• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Vöröslencsés kovászos cipó (gluténmentes, TÉNÉ)

2022-02-07 Írta: Andrási Nóra 37 hozzászólás

Már nagyon régóta tervezem, hogy megosztom Veletek a legújabb gluténmentes kovászos kenyér receptem. Annyi minden történt, mióta belevágtam a gluténmentes kovászolásba és megsütöttem az első gluténmentes, kovászos, teljes kiőrlésű kenyerem, hogy az új recept megosztása igazából csak ürügy arra, hogy mindezt elmeséljem! 🙂

Vöröslencsés kovászos cipó (gluténmentes, TÉNÉ) |mindenmentes.hu

Vörös lencse a kenyérben?!

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Először is arról, hogy miért került vörös lencse a kenyérbe. Minél többet tud meg az ember a hüvelyesekről, annál többet akar enni belőlük: a tanfolyamaimon is az az egyik fő törekvés, hogy vajon hány ponton tudnánk az étrendünkbe még egy kis babot/lencsét tuszmákolni…? Így talán érthetitek az izgalmam, amikor egyszem elsőszülött lánykám sebészi pontossággal kezdte el kiválogatni a hüvelyeseket a tányérjáról (ha látszott rajta, hogy micsoda, ha nem). Különböző korszakai váltakoznak, de egy biztos pont van: a kenyeret mindig szereti. Ezért aztán gondoltam egyet, ledaráltam a lencsét a kis kávédarálómon, és varázslat! A kenyér ízesebb, ropogósabb héjú, szebben pirult lett a vörös lencsétől! (A férjem azóta ugrat, hogy mikor találom fel azt a kenyeret, amibe a teljes napi tucatot belesütöm… 😀 )

Csinos cipó

Aki olvasta az első gluténmentes kovászos kenyér receptem, az tudja, hogy egyszerre 2 kg kenyeret sütök egy nagy tortaformában. Ez így nem túl elegáns, de működik, viszont szerettem volna megtanulni én is csinos kis cipót formázni. Egy késő őszi szombaton elmentem Horváth Judit egyik workshopjára: ő nálam jóval nagyobb alázattal áll a kovászhoz és a kenyérsütéshez is, szerettem volna látni, hogyan csinálja. A workshop hasznos és inspiráló volt, és nem utolsó sorban jó hangulatban telt. Azóta kicsit bátrabban etetem a kovászom (teljesebb étrenden él 🙂 ), a konyhapulton lakik, nem a hűtőben, és ami a legizgalmasabb, hogy ha olyan kedvem van és rászánom az időt, odafigyelést, akkor kb. bármilyen lisztből tudok csinos cipót sütni. Szóval tényleg jó szívvel ajánlom Judit workshopjait – ez egy teljesen önzetlen ajánlás, én is kifizettem a részvételi díjam, mint bárki más. 🙂 (Itt találod meg Judit munkáit.)

Azért azt be kell vallanom, hogy általában nem formázom meg így a cipóimat, és ezért kevesebb útifűmaghéjat használok. Ennek prózai oka, hogy napi 1+kg kenyér fogy nálunk, és így egyszerűsítek…

Vöröslencsés kovászos cipó (gluténmentes, TÉNÉ) |mindenmentes.hu

Házi malom

És a legizgalmasabbat a végére hagytam… Végre beruháztam egy házi malomba! Azért mondom hogy végre, mert 10+ éve sütök itthon gluténmentes kenyereket, és azóta egy kis kávédarálóval őröltem hozzá a gabonákat, és azóta mindig megírja nekem valaki néhány havonta, hogy vegyek már egy malmot! 😀 Nos, láthatjátok, hogy nem ruházok be könnyen új eszközökre, de ez a kis malom annyira megtetszett, hogy a gyártója lett a legújabb együttműködő partnerem. Hogy miért a szerelem? Ez a kis malom pontosan azt csinálja, amit mond: lisztet őröl, megbízhatóan (az első malmok még mindig működnek – 1988 óta…), a gyártó egy kis családi vállalkozás, akik szigorúan Magyarországon beszerezhető alkatrészekkel és fával dolgoznak, így stabil szerviz hátteret tudnak biztosítani. A liszttel nem érintkezik semmilyen műanyag alkatrész, és a malmokat rizzsel tesztelik, hogy gluténérzékenyek is használhassák őket. Őrület, nem? Ezen az oldalon mindent leírtam a malomról, amit tudni érdemes, és ha megtetszik, rendelni is tudtok.

Gabonaőrlő malom |mindenmentes.hu

Hogy miért jó, ha frissen őrölt liszttel dolgozunk, azt leírtam itt, de ami még fontos, hogy így sokkal könnyebb elkészíteni a szükséges lisztet (ami igazi liszt lesz), mint a kis kávédarálómmal… Közben tudok mással foglalkozni, elég fél szemem rajta tartani az őrlésen, és néha elforgatni a tálat, hogy ki tudjon folyni a liszt.

Nos, ennyi minden újítás történt nálam gluténmentes kovászos kenyér sütés terén! Nálatok mi újság?

4.9 from 13 reviews
Vöröslencsés kovászos cipó (gluténmentes, TÉNÉ)
 
Nyomtat
Előkészület
5 óra
Főzési idő
50 perc
Össz. idő
5 óra 50 perc
 
Gluténmentes kovászos kenyér vörös lencsével, zab nélkül, kölesmentes opcióval. TÉNÉ recept.
Szerző: Andrási Nóra
adag: 460 g
Hozzávalók
  • 85g kölesliszt*
  • 85g hajdinaliszt
  • 85g vörös lencse liszt
  • 300g víz
  • 20g útifűmaghéj
  • 1 kk. só
  • 70g gluténmentes kovász
Elkészítés
  1. A kovászt etesd meg 1-2 órával előre. Ha egész gabonákkal dolgozol, akkor a lencsével együtt őröld meg őket kávédarálón vagy házi malomban.
  2. Az útifűmaghéjat és a sót keverd el a vízben, majd addig kevergesd, amíg sűrű zselét kapsz. Ekkor keverd el benne a kovászt is.
  3. A liszteket keverd össze egy nagy tálban, majd dolgozd össze a kovászos keverékkel. Elkezdheted robotgéppel is, de a vége úgyis az lesz, hogy kézzel gyúrod, dagasztod.
  4. Konyharuhával letakarva pihentesd fél órát, majd formázz belőle cipót: lisztezett felületen kézzel nyújtsd ki egy kicsit, majd tekerd fel igény szerint kerek vagy hosszúkás cipót formázva.
  5. Keleszd konyharuhával letakarva 4 órát meleg helyen (pl. világításra kapcsolt sütőben).
  6. A sütőt melegítsd elő 250 fokra, majd ha betetted a kenyeret, akkor vedd vissza 220 fokra, és légkeveréssel süsd 50 percet. Sütés előtt vághatsz bele szép mintákat - akár sokkal bátrabban is, mint ahogy én tettem ezen a cipón. 🙂
  7. Kész! Akkor vágd meg, ha már tényleg kihűlt. 😉
Megjegyzések
*Kölesmentes opció: a köles helyett használhatsz zablisztet (ehhez több folyadék fog kelleni), barna rizslisztet, vagy kb. bármilyen számodra szimpatikus gluténmentes lisztet, ami egész gabonából készül.

Ha nem akarok cipót formázni, akkor ennek a mennyiségnek a háromszorosát sütöm (250g gabonák +900g víz +200g kovász), 5 ek. útifűmaghéjjal. Így a robotgép is boldogul vele, de nem lesz kézzel formázható (túl híg). Ilyenkor 26 cm-es formában sütöm.
Tápanyag információ
tálalási adag: 100g kalória: 193 kcal zsír: 1,8 g Szénhidrát: 37 g rost: 9,7 g fehérje: 8,9 g
3.5.3251

 

Hasonló bejegyzések:

Házi növényi "tejtermékek" GY.I.K.
Tárkonyos csicseri-raguleves (TÉNÉ)
Mézeskalácsos granola (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes, tejmentes, Teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ), tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: gluténmentes kovász, kenyér, malom, reggeli, TÉNÉ, uzsonna, vacsora

Előző bejegyzés « … és hogy van ennyi időd főzni?
Következő bejegyzés Gluténmentes kenyérlángos (kovászos, vegán, TÉNÉ) »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. ViZi mondta

    2022-02-07, 3:52 du.

    Szia Nóri!
    Ezer éve van ilyen malmom, én nem is értem, Te eddig hogy bírtad nélküle!
    Troll kérdésem lesz, de élesztővel meg tudom sütni a kenyeret ugyanezekkel az arányokkal?

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-02-08, 12:10 du.

      Szia,
      😀 Biztosan, csak a kovászt is számold bele, fele liszt, fele víz arányban.

      Válasz
  2. Szilvi mondta

    2022-02-07, 6:48 du.

    szia!
    vöröslencseliszt helyett mondjuk csicseriliszttel szerinted jó lehet? vagy akkor nagyon falafelíze lesz?
    illetve milyen íze van vöröslencsével? megnéztem, a kedvenc liszt-dealerem árul vöröslencselisztet is 🙂

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-02-08, 12:12 du.

      A vöröslencse egyáltalán nem érezhető az ízén, és a színén sem látszik, egyedül a kéreg lesz tőle pirosabb és ropogósabb (juhé! 🙂 ). Csicserivel nem próbáltam még, de az a tippem, hogy az kiérezhető lenne, minél többet áll, annál inkább. De ez csak tipp, feltétlenül írd meg milyen lett, ha megsütöd csicserivel!

      Válasz
      • Erika mondta

        2022-04-29, 5:02 de.

        8 eve van nekem is magyar malmocskam es nagyon imadom! Koszi a lencses kenyer otletet, eddig elesztos kenyeret sutottem rizslisztbol, koleslisztbol, de ezt tuti bevezetem. A lencset is a malomban orlod? A kovasszal is regota kacerkodom de tul macerasnak tunik, viszont sokkal jobb az elesztonel ugyhogy alaposan attanulmanyozom mit kell tenni hogy eljen es nekifogok. Koszi a szuper recepteket.

        Válasz
        • Andrási Nóra mondta

          2022-04-29, 8:44 de.

          Igen, a lencsét is a többi gabonával vegyesen teszem a malomba. A vöröslencse nem kemény, simán megeszi. 🙂
          A kovász első blikkre tűnik nagy ügynek, de igazából ha már elindult, nem nagy kunszt… 😉

          Válasz
  3. Kovács Marianna mondta

    2022-02-08, 8:09 de.

    Szia!
    Köszi a receptet, ki fogom próbálni. Én csak most kezdem ezt a sütögetést, kezdő vagyok!
    A kovászt hogyan készíted?

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-02-08, 12:13 du.

      Így.

      Válasz
  4. Annamária mondta

    2022-02-11, 4:12 du.

    Szia Nóri!
    Nagyon jól néz ki a kenyér, ki szeretném próbálni. A kérdésem az lenne, ha bolti kovásszal készítem, amit eddig a fagyasztóban tartok, azt a sütés előtt mennyivel kell kivenni, illetve azt is meg kell etetni? Ha igen, mivel/mennyivel?
    Köszönöm!

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-02-11, 5:38 du.

      Szia,
      sajnos elképzelésem sincs, hogy működik a bolti kovász… (Nyilvánvalóan barlangban élek.) A legjobb tanácsom, hogy olvasd el a csomagolását…

      Válasz
  5. Melinda mondta

    2022-03-16, 9:05 de.

    Mengsütöttem ezt a kenyeret. Nóra! ez fantasztikus! Nagyon nagyon finom, nagyon tápláló, s mivel én nagyon kevés kenyeret eszem, bátran ki tudom jelenteni, hogy nagyon jól tárolható is.
    Ezért a kenyérért megérte kovászolni (igaz, nagy izgalommal figyeltem a fejlődést). 🙂

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-03-16, 3:08 du.

      <3

      Válasz
  6. Györgyi mondta

    2022-03-29, 7:02 de.

    Kedves Nóri,
    Annyira inspirálóak az írásaid! Ennek a bejegyzésnek a hatására én is kovászolásba fogtam és ma fogom vele először megsütni ezt a kenyeret. A kérdésem, hogy ha nincs légkeverésem, akkor szerinted alsó-felső sütéssel is jó csak max picit tovább kell sütni? Köszönöm előre is a választ!

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-03-29, 4:18 du.

      Kedves Györgyi,
      jó lesz, de 20 fokkal hűvösebben süsd, kb. ugyanannyi ideig.

      Válasz
      • Györgyi mondta

        2022-03-31, 8:51 du.

        Nagyon szépen köszönöm! Szuper lett 🙂

        Válasz
  7. Mariann mondta

    2022-06-13, 5:48 du.

    Kedves Nóra! Megsütöttem ezt a kenyér receptedet ez volt az első próbálkozásom sajnos nekem a bele nedves maradt mit ronthattam el? Ha kevesebb vizet teszek bel az jó? Vagy hosszabb ideig süssem? Az íze nagyon tetszett a szerkezete megfelelő. Hogy ne keljen kidobnom felkockáztam és krutont sütöttem belőlle. Előre is köszönöm a válaszod.

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-06-13, 8:27 du.

      Kedves Mariann,
      több útifűmagéj vagy kevesebb víz! De mindig picit nedvesebb lesz, mint a búzakenyér… Ha már jól tudsz bánni vele, meg lehet olyanra sütni, hogy ne ragadjon a késre, amikor vágod.
      Sok sikert!

      Válasz
  8. Mariann mondta

    2022-06-14, 8:09 du.

    Köszönöm a válaszodat. Kipróbálom kevesebb vízzel. Mariann

    Válasz
  9. Nikoletta mondta

    2022-06-28, 7:42 de.

    Szia Nóri,
    Nagyon hálás vagyok Neked ezért a receptért! Ez a legfinomabb gluténmentes kenyér. Én kipróbáltam élsztövel is és úgy is müködik. Ha kevés idöm van kenyérsütésre, akkor a 70g kovász helyett 3g szárított éleszöt keverek az útifűmaghéjhoz mielött azt a vízzel összekeverem. Ezután összegyúrom a hozzávlókat, fél órát pihentetem a tésztát, aztán megy a sütöbe. Belül puha és levegös,kívül ropogós! Tökéletes!

    Válasz
  10. Ignéczi Éva mondta

    2022-09-24, 9:24 de.

    Szia Nóri!

    Kedvet kaptam a kenyér sütéshez, hetek óta készülök, olvasom a bejegyzéseidet, hozzászólásokat. Készül a kovászom is ez a 3.nap, eddig nagyon szép, tele buborékokkal. Az lenne a kérdésem, ha nem szeretnék kimondottan gluténmentes kenyeret , elég csak a sima zabliszt a köles-hajdina-vöröslencseliszt kombóhoz? Az az igazság,hogy nem bírom a útifűmaghéjat, a bambuszrost lisztet, de ezekből a gabonákból szeretnék kenyeret. Gondolom így dagasztanom is kellene. Segítenél nekem légyszíves, hogy induljak neki?
    Ez a vöröslencsés kenyér nagyon kíváncsivá tett és amíg készül a kovászom hozzá, vöröslencsés ételeket készítek. Teljesen rabul ejtett, isteni finom.
    Valaszod előre is köszönöm.
    Üdv: Éva

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-09-26, 9:26 de.

      Kedves Éva,
      útifűmaghéj nélkül nem lesz ilyen formázható kenyered, az ad neki formát, az a „ragasztó”. Akkor inkább lepénykenyeret süss, mint pl. ez itt. Készítheted káposzta nélkül is, kovászolni is lehet, én is szoktam…
      Vagy ha nem kell gluténmentes legyen a kenyered, akkor süss tönkölylisztből, abba is belekeverheted a vörös lencsét, és ahhoz nem kell útifűmaghéj.

      Válasz
      • Ignéczi Éva mondta

        2022-09-26, 2:30 du.

        Nagyon köszönöm!!!

        Válasz
  11. Nóri mondta

    2022-10-26, 1:45 du.

    Szia Nóri!
    Amikor formázva készíted, akkor a 4 órás kelesztést hogy csinálod? Egyszerűen már a sütőlapon kel, vagy szakajtóba teszed és csak sütés előtt borítod ki belőle? És mennyire kell megnőnie a 4 óra alatt?
    Köszönöm, Nóri

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-10-26, 3:35 du.

      Szia Nóri 🙂
      Szakajtóba is tehetném, ha lenne, de nincs, így a sütőlapon hagytam, és letakartam. 🙂
      Nem nő a kétszeresére, de valamivel pufibb lesz.

      Válasz
  12. Anna mondta

    2022-12-10, 11:51 du.

    Engem egy cadida diétás verzió érdeklene 🙂 kovászt nem lehet kihagyni esetleg vhogy?

    Válasz
    • Anna mondta

      2022-12-10, 11:56 du.

      Bocsi 5 csillagot akartam véletlen négy lett, nagyon jo recept cska ezt a élesztő kovász dolgot szeretném kerülni valahogy:/

      Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-12-12, 10:01 de.

      Van élesztőmentes kenyerem, itt. A kettőt össze is kombinálhatod. 🙂

      Válasz
  13. Erzsebet mondta

    2022-12-19, 6:09 du.

    Kedves Nóra, hálásan köszönöm a vörös lencse kovászos cipo receptet .Eddig már 2-szer is teljes sikerrel elkészítettem.Azt szeretném tisztázni hogy mi a kolombseg az utifumag és a bolhafumaghej között. Nóra de jó hogy itt vagy nekünk.További sikereket kivanok neked.

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2022-12-30, 10:13 du.

      Kedves Erzsébet,
      nincs különbség, a kettő ugyanaz – anno bolhafűmaghéj néven ismertem meg, és azzal maradtam, de az útifűmaghéj terjedt el…

      Válasz
  14. Horváth Gabriella mondta

    2023-01-21, 4:58 du.

    Szia Nóra!
    Most próbálom ki a receptet, és lenne egy kérdésem.
    Mitől más ez a recept annyira, hogy a másik kenyér recepthez képest, csak fél + 4 óra elég a kelesztéshez?
    Míg a másik kenyér receptben 1+8-10 óra szerepel.
    Sőt ennél a receptnél 1-2 órával kell csak előtte előkészíteni a kovászt.
    Eddig csak normál liszttel készítettem kenyeret, de a gluténmentes is nagyon izgalmas, így kipróbálom.

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2023-01-22, 10:31 de.

      Hú, őszintén szólva nem emlékszem… 😀 A kettő között eltelt 2 év, biztosan rájöttem, hogy így jó lesz…

      Válasz
  15. Anikó Réfi mondta

    2023-05-06, 5:05 du.

    Szia Nóri! Nagyon kezdő vagyok kovászos kenyér témában, lehet, h a kérdés is oktondi kissé, de azon tűnődtem, h ha hosszabban hagyjuk kelni a kenyeret, az használ neki, azaz még kel kicsit azalatt, vagy van ennek a folyamatnak egy optimális menete és igazodni kell hozzá? Egyébként az első próbálkozás szuper lett, annyi, hogy dupla mennyiséggel kis továbbsütés ráfért volna még, de így is nagyon boldog voltam az eredménnyel :).
    köszi a receptet!
    Anikó

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2023-05-08, 8:35 de.

      Szia Anikó,
      egy bizonyos pontig használ, utána „túlkel”. Ki kell tapasztalni… Eleinte egész éjjel hagytam kelni, de mondjuk akkor tél volt, és jó volt úgy, de utólag jöttem rá, hogy az már túl volt kelve (savanykásabb volt és nem jött fel olyan szépen). Később átálltam a kb. 4 óra kelésre, és ez jobban tetszett. Próbálgasd, hogy Neked hogy tetszik…

      Válasz
  16. Mikó-Prém Alexandra mondta

    2023-05-26, 7:00 du.

    Szia Nóri!

    Facebookon kértem GM kenyér ajánlást tőled. Elkészítettem, kicsit hibrid verzióban, mert nem sikerült jól ledarálni a vöröslencsét, ezért cirok liszt is ment bele. Kölest nem ehetek, helyette zabpehelylisztet kapott. Belseje kicsit „vizes ” maradt. Mindig ilyen a GM kenyér? Szeretném megköszönni neked, mert a legjobb GM kenyér ez, amit eddig valaha ettem!!! Nagyon nagyon jó!! Imádtam a ropogós héját. A vizes belső átlagon szeretnék még javítani, mert az zavaró volt. Sok vizet rakhattam bele? Illetve most egyenlőre élesztővel készítettem, gyönyörűen megkelt (!), még a sütőben is, viszont sütés közben összeesett. Túlsült volna? Akkora hőfokon sütöttem, amit írtál, de gőzfunkciós Sütőben.

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2023-05-30, 10:21 de.

      Szia Alexandra,
      valószínűleg túl sok vizet használtál. A különböző lisztek más-más mennyiségben kötik meg a vizet (a lencse kevésbé, a zab nagyon, a többiek meg valahol a kettő között), szóval ezt nehéz előre megjósolni. Kis tapasztalattal érezni fogod, hogy mikor jó a tésztája. Az összeesés is a túl sok folyadék számlájára írható. A sütés teljesen jó így, ill. a gőz elég a sütés első felében is, nem kell végig.
      Sok sikert,
      Nóra

      Válasz
      • Alexandra mondta

        2023-05-31, 6:49 de.

        Szia Nóri!

        Köszönöm szépen! Tegnap megsütöttem újra. Nem esett össze! Kevesebb vizet tettem hozzá, és légkecerésen sütöttem, szuper jó lett, bàr most meg nem kelt mrg úgy, mint legutóbb. Nekem így nagyon hasonlít egy búzalisztes, tömöttebb teljeskiörlésű vsgy rozsos kenyérre. Sokkal sokkal jobb, mint a boltiak. Nem is fogok több kenyeret boltban venni. Nagyon köszönöm a receptet, úgy érzem, megmentettél! Következőnek a tiramisu recepted próbálom ki. Itt depresszióztam, hogy az a kedvenc sütim, és nem ehetek többé, majd rákerestem, van-e recepted. És igen majd beszámolok róla.

        Válasz
        • Andrási Nóra mondta

          2023-05-31, 1:34 du.

          Szuper hírek! Ezt a nedvesség arányt kell jól eltalálnod, plusz attól is függ, hogy mennyit emelkedik, hogy a kovász éppen mennyire aktív. Nem lesz kétszer egyforma.
          Az első receptem az oldalon egy cukormentes tiramisu volt… 😀

          Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Értékeld a receptet!:  

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum