• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Cukor- és gluténmentes tiramisu

2012-05-07 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Mióta nem eszünk más gabonát, csak zabot, ünnepeltünk több születésnapot is, így született ez a frissített verziójú tiramisu. Annyi a különbség az előzőhöz képest, hogy a piskótához liszt helyett pirított, darált diót használtam, mégpedig 3 tojáshoz 4 púpozott evőkanállal (kb. 100g). Így összesen 65g CH lett a tál tiramisuban, és szerintem finomabb is az előzőnél. Egyébként ugyanúgy készítendő, így nem írom le újra.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, az én piskótáim sokkal szebbek, mióta nyírfacukorral sütöm őket.

Cukor- és gluténmentes tiramisu

Kis előzetes:
Nálunk a családban tavasszal mindenkinek van valamilyen napja (név-, születés-), így időközben elkezdtem dolgozni a cukor- és gluténmentes somlóin is. Az első változat nagyon finom volt, de elég zsíros, még nem tökéletes. Most júliusig várni kell, mire újra ünnepelünk valamit, de akkor újra megpróbálom majd.

Azért leírom azt is, hogy csak azért, mert lehet édesítőszerrel édesíteni, még nem jelenti azt, hogy jó, ha mindennap ilyen nyalánkságokat eszünk. Mint írtam, én a cukormentes édességeket ünnepi alkalmakra tartogatom, amúgy max. zabpalacsintát eszem túróval és gyümölccsel.

Hasonló bejegyzések:

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

Mindenmentes répatorta (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Mindenmentes epertorta (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Habkönnyű csokikrém (vegán, TÉNÉ)

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, vegetáriánus Címkék: archiv, desszert

Előző bejegyzés « Hortobágyi zabpalacsinta
Következő bejegyzés Málnás-túrós zabpalacsinta »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum