lesz.

Az egész kuglófocska tartalmaz összesen kb. 200g szénhidrátot: én 8-10 szeletre szoktam vágni, mikor hogy sikerül, így kb. 20-25g CH/szelet.

Remélem, sikerült még időben közzé tennem a receptet, hogy ha kedvetek támad, elkészülhessen a hétvégén.

Minden kedves Olvasómnak  ezúton kívánok Kellemes Húsvéti Ünnepeket! 🙂

Kakaós kuglóf mindenmentesen (cukor-, glutén-, tejtermék-, tojásmentes, vegán)

Hasonló bejegyzések:

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

Tárkonyos csicseri-raguleves (TÉNÉ)

A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ...

Mindenmentes répatorta (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: archiv, csokoládé, desszert, húsvét, kuglóf, tízórai

Előző bejegyzés « Balzsamos epersaláta pisztáciával
Következő bejegyzés Sárgabarackos, pisztáciás házi müzliszelet (hozzáadott cukor- és gluténmentes) »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Éda Amina mondta

    2014-04-18, 9:42 de.

    Köszönjük és Neked is kívánok Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

    Éda

    Válasz
  2. Névtelen mondta

    2014-04-23, 11:50 de.

    Szia Nóri!
    Kakaó nélkül milyen színe lenne? Azon agyalok, hogy egyik fele kakaós lesz, a másik nem, és márványosan összefolyatnám, ezért érdekel az "eredeti" színe. Ha lesz kedvem, ma kipróbálom, majd beszámolok!
    ViZi

    Válasz
  3. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-04-23, 12:02 du.

    Szia,
    Kakaó nélkül világos, szürkés-sárgás (hajdina és köles miatt). Majd írd meg, mire jutottál. 🙂

    Válasz
  4. Névtelen mondta

    2014-04-23, 6:32 du.

    Megsütöttem. Nóri, ez a recept tökéletes! Márványosra csináltam ahogy írtam, a felébe tettem csak kakaót, teljesen szép színű lett a kakaó nélküli is. És az állaga, az íze, tökéletes, komolyan!
    Ami nem tetszett, de ez az én hibám, hogy mi nem annyira szeretjük a hajdina ízét, és bár a mindenmentes kenyérből nem érezzük ki, ebből igen.
    Hétvégén vendégeink lesznek, dupla adagot fogok sütni (nagy méretű kuglófformám van), hajdinaliszt nélkül. Szerintem sikere lesz 🙂
    Szép estét és még sok ilyen finom receptet!
    ViZi
    Ui: Jut eszembe, tojásmentes vagdalt vagy felfújt recept nem várható véletlen? Természetesen zöldségből, nem húsból 😉

    Válasz
  5. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-04-23, 6:35 du.

    Micsoda siker! Kár, hogy itt nem tudsz képet küldeni. 🙂 (De emailben igen…)
    A húsmentes vagdalton már gondolkodtam, felfújtból egyelőre még a tojásoson dolgozom… Merjünk nagyot álmodni. 🙂

    Válasz
  6. Névtelen mondta

    2014-04-24, 5:23 du.

    Ja, és kávédarálóban őröltem hozzá a lenmagot és azzal is nagyon jó lett!
    ViZi

    Válasz
  7. Ildi mondta

    2014-04-28, 4:34 de.

    Ez megint egy nagyon szuper recept! Köszi Nóri, kreatív és ügyes vagy!

    Válasz
  8. Ildi mondta

    2014-04-28, 5:48 du.

    Ma lelkesen ki is próbáltam szuper lett! Nagyon köszi! :)))

    Válasz
  9. Névtelen mondta

    2014-10-09, 7:50 de.

    Szia Nóri!

    Először is köszönet az oldalért, nagy segítséget nyújt, mióta új étrendbe kellett kezdenem. A mindenmentes kenyér receptje nélkül nem tudom, mit csinálnék. 🙂
    A kuglófot is elkészítettem, egész finom lett, de lenne néhány kérdésem.
    Először az édesítéssel voltak problémáim. Eredetileg arra gondoltam, hogy elkészítem 100 g cukorral vagy xilittel, de aztán láttam, hogy folyékony édesítő kell. (Steviát nem használunk.) Végül 70 g méz került bele, s nem lett igazán édes. (Jó sok porcukorral ettük végül. 🙂 El lehet készíteni nem folyékony alapú édesítővel is, vagy esetleg több mézzel próbálkozzam?
    A másik kérdésem az almára vonatkozik. Helyettesíthető boltban kapható almás bébipürével? Ha igen, mennyivel?
    Végül pedig: a kuglóf annyira omlós lett, hogy nem is bírtam szép szeleteket vágni. 🙁 És kicsit fújtós is a tésztája. Mit ronthattam el?

    Bogi

    Válasz
  10. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-10-09, 8:02 de.

    Szia Bogi,
    Örülök, hogy idetaláltál és tetszik az oldal. 🙂
    Kérdéseidre igyekszem válaszolni:
    Készítheted xilittel vagy mézzel is, de ezek is a nedves hozzávalók arányát növelik, így ehhez csökkenteni kell a rizstej és a víz mennyiségét. Meg a CH-tartalom is másképp alakul, de ezt biztosan tudod.
    Almás bébipüréből mondjuk 100g-ot próbálnék először, mert az már pépes, kevesebb is elég lehet.
    Azért lehetett nehéz szeletelni, mert a méz miatt "nedvesebb" lett. De valóban, ennél a receptnél elég sokáig centiztem az arányokat, úgyhogy készülj egy kis kísérletezésre, ha változtatsz a hozzávalókon. 🙂
    Üdv, Nóri

    Válasz
  11. Névtelen mondta

    2014-10-09, 11:54 de.

    Értem, szóval ha szigorúan ragaszkodok az általad leírtakhoz, nem lehet baj. Valójában itt-ott csaltam: 150 g almához még hozzátettem a maradék pürémet (mintha 200g lenne a párolt alma), s a párolás után leöntöttem róla a maradék vizet. Azt nem kellett volna?
    A továbbiakban pedig lehet, hogy befektetek egy doboz stevia porba. (Bár az én esetemben nem kell a CH-t meg kcal számolni 🙂

    Válasz
  12. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-10-09, 11:58 de.

    Igen, szeretném azt hinni, hogy amit leírok, az úgy, abban a formában tuti működik. 🙂 Persze aprókat változtatni, kísérletezni lehet (sőt!): sok recept szinte mindent elbír, ez egy elég kényes darab volt. A steviát legalább próbáld ki, egy kisebb adaggal: nem baj, ha nem esztek cukrot, és szerintem lehet, hogy olcsóbb is: nekem egy 50g-os doboz több, mint 1 év alatt fogy el… (Bár nehéz visszaemlékezni, hogy mikor is vettem.)

    Válasz
  13. Névtelen mondta

    2014-10-10, 7:39 du.

    Köszönöm. 🙂 Még egy utolsó kérdés: az almáról leöntsem a maradék vizet párolás után vagy sem?

    Válasz
  14. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-10-10, 7:39 du.

    Én nem szoktam leönteni.

    Válasz
  15. Névtelen mondta

    2014-11-17, 2:05 du.

    Szia Nóri!
    nagyon örülök,hogy ráraláltam a blogodra,nagyon sokat fogsz segíteni.négyéves kislányomról derült ki a héten,hogy tej-tojásallergiás és lisztérzékeny is.kisöccsének viszont másfél hét múlva lesz az első szülinapja,így gyorsan valami tortareceptet keresek.ez a kuglóf nagyon finomnak tűnik,ezért kérdezem,hogy szerinted lehet-e tortaalapnak sütni?ezt a mennyiséget vegyem vagy duplázzam meg?nem feltétlenül kell nagy tortát sütnöm,elég lenne egy kb 20centis is.bocsánat a sok kérdésért,nagyon új ez nekem még.köszönöm a segítséget:Gabi

    Válasz
  16. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-11-17, 2:21 du.

    Szia Gabi,
    Szerintem ezt is sütheted tortának, és elég lesz ez a mennyiség, de van cukkinis csokis brownie receptem is, az is jó lehet nektek, a tartalom fülön megtalálod. Ha vékonyabb tortalapot szeretnél, a mindenmentes tiramisu receptnél leírt piskóta is jó lenne.
    Üdv, Nóri

    Válasz
  17. Névtelen mondta

    2014-11-19, 12:01 du.

    Szia Nóri!
    most akartam ezt a receptedet megsütni,de nincs itthon almaecet:-(!neki se álljak,vagy sikerülhet nélküle is?muffinformába terveztem,de gondolom az nem befolyásolja.
    köszönöm:kata

    Válasz
  18. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-11-19, 12:02 du.

    Szia Kata,
    Másik ecet vagy citromlé is jó, ill. ha sütőport használsz szódabikarbóna helyett, akkor el is hagyhatod.

    Válasz
  19. Névtelen mondta

    2014-11-19, 2:29 du.

    köszönöm,akkor tökéletes:-)

    Válasz
  20. Névtelen mondta

    2014-11-20, 2:52 du.

    Szia Nóri!
    megsütöttem a sütit muffinnak és teljesen jó lett!a gyerekek rögtön elfogadták,nekem azért szoknom kell az új ízt, amit ezek a lisztek jelentenek.talán a kölesnek volt erős íze,majd azt lehet,másik lliszttel pótolom.de a fehérliszthez szokott család,nem tudom,mit szólna hozzá,ha ez lenne a szülinapi torta.
    köszönöm még egyszer a segítséget és gratulálok a jobbnál-jobb recepthez,tuti,hogy sokmindent kipróbálok tőled:-):Gabi

    Válasz
  21. DeliRium mondta

    2014-12-03, 10:47 de.

    Szia Nóri,

    Még mindig imádom az oldalt <3, nagyon-nagyon igényes 🙂 és szép lassan egyre több dolognak ez elkészítésére sikerül rávennem magam 🙂 Minden héten egy új alapanyag :)) m/

    A barnarizslisztről akartam kérdezni. Ugyanis tegnap (mondjuk nem ennél a receptnél) ebbe tört bele a bicskám. A lenmagot otthon aprító géppel szoktam "őrölni" és a lenmaglepényhez teljesen be is vált. A barnarizst viszont egyszerűen nem tudta elég finomra őrölni. Szerinted beszerezzek emiatt egy kávédarálót? Vagy az sem fog segíteni és jobb ha eleve "riszlisztet" veszek?

    A hajdinát és a kölest mondjuk még nem is teszteltem az "aprítómmal"… lehet már eleve ezek miatt is kéne a daráló. Mindenesetre a rizs baromi keménynek tűnik…

    Előre is köszi, Timi

    Válasz
  22. Mindenmentes Nóri mondta

    2014-12-03, 10:49 de.

    Szia 🙂
    A daráló a köleshez és a hajdinához is kelleni fog, hogy tényleg finom szemcséjű legyen. A barna rizst viszont az sem fogja vinni, ill. ledarálja, csak szerintem a daráló élettartamának szempontjából jobb, ha inkább megveszed készen… A (barna) rizs- és kukorica- liszteket én is készen veszem.

    Válasz
  23. Zsuzska mondta

    2015-01-30, 12:40 du.

    Szia Nóri! Megsütöttem a süteményt, viszont enyhén kesernyés az utóíze. Melyik liszttől lehez ez, és mivel/mennyivel lehet helyettesíteni?
    Ha folyékony,higítottabb steviàt hasznàlok, mennyit tegyek bele?
    Köszönöm a vàlaszodat!
    Üdvözlettel! Zsuzska

    Válasz
  24. Mindenmentes Nóri mondta

    2015-01-30, 12:42 du.

    Szia,
    A hajdina szokott kesernyés lenni: ha tuti nem pörkölt hajdinát használtál, akkor lehet, hogy csak nem szereted. Van ilyen… Próbálj helyette amarant- vagy gesztenyelisztet, de ez csak tipp, ezekkel én is mostanában ismerkedek.
    A steviában nem tudok segíteni, mert nagyon változékony gyártónként, vagy akár üvegről üvegre is: ki kell tapasztalnod.
    Üdv,
    Nóri

    Válasz
  25. Tmea mondta

    2015-06-28, 11:21 du.

    Szia SzuperNóri 🙂

    Az jutott eszembe, hogy te mint vagyész hátha meg tudnád mondani, hogy a kakó tartalmaz-e jódot? Egy barátnőm hashimotos, tehát nem ehet jódot, ezért érdekelne, h jöhetnek e neki a kakós receptek, vagy nem.
    Nagyon köszönöm , sajnos a neten nem találtunk egyérteémű választ (reményeim szerint azért mert nem tartalmaz – egy fórumon írta egyébként valaki, hogy van benne jód)

    Köszi, Timi

    Válasz
  26. Mindenmentes Nóri mondta

    2015-06-28, 11:33 du.

    Helló,
    Nevet változtatok. 🙂
    Nem vagyok okos a témában, de megkérdeztem öreg barátom, Guglit, és ezt mondta: http://www.thyca.org/pap-fol/lowiodinediet/
    Itt az áll, hogy alacsony jód-tartalmú diétában kakaó igen, de csokoládé nem.
    Üdv,
    Nóri

    Válasz
  27. Tmea mondta

    2015-07-22, 8:20 du.

    Köszönöm/jük nagyon 🙂 igen, illene hozzád a SzuperNóri 😉

    Válasz
  28. Mindenmentes Nóri mondta

    2015-07-22, 8:21 du.

    🙂

    Válasz
  29. Brisa mondta

    2015-12-19, 9:16 du.

    Kedves Nóri! A lenmagot mivel lehetne helyettesíteni?

    Válasz
  30. Mindenmentes Nóri mondta

    2015-12-19, 9:17 du.

    Szia,
    frissen őrölt chia maggal.

    Válasz
  31. Szabina mondta

    2016-12-20, 9:35 de.

    Szia Nóri!

    Elkészítettem ezt is 🙂 Azzal kezdeném, hogy az állaga valami csodás 🙂 A dán kuglófra hajaz, pont az a „nedvesebb” kuglóf fajta, amit én szeretek. Nekem a kuglóf abszolót beleillik a karácsonyba (talán a boltokban kirakott olasz Panettone kuglófok miatt :), ezért is gondoltam, hogy ráhangolódásképpen megsütöm. Na szóval: a nagy karácsonyi őrületben este 10kor álltam neki a másnapi reggelim elkészítésének, így leírnám ennek a receptnek a „lusta asszony” változatát 🙂

    A férjem olyan illedelmes, hogy a szomszédok nyugalma miatt este 10kor robotgépet, darálót, botmixert én már nem is veszek elő. A lenmagot így most 1 db tojással helyettesítettem (én mértékkel fogyasztok), és az almapárolással sem akartam már pepecselni így úgy voltam vele, hogy az 1 tojás ad neki annyi folyadékot pluszba, amennyit az almapüré. A kókuszzsírt így külön megolvasztottam, mert nem volt mitől olvadjon…persze a hideg tejbe keverve (kókusztejet használtam) újból összeállt, de nem zavart, szép, egyenletes masszát kaptam a végén. Fél adagot sütöttem, de nem kuglófformában, hanem ez a kenyérforma, vagy mindek hívják. Mivel az kisebb, mint a kuglóf forma, így a sütési idő nem változott. Reggelre sem száradt ki, pedig felszeleteltem rögtön 10 egyenlő részre, persze le volt takarva. A hajdina valóban ad neki egy kis kesernéys ízt, de az állaga kárpótol érte 🙂 Köszönjük!

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-12-22, 10:41 du.

      Köszönöm, hogy megírtad!

      Válasz
  32. Gyöngy mondta

    2017-01-29, 9:36 de.

    Nekem sajnos nyers maradt a közepe. Tovább kellett sütnöm és még úgy is. És porszemekre esett szét, amikor ki akartam fordítani a formából. Pedig minden lépést betartottam. Na erre kérek tanácsot!

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2017-01-29, 11:12 du.

      Hű. A szétesésre azt mondanám, hogy nem volt benne elég ragasztó: almapüré, nedvesség, lenmag. Ugyanakkor a nyers közepére meg ennek az ellenkezőjét… Így nem tudok okos lenni, sajnos.

      Válasz
  33. Klári mondta

    2018-03-01, 8:32 du.

    Kedves Nóri!
    A „mindenes” Boros kuglófom alternatíváját szerettem volna elkészíteni mentesen. Borban pároltam az almát és vörösbor került bele tej helyett is, nagyon finom és könnyű kuflófot kaptam. Nagyon köszönöm a receptet!
    További jó munkát neked!
    Klári

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2018-03-01, 10:18 du.

      De jól hangzik! 🙂

      Válasz
  34. Csilla mondta

    2019-09-24, 11:00 de.

    Szia Nóri!

    Szeretnék én is ilyen szép kuglófot sütni de sehol sem találok 18cm átmérőjű formát, tudsz esetleg segíteni ebben?

    Köszi!
    Csilla

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-09-24, 11:03 de.

      Szia,
      az Aldiban, Lidlben szokott lenni ilyen kicsi forma. Az Aldiban mintha láttam volna most is pár hete.

      Válasz
  35. Évi mondta

    2020-04-06, 2:31 du.

    Kedves Nóri, azt szeretném megkérdezni, hogy házi vanília kivonat helyett mit tehetek a kuglofomba? Nagyon szépen köszönöm a segítséget, minden jót kívánok, Évi

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2020-04-08, 10:57 de.

      Szia Évi,
      nem házi is jó lesz, vagy egy kevés vaníliarúd belseje, vagy bármi, ami vanília ízű… 🙂

      Válasz
  36. Melinda mondta

    2022-03-16, 9:34 du.

    Nagyon szeretjük ezt is! Második alkalommal sütöttem ma. 🙂
    Annyira jó, hogy ezeket a mindenmenteseket kikísèrletezed! Köszi!
    További sok sikert!

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-03-17, 9:46 de.

      ;*

      Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum