• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Ribollita – toszkán zöldségleves

2014-01-04 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Az újév első receptjének olyan ételről írok, amiből szerintem nem tudok eleget főzni: vegán levest készítettem!

Az olasz levesek közül talán a minestrone a legismertebb, ennek saját változatát is nagyon szerettük, de ugyanígy a ribollitát is ismételtük már párszor: az első körökben nem maradt elég a fotózáshoz…

Ribollita - toszkán zöldségleves

Hozzávalók kb. 6-8 tányér
200g fehér bab, egy éjszakára beáztatva
1/4 fej kisebb kelkáposzta (kb. 300g)
1 karalábé
1,2 l zöldségalaplé*
200g eltett, hámozott paradicsom
1 olajban eltett, szárított paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj

só, bors

*Én leveskocka helyett szárított vegyes zöldség keveréket használok. Az egyik bioboltban találtam, amolyan só és ízfokozó nélküli vegeta.

Ribollita - toszkán zöldségleves

  1. Egy nagyobb edényben melegítsd meg az olajat, közben vágd apróra a vöröshagymát és préseld át a fokhagymát.
  2. Az olajon pirítsd arany színűre a hagymákat, majd mehet az edénybe a kockákra vágott hámozott és aszalt paradicsom is.
  3. Engedd fel a levest az alaplével, szórd bele a leszűrt babot is és forrald fel az egészet.
  4. A bab tovább kell főjön a káposztaféléknél, ezért kb. 10 perc forralás után tedd a levesbe a csíkokra vágott kelkáposztát és a kockázott karalábét, sózd, borsozd ízlés szerint.
  5. Újabb 10 perc főzés után kész is a leves. Ha sűríteni szeretnéd, a leves egy részét turmixold, majd forrald össze a többivel.
Igen, ez egy nagyon egyszerű leves: első olvasatra nincsen benne semmi rendkívüli, mégis finom. Éppen ezt szeretem az olasz konyhában. Elkészíted?

A leves összesen kb. 154 g szénhidrátot tartalmaz, tokkal-vonóval, káposztával, hagymával együtt, ez így kb. 20-25g CH/tányér. 

Ribollita - toszkán zöldségleves

Hasonló bejegyzések:

Tárkonyos csicseri-raguleves (TÉNÉ)

A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ...

Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Fokhagymakrémleves (tejmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: archiv, bab, ebéd, kelkáposzta, leves, olasz

Előző bejegyzés « Új vendégposzt a Zöld Malom blogon
Következő bejegyzés Mindenmentes kupon a Zöld Malomban »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum