• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Garnélás rántotta chilivel és friss korianderrel

2013-06-15 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Most egy olyan recept következik, ami nem különösebben mindenmentes, egyszerűen csak finom. Néhány héttel ezelőtt kaptam egyik kedves olvasómtól egy jó adag házi termesztésű őrölt chilit. Gyorsan meg szerettem volna kóstolni, így körülnéztem itthon, hogy mégis mit tudnék gyorsan összeütni egy kis chilivel. Találtam is a fagyasztóban egy zacskó garnélarákot, így ez a gyors, egyszerű vacsora lett az eredmény. Mi szeretünk hetente egyszer-kétszer tojást vacsorázni, és jelenleg ez a legkedvencebb változatunk: az elmúlt hetekben többször is elkészítettem.

Garnélás rántotta chilivel és friss korianderrel

Hozzávalók 2 személyre:
125g mirelit garnélarák (fél zacskó/doboz)
5 tojás
1 fej vöröshagyma
1 kk. chili
1 ek. apróra vágott, friss koriander
só, bors
1-2 ek. kókuszzsír

0. A garnélákat langyos vízbe teszem, hogy gyorsan kiolvadjanak.
1. A vöröshagymát felaprítom, kevés kókuszzsíron üvegesre párolom.
2. Közben kb. centis darabokra vágom a garnélákat, felverem a tojásokat, és felaprítom a koriandert.
3. Amikor a hagyma már üveges, a serpenyőt félrehúzom a tűzhelyről, hozzákeverem a chilit, majd a garnélát és a koriandert. Néhányszor átkeverve, kb. 3 percig sütöm a garnélákat.
4. A serpenyőbe öntöm a sózott, borsozott, felvert tojásokat, és készre sütöm. Pirított mindenmentes kenyérrel, friss paradicsommal tálalom.

Pár perc összeütni ezt a finom vacsorát, és mégis valami különlegeset tehetünk az asztalra. A fűszerek minőségére érdemes odafigyelni, ez a házi chili egészen más aromájú, mint amit eddig megszoktam, pedig így is volt már itthon három különböző féle…
Jó étvágyat! 🙂

Garnélás rántotta chilivel és friss korianderrel

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...

Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes, tejmentes Címkék: 30 perc, archiv, fűszeres, tengeri herkentyű, vacsora

Előző bejegyzés « Minestrone leves
Következő bejegyzés Galette complète, avagy sós hajdinapalacsinta és az 57. VKF! »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum