• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Mogyoróval bundázott tengeri hal citromos majonézzel

2012-08-16 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

A múltkori dióba bundázott hal sikerén felbuzdulva már vártuk az ismétlést. Mivel mogyoróhoz (török, nem földi-) feleannyiért sikerült hozzájutni, mint dióhoz, gondoltam, próbáljuk ki, mennyire helyettesíthetőek. Úgy tűnik, a mogyoró íze karakteresebb, így ennek a halnak tényleg lett egy halvány mogyorós beütése, míg a diósnak „csak” rántott hal íze volt.
És mértem az időt, a mogyoró darálásától az utolsó szelet hal kisütéséig tényleg nem telt el több, mint 30 perc, így megkapja a hipergyors címkét. Még én is meglepődtem.

Mogyoróval bundázott tengeri hal citromos majonézzel

Hozzávalók 4 ebédhez:

500g mirelit hal (netto 400g)
100g mogyoró
2 tojás
1 citrom
250g előgőzölt barna rizs
olívaolaj
repceolaj
mustár
só

Süssünk, süssünk…
1. A rizst megmossuk, kevés sóval feltesszük főni.
2. A mogyorót diódarálóval ledaráljuk. A citromot forró víz alatt lesúroljuk, héját lereszeljülk, levét kifacsarjuk.
2. Egy serpenyőben nem túl forróra melegítjük az olívaolajat (az én 12 fokozatú tűzhelyemen 5).
3. Az egyik tojást szétválasztjuk. A sárgáját félretesszük, a fehérjét kicsit felverjük a másik tojással együtt.
4. A felengedett halszeleteket sózzuk, majd tojásba és a reszelt mogyoróba forgatjuk, olívaolajban kisütjük.
5. Közben a félretett tojás sárgáját egy kisujjkörömnyi pötty mustárral és 1 ek. repceolajjal összekeverjük. Még egy ek. olaj, kever, stb., amíg fel nem vesz kb. 1/2 dl repceolajat. (Azért repce, mert a majonézben nem szeretjük az olíva erős ízét.) Óvatosan hozzáadunk 2 ek. citromlevet is, kicsit sózzuk.
6. A reszelt citromhéjat a majdnem kész rizshez adjuk, összekeverjük, lekapcsoljuk a tűzhelyet. Kész is!

Ez így éppen 50g CH/adag finom, gluténmentesen bundázott hal.

Mogyoróval bundázott tengeri hal citromos majonézzel

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...

Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes Címkék: 30 perc, archiv, bundázott, ebéd, hal, mogyoró

Előző bejegyzés « Rizsfelfújt ala bolognese
Következő bejegyzés Változatok lenmagos lepényre »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Csilla Sikora mondta

    2013-08-27, 5:52 du.

    Szia Nóri! Nagyon jól hangzik ez a bundaváltás…:) A kérdésem csak annyi lenne,hogy szerinted működne a csirkével is?

    Válasz
  2. Mindenmentes Nóri mondta

    2013-08-27, 5:53 du.

    Szia Csilla!
    Persze, miért ne? Csirkéhez ajánlom a zsályás mandulás bundát is:
    http://www.mindenmentes.hu/2013/02/zsalyas-bundaban-sult-csirkemell-szenhidratszegeny-glutenmentes/
    Üdv,
    N.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum