• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Sült hal kaporszósszal, paradicsomos-fetás barnarizzsel

2012-05-11 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Együnk omega-3 zsírsavakat! 🙂 Mert azok erősítik az érfalat és még egy csomó más kellemes hatásuk van, pl. feltételeznek kapcsolatot a csendes gyulladással és az inzulinrezisztenciával is. Nem mellesleg a hal nagyon finom is…

Sült hal kaporszósszal, paradicsomos-fetás barnarizzsel

Hozzávalók 4 ebéd adaghoz:

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

1kg mirelit tengeri hal, amilyet szeretünk
250g koktélparadicsom
100g fetasajt
1 ek. kapor (friss vagy mirelit)
kb. 1dl főzőtejszín
200g barnarizs
só, citrom/limelé, kókuszzsír

Süssünk…
1. A halszeleteket hagyjuk kiolvadni úgy, hogy a víz le tudjon csepegni róluk. Picit sózzuk, majd citrommal vagy lime-mal meglocsoljuk őket.
2. Sós vízben megfőzzük a rizst, közben felkockázzuk a paradicsomot, fetát. Ha már majdnem puha a rizs és alig van alatta víz, hozzákeverjük őket és a legalacsonyabb fokozaton melegítjük még pár percig.
3. Kókuszzsírral vékonyan kikent serpenyőben (kb. 1 ek.) pár perc alatt átsütjük a halszeleteket.
4. A tejszínt és a kaprot összemelegítjük: egyet forr, és kész is.
5. Tálaljunk (esetemben dobozba): rizs, hal, kaporszósz.

Mi még misot is ettünk a menühöz, ezért csak 40g CH/adag, ha nincs leves vagy más fogás, főzhetünk 225-250g rizset is.

Sült hal kaporszósszal, paradicsomos-fetás barnarizzsel

Hasonló bejegyzések:

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...
Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...
Sós-mogyorós, kakaós jégrém (vegán, TÉNÉ)
Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tojásmentes Címkék: 30 perc, archiv, ebéd, hal, vacsora

Előző bejegyzés « Málnás-túrós zabpalacsinta
Következő bejegyzés Hidegen áztatott kávé »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum