• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Rizsfelfújt ala bolognese

2012-08-12 Írta: Andrási Nóra 2 hozzászólás

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

A múltkori rizsfelfújt sikerén felbuzdulva újra ehhez a recepthez nyúltam, amikor az jutott eszembe, hogy de ennék egy adag milánóit, vagy lasagnét… Ízvilágban ott volt, szerintem lesz még hasonló a menün máskor is.

Rizsfelfújt ala bolognese

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Hozzávalók 4 ebéd adaghoz:

250g darált hús
250ml passzírozott paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
2 tojás
225g előgőzölt barna rizs
100ml főzőtejszín
1 késhegynyi szerecsendió
50g trappista, kevés parmezán a tetejére
só, bors, oregánó, bazsalikom

Az előző adagba 4 tojás került. Most egy kicsit kevésbé tojásosra szerettem volna, ezért lett 2, de mehetne bele 4  is, akkor jobban összeáll. Sőt, ha van kedvetek, a hús és a paradicsomszósz mennyiségét is lehet duplázni szerintem, akkor viszont már tényleg kell a 4 tojás.

Így készül:
1. A barna rizst 1 kk. sóval feltesszük főni.
2. Felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, megpároljuk az olívaolajon. Ha üveges, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk. A húst fehéredésig folyamatosan kevergetjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, oregánót, bazsalikomot és 20 percig mérsékelt fokozaton hagyjuk rotyogni.
3. Közben a rizs már majdnem kész, még egy kevés víz van alatta. Hozzákeverjük a tejszínt és a szerecsendiót. Készre pároljuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
4. Felverjük a tojásokat. Minden hozzávalót összekeverünk és elsimítunk egy olívaolajjal kikent tűzálló tálban. A tetejét megszórjuk a sajtokkal és 180 fokon légkeveréssel addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd (20-25 perc).

Lasagne bolognese ízű gluténmentes rizsfelfújt. Négyfelé csomagolva éppen egy ebdére való, 50g CH/adag.

Rizsfelfújt ala bolognese

Hasonló bejegyzések:

Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
Fokhagymakrémleves (tejmentes, vegán, TÉNÉ)
Finomfőzelék (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
Olajmentes majonéz (tojásmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes Címkék: archiv, ebéd, olasz, rakott

Előző bejegyzés « Könnyű nyári zöldségleves
Következő bejegyzés Mogyoróval bundázott tengeri hal citromos majonézzel »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. ERIKA mondta

    2018-07-15, 11:57 de.

    Szia Nóri! Ezt az ételt lehetne „vegánosítani”?

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2018-07-16, 4:50 du.

      Szia,
      Persze: hús helyett tofu, vöröslencse vagy részben gomba, sajt helyett vegán parmezán vagy házi parmezán, és kész is! 🙂 Igazból ez azért készült, mert ekkoriban még nem volt gm tészta, ami IR-barát is, most már inkább főznék egy vegán bolognait… És jó, hogy írtál, mert fogok is! 🙂

      Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum