• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Csokis-narancsos frappuccino

2012-05-12 Írta: Andrási Nóra 2 hozzászólás

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Ahogy ilyenkor, nyáron járok-kelek a városban, folyton szembejönnek velem hirdetőplakátokon  a mindenféle habos-babos jeges kávés csodák, amiket „előző életemben” bizonyára végig is kóstoltam volna. Most már tudom, hogy ezekben átlagosan annyi szénhidrát van, ráadásul csak cukor formájában, amennyit én ebédre eszem.
Következő műsorszámunk: hogyan készítsünk el otthon egy finom frappuccinót, a kávéházi kb. 50g cukortartalom helyett 3g CH tartalommal, 800-1000Ft helyett 100-150FT-ból? Hát így:

Csokis-mentás frappuccino

Szükségünk lesz 1 pohár italhoz:

0,5dl hideg kávé
1dl szójatej
1/2 kk. kakaópor
1 csipet fahéj
1-2 csepp(!) narancskivonat
cukormentes vaníliaszirup/édesítő
jég
cukormentes/tejtermékmentes tejszínhab a tetejére – opcionális

Csokis-mentás frappuccino

Mixeljünk
1. Turmixgépbe teszem a kávét, a (nekem 1 ek.) vaníliaszirupot és 1 tabletta édesítőt, a szójatejet, kakaóport, fahéjat, narancskivonatot, jeget.
2. Először alacsony fokozaton összetöröm a jeget, majd maximumra tekerve jó habosra turmixolom. Pohárba öntöm, esetleg tejszínhabbal díszítem.

Ez így összesen 3g CH/pohár, a tejszínhabbal együtt. A kakaó és a narancs miatt ez nem egy karakteresen kávéízű ital, a kávé inkább meghúzódik egy enyhe árnyalatként a háttérben. Szombat délutáni grillezés után a teraszon egy nagy pohár napsütés.

Csokis-mentás frappuccino

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...

Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, hidegen is, hűsítő, ital, kávé

Előző bejegyzés « Jegeskávé
Következő bejegyzés Caffé latte »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Kovács Margit mondta

    2016-06-10, 10:15 de.

    Szia!

    Szeretném kérdezni,hogy milyen édesítőtablettát használtál?
    köszi
    Gitta

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-06-10, 3:23 du.

      Szia,
      talán Lidl-ben kaphatót, de ma már stevia cseppet használnék. 🙂

      Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum