2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.
Az egyik kedvenc változatom. Imádom ahogy a málna édeskés-savanykás, zamatos íze a friss túróéval egyesül… Nyamm. 🙂

Hozzávalók kb. 8 darabhoz:
120g zabpehely
360g víz
1 tojás
1 csipet só
250g sovány túró
1 kis doboz tejföl
édesítőszer ízlés szerint
(1 kk. cukormentes vaníliaszirup)
málna (mirelit vagy friss)
Palacsintázzunk!
1. Belemérem a turmixgépbe a palacsinta hozzávalóit ebben a sorrendben: víz, csipet só, tojás, zabpehely. Jól összeturmixolom, félreteszem pár percre.
2. Míg a tészta áll, egy tálban villával összekeverem a tejfölt a túróval, édesítem egy kicsit.
3. Én mindig tartok itthon mirelit málnát, ilyenkor kiveszek palacsintánként 4-5 szemet a fagyasztóból, így éppen kiolvad, amíg megsütöm a palacsintákat.
4. 22 centis, kiolajozott serpenyőben kisütöm a palacsintákat, szükség szerint egy-egy kanál vízzel hígítva közben a masszát.
5. Tekerek egyet… Palacsinta, bele kb. 2 evőkanál túrós massza, a közepébe 4-5 szem málna, feltekerem, egy pillanat alatt meglangyosítom a mikróban, és kész!
Már néhányszor megméricskéltem, hogy mennyi túró és málna megy egy palacsintába, átlagosan 15g CH/db. Finom desszert ebéd vagy vacsora után, esetleg uzsonnára.

Jelentem házi rizstejjel is nagyon műkszik. :))
A héten megkívántam a palacsintát és te voltál az egyetlen opció, amit tudtam választani. :))
Házi szilvalekvárral isteni. :))
@SzilviTomi: Nagyon örülök, hogy jól sikerült! 🙂
🙂
Köszi Nóri ezt a receptet, eszméletlen finom lett. Kisütés és töltés után egyből el is fogyott. 🙂
@hjudit58: Örülök, hogy ízlett!
Isteni finom lett! Pedig én még a málnát is kispóroltam a túróból. 🙂
Jujj de jó!!! Imadom! És finomabb,mint a sima palacsinta! Imádom a zabot!
Szia! Előre is elnézést a buta kérdésért 🙂 Nekem nincs turmixgépem, ilyenkor is használhatok zabpelyhet vagy használjak inkább zabpehelylisztet? Köszi, Viki
Szia! Zabpehellyel muszáj lenne összeturmixolni, de tudom visszajelzésekből, hogy zabpehelyliszttel is működik. Szóval inkább használj zabpehelylisztet. Gyere máskor is! 🙂
A tojást lehet hellyettesíteni útifűmaghéjjal?
Palacsintában sajnos nem.