• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Hortobágyi zabpalacsinta

2012-05-07 Írta: Andrási Nóra 4 hozzászólás

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Nemrégiben voltak külföldi vendégeink, akik kérték, hogy főzzek nekik valami magyarosat. Vakartam is a fejem, hogy mit is, mert egy főzelékkel mégsem kínálhatom meg őket, más igazán magyarosat meg nem nagyon eszünk. Végül ez lett a megoldás.

Hortobágyi zabpalacsinta

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Hozzávalók 4 személyes vacsorához:
230g zabpehely
1 tojás
500g darált hús (én 7% zsírtartalmú sertést vettem)
1 fej vöröshagyma
1 kis tejföl
2ek. kókuszzsír
1ek. olaj
só, bors, paprika

Süssünk, főzzünk:
1. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük a kókuszzsíron, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a paprikát.
2. Hozzáadjuk a pörköltalaphoz a darált húst, addig kevergetjük, amíg zsírjára sül. Ekkor felöntjük kevés vízzel és fedő alatt pároljuk kb. 30 percet.
3. Ezalatt zabpalacsintákat sütünk: a zabpelyhet háromszoros mennyiségű vízzel, a tojással és egy csipet sóval összeturmixoljuk.
4. Felforrósítunk egy 22 centis serpenyőt, amit kikenünk olajjal. (Innen nem tudom kispórolni a napraforgóolajat, mert ha nincs 24 fok, a kókuszolaj még szilárd, így nem tudom ecsettel kenni.)
5. Ha a palacsintatésztánk állt pár percet, éppen jó lesz, és ha elég ügyesek vagyunk, ebből a mennyiségből 16 palacsintát tudunk sütni. (Én nem mindig vagyok elég ügyes, ezért ráhagyással szoktam sütni, egy palacsintában kb. 10g CH lesz.)
6. Ha elkészült a pörkölt, lyukas kanállal szétválasztom a húst a szaftjától. Utóbbit összekeverem a tejföllel.
7. A tányérokra sorban teszek egy palacsintát, bele 1-2 kanál húst, félbe hajtom, és a következőt… Végül meglocsolom a mártással és megszórom friss borssal.

A teljes mennyiség 177,75g CH-t tartalmaz, ez fejenként 44g CH/adag, ha 4 palacsintát eszünk. Elég laktató, én hárommal is bőven jóllaktam.

Hortobágyi zabpalacsinta

Hasonló bejegyzések:

Gluténmentes kenyérlángos (kovászos, vegán, TÉNÉ)
Vöröslencsés kovászos cipó (gluténmentes, TÉNÉ)
Fokhagymakrémleves (tejmentes, vegán, TÉNÉ)
Finomfőzelék (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, szójamentes Címkék: archiv, húsétel, magyaros, vacsora, zabpalacsinta

Előző bejegyzés « Pörkölt hajdinával és tejfölös uborkasalátával
Következő bejegyzés Cukor- és gluténmentes tiramisu »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Névtelen mondta

    2013-12-30, 8:26 du.

    Hova kell a tojás?

    Válasz
  2. Mindenmentes Nóri mondta

    2013-12-30, 8:28 du.

    A háromszoros mennyiségű vízbe szoktam beleütni. Javítom. 🙂

    Válasz
  3. Júlia mondta

    2016-07-11, 2:09 du.

    Kedves Nóri!

    Nagyon megörültem, mivel régóta keresek palacsinta receptet, ami kukorica és búzamentes…
    Tojást mivel lehet helyettesíteni? Sajnos érzékeny vagyok arra is. 🙁

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2016-07-11, 9:58 du.

      Szia,
      próbáld a hajdinapalacsintámat! 😉

      Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum